Tester Wrażeń 839 Opublikowano 26 Lutego Autor Opublikowano 26 Lutego 4 minuty temu, kalderon napisał(a): Thermalright Frozen Warframe 360 - ciche, wydajne i ma standardowe wymiary radiatora. Sprawdzałem w robo na szybko jakieś testy i pojeb*ne głośności ktoś tego pokazywał
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 26 Lutego Autor Opublikowano 26 Lutego 48 minut temu, kalderon napisał(a): Tu masz nasz krajowy test: No faktycznie ciekawe AIO, nie wiem co ja za test oglądałem xd
kalderon 1 088 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego Może oglądałeś test innego modelu? Thermalright ma kilka "Frozenów", Warframe jest najnowszy i najlepszy. 1
Dirian 669 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego Fajnie by też wentyle dać takie same jak na AIO żeby się to dobrze zgrywało. Tylko widzę, że w Polsce ich nie kupisz, więc zostaje Aliexpress. Są jednak tanie więc nawet zamówić full pakiet czyli 7 wentyli: https://pl.aliexpress.com/item/1005006137128790.html 3 na bok, 3 na dół, 1 na spód i będzie cacy. 1
tobem90 78 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego 6 godzin temu, sovas napisał(a): Po lewej corsair na starszym standardzie. Obydwa są nowe. Ten po lewej nigdy nie używany. Po prawej raz ;). Zobacz na pozycję pinów. Te piny w 12v-2x6 nie cofają się po wciśnięciu wtyczki. Dlatego piszę, żeby brał coś lepszego, bo wtyczki w corsair 12vhpwr to lipa. W be quiet wtyczka wygląda jak coś pomiędzy tymi dwoma. Natomiast piny się nie ruszają i nie są aż tak głęboko osadzone. 1
razz1 19 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego Jeśli o obudowę chodzi to pomyśl nad Antec'em Ja mam model C7, ciężka, solidna, rewelacyjnie spasowana, wg mnie znacznie lepszy wybór niż lian li czy nzxt (w szczególności nzxt jest mocno przeplacone) 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 26 Lutego Autor Opublikowano 26 Lutego 1 godzinę temu, razz1 napisał(a): Jeśli o obudowę chodzi to pomyśl nad Antec'em Ja mam model C7, ciężka, solidna, rewelacyjnie spasowana, wg mnie znacznie lepszy wybór niż lian li czy nzxt (w szczególności nzxt jest mocno przeplacone) Chciałbym mieć 2 komorową obudowe, i bardzo dużą, średnio mi idzie składanie itd kompa, z poprzednim sie meczylem, a z tak przestrzenna jak ten lian li wydaje sie to znacznie przystepniejsze. 1
Zachy 586 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego 14 godzin temu, Tester Wrażeń napisał(a): To chciałem dopytać na koniec, bo i tak jeszcze pare niewiadomych jest A coś proponujesz? Phanteks T30. Bedziesz zadowolony 1
ostryb 17 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) 22 godziny temu, Tester Wrażeń napisał(a): 1. Lian Li O11 Dynamic EVO XL Black Moj komputer jest złożony właśnie w tej obudowie. Powiem ci tak jest super ale ostatnio składałem komputer w Be Quiet! Light Base 600. Gdybym teraz składał kompa to wybrał bym model Be Quiet! Light Base 900. Jest z lepszego materiału wykonana i ma lepszą farbę położoną. Nie trzeba przestawiać gratów w środku żeby postawić na lewej stronie lub płasko. Pozdrowionka. Edytowane 27 Lutego przez ostryb 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 27 Lutego Autor Opublikowano 27 Lutego 1 minutę temu, ostryb napisał(a): Be Quiet! Light Base 600. Be Quiet! Light Base 900. To którą finalnie masz na myśli?
ostryb 17 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) W 600 składałem komputer dla znajomka bo chciał mniejszy. Ja wolę większy i brał bym 900. Tylko jedno ale. Tu na forum koleś miał model 900 i trafiła mu się felerna bo RGB coś nie działało. Więc go dopytaj @Korek16 https://forum.ithardware.pl/topic/8431-be-quiet-light-base-900/ Edytowane 27 Lutego przez ostryb 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca (edytowane) Karta: Astral 5090 Procek: Ryzen 7 9800X3D Chłodzenie: Arctic Liquid Freezer III 360 argb Płyta: ASUS ROG STRIX B650E-F Dysk: KC3000 2TB Ram: Kingston Fury Beast RGB, DDR5, 64 GB, 6000MHz, CL30 (KF560C30BBEAK2-64) Obudowa: be quiet! Light Base 900 DX Black + 6x be quiet! Light Wings 140 PWM ARGB Zasilacz: NZXT C1200 Gold ATX 3.1 Bedzie ok? obudowe zmieniam bo wygodniej juz bedzie kupic te z wiatrakami zestawowymi i wiecej nie myslec, co do chlodzenia tego thermala nie da sie nigdzie znalezc do kupienia a ram to tez zagadka dla mnie, magazyny sa tak wybrakowane ze cholera wie co kupic i gdzie xd Edytowane 3 Marca przez Tester Wrażeń
Dirian 669 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Jak już taka buda to daj sobie może Pure Loopa żeby to jakoś wyglądało i się zgrywalo wizualnie z resztą wentyli: https://www.ceneo.pl/136462814?srsltid=AfmBOoq1oeQ4CSZ6bY7eQ6E-h6u35S_SnaFMSYp3obsX1e13llp8RXQ6 Płytę zdecydowanie szukałabym na B850 / X670E albo X870 / X870E żeby mieć PCIe 5.0 dla GPU. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca Cos konkretnego polecisz w rozsadnej cenie? A ten pure loop fx w testach wypada gorzej od poprzedniej wersji bez fx? dziwne 51 minut temu, Dirian napisał(a): Jak już taka buda to daj sobie może Pure Loopa żeby to jakoś wyglądało i się zgrywalo wizualnie z resztą wentyli: https://www.ceneo.pl/136462814?srsltid=AfmBOoq1oeQ4CSZ6bY7eQ6E-h6u35S_SnaFMSYp3obsX1e13llp8RXQ6 Płytę zdecydowanie szukałabym na B850 / X670E albo X870 / X870E żeby mieć PCIe 5.0 dla GPU. Ta plyta ma przeciez 5.0 dla GPU
Dirian 669 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca A okej to B650E, a nie zwykła B650 - źle spojrzałem. Tak bo wersja FX ma trochę mniej wydajne wentyle, ale to bez znaczenia przy tym procesorze bo to AIO i tak jest tu dużym zapasem jeśli chodzi o możliwości chłodzenia. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca A widze jednak ze ten Thermalright Frozen Warframe PRO 360 jest na amazonie a jest wydajniejsze i tansze
Dirian 669 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca No to można wziąć TT ale wtedy będziesz miał miszmasz wentylatorowy, chyba że ci to nie przeszkadza to ok. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca (edytowane) A jak to jest z nowymi Ryzenami? Wcześniej ktoś mówił mi na forum, że nowa generacja dopiero za rok, a teraz widzę, że w tym miesiącu mają się pojawić? To chyba lepiej zaczekać i wziąć coś innego zamiast 9800x3d? Edytowane 4 Marca przez Tester Wrażeń
Dirian 669 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Teraz wyjdą procki X3D z większą ilością rdzeni, ale w grach to różnicy specjalnej nie zrobi. Generacja będzie ta sama. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca (edytowane) Zamówione! Dobra po namysle wzialem to polecane AiO, ale dalej kminie jak to jest z tymi prockami? Karta: Astral 5090 Procek: Ryzen 7 9800X3D Chłodzenie: be quiet! Pure Loop 2 FX 360mm Płyta: ASUS ROG STRIX B650E-F Dysk: KC3000 2TB Ram: Kingston Fury Beast RGB, DDR5, 64 GB, 6000MHz, CL30 Obudowa: be quiet! Light Base 900 FX Black + 3x be quiet! Light Wings 140 PWM ARGB Zasilacz: NZXT C1200 Gold ATX 3.1 1 minutę temu, Dirian napisał(a): Teraz wyjdą procki X3D z większą ilością rdzeni, ale w grach to różnicy specjalnej nie zrobi. Generacja będzie ta sama. O akurat odpowiedziales, czyli nie warto sobie zaprzatac glowy jak tylko gram, dziekuje slicznie Edytowane 4 Marca przez Tester Wrażeń
Dirian 669 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Nie warto, w grach to będzie wydajnościowo plus minus to samo, a cena pewnie ostro poleci do góry. 1
kalderon 1 088 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 15 godzin temu, Dirian napisał(a): No to można wziąć TT ale wtedy będziesz miał miszmasz wentylatorowy, chyba że ci to nie przeszkadza to ok. Biorąc Pure Loopa też będzie miał, tyle że różne wentylatory tej samej firmy. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca W tym chłodzeniu chyba są szybsze light wingsy po prostu, te high speed zamiast zwyklych A czy to finalnie nie lepiej? Bo tych co będą wpychać powietrze będzie znacznie więcej, nie wyrówna to ciśnienia?
Rekomendowane odpowiedzi