DITMD 796 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września (edytowane) Raptem tu gra i chwali grę parę osób, i każda z nich nabyła wersję deluxe z wcześniejszym dostępem. Nie mówiąc o tym, że żadna z tych osób jakoś przesadnie nie rozpływa się nad tym tytułem, tylko ocenia go fair według siebie. Edytowane 28 Września przez DITMD
Crew 900 1 000 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września 2 minuty temu, tomcug napisał(a): Jak Ci tak zależy na tej kwestii, to załóż sobie nowy wątek o tym, że użyszkodnicy fałszujo forumkowe recenzje Silent Hill, tam będziesz mógł dochodzić swoich racji Naprawdę nie jest to w moim interesie ale widzisz doszliśmy w pewnym momencie do tego i uuu problema...
Pan Mateoo 460 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września Nawet jakby ktoś miał 1000h w spacewarze to niech se ma, nie nas interes. wazne by nic nie psocił na forum. Co kto robi w swoim zyciu prywatnym to jego sprawa. Juz odpsuc sobie 1
userKAMIL 857 Opublikowano 28 Września Opublikowano 28 Września (edytowane) Dobra, koniec! Ta końcówka już mnie mega wymęczyła... O czym była ta gra to w sumie nie wiem. XD Cronos dalej dla mnie niepokonany! P.S. Za dużo akcji typu: Wchodzimy do tych chińskich ''domków'' i znajdź 3 medaliony aby otworzyć kolejne drzwi. Edytowane 28 Września przez userKAMIL
ODIN85 3 507 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września No w tym roku coś dużo trudnych gier-Cronos,Thmd Beast i teraz to. Nie są to typowe samograje do jakich jestem przyzwyczajony
aureumchaos 440 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Jeszcze Hell is Us nie jest samograjem... Ake cronos jakoś mnie na drugi Run nIe przekonał jak SHF...
aureumchaos 440 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września 9 godzin temu, Crew 900 napisał(a): A może dodaj mnie? napisz coś? A co Ty znajomych szukasz po internecie, ze mam Cie dodawac i cos pisac?? dla mnie temat zakonczony szerloku
Necronom 431 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września Milion sprzedanych kopii, tak podają. 2
Phoenix. 4 732 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Bez znanej marki w tyt pewnie nie byloby nawet polowe z tego
ODIN85 3 507 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września 33 minuty temu, Necronom napisał(a): Milion sprzedanych kopii, tak podają. Mało. Myślałem że azjaci zrobią podobny wynik jak Wukong
Jaycob 1 934 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września (edytowane) 47 minut temu, Necronom napisał(a): Milion sprzedanych kopii, tak podają. No i git! Więcej kaski = więcej gierek od Konami. 13 minut temu, ODIN85 napisał(a): Mało. Myślałem że azjaci zrobią podobny wynik jak Wukong Niby dlaczego? Poza tym to nie chińska gra - studio jest międzynarodowe. Ponad milion w edit: 2 dni to ogromny sukces. Edytowane 29 Września przez Jaycob
Necronom 431 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września 19 minut temu, ODIN85 napisał(a): Mało. Myślałem że azjaci zrobią podobny wynik jak Wukong Nie ta marka. Cała seria nie sprzedała się w takiej liczbie co sam jeden RE5. Milion w tak krótkim czasie jak na SH to dobry wynik.
Jaycob 1 934 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Szybciej się sprzedał od rimejku "dwójki": Cytat The remake of 'SILENT HILL 2', released last year, surpassed one million units shipped worldwide within approximately one week of launch. However, 'SILENT HILL f' is exceeding that pace in shipments across all regions, including Japan. As the latest instalment in the series, it is generating significant buzz both domestically and internationally. https://www.konami.com/games/corporate/ja/news/topics/20250929/ 1 1
aureumchaos 440 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września gra po prostu nie jest taka zla jak ja influ maluja... Rzadko mi sie zdarza zeby od razu leciec drugi raz w gre bo na tyle mnie zainteresowala. Na promocji polecam sprawdzic samemu.
Necronom 431 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września Sam wystawiłeś tej grze 6,5/10, czyli jest to ocena mniejsza niż średnia na mc i steam. Po takiej ocenie i przy tej cenie nawet bym nie spojrzał na grę.
aureumchaos 440 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września (edytowane) 6,5 to dalej wyzej od 5 (srednia) czyli gra nie jest taka zla W sumie przy tym drugim runnie dalbym jej 7 nawet teraz, troche wciaga Takiego cronosa to w zyciu by mi sie zaraz po skonczeniu gry zaczynac od nowa nie chcialo... Nic tam w drugim runnie by nie bylo... Moze zagram za kilka lat jak zapomne o co tam chodzilo. Edytowane 29 Września przez aureumchaos
@MUZ 109 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września (edytowane) Ja się cieszę, że nie uległem hajpowi i zagram dopiero jak gra będzie tańsza. Walka wygląda tragicznie, ale chcę poznać fabułę i projekt świata oraz się przekonać czy mi się podoba czy nie. Edytowane 29 Września przez @MUZ
musichunter1x 1 325 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Nie gram, ale memy mnie znajdują
Jaycob 1 934 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września U mnie właśnie lecą napisy i po ostatniej cutscence mam jedno wielkie WTF - co tu się w ogóle wydarzyło. Teraz nie ma bata, muszę zrobić NG+, żeby dowiedzieć się więcej. Moim zdaniem gra jest naprawdę bardzo dobra, choć mam małe zastrzeżenie do końcówki - no i jak na survival horror walk było trochę za dużo, szczególnie w tych ostatnich sekcjach. Sama walka? Szczerze to mi się podobała i nie rozumiem, skąd aż tyle hejtu. Jasne, nie jest to poziom najlepszych systemów walki, są gry z dużo lepszym combatem, ale też nie ma co przesadzać. To na pewno nie jest najgorsza walka, jaką widziałem, ani gorsza od SH2 (oczywiście jeśli chodzi o melee, bo broni palnej tutaj brak). No i nie zapominajmy, że to survival horror, a nie DMC, GoW czy Elden Ring. W dodatku wcielamy się w przestraszoną nastolatkę, która pierwszy raz trzyma broń - więc trochę tej "kwadratowości” w walce jest jak najbardziej uzasadnione. Ma wyglądać desperacko, a nie widowiskowo. A zarzut o hit-stop? Mnie akurat siadł, dawał fajne poczucie "mięsistości” i mocnego uderzenia. Ale rozumiem, że nie każdemu podejdzie. Tyle że tego efektu i tak nie da się dobrze odczuć oglądając filmiki na YT.;) Grafika bardzo solidna, a muzyka i udźwiękowienie to absolutnie jeden z mocniejszych punktów gry - Akira Yamaoka dowiózł. Gdyby to było słabe, gra straciłaby naprawdę dużo klimatu. No i klimat lat 60' w Japonii jest świetny. Zmiana scenerii to było genialne posunięcie - uwielbiam, jak wpleciono japoński folklor i kulturę nie tylko w historię, ale i w samo otoczenie. Ebisugaoka absolutnie mnie urzekła. Narrację ocenię dopiero po NG+, bo czuję, że dopiero wtedy wszystko do siebie kliknie. 2 2
Jaycob 1 934 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września Bez dwóch zdań najlepszy kawałek. Uderza jeszcze mocniej, jak wczuje się w tekst po przejściu gry. Spoiler By być sprowadzoną na ten świat – w kajdanach musi się narodzić. Przykazania dawnych dni są twardsze niż kamień. Pochwycona w młodości – dłonie dziewczęcia mocno zaciśnięte. Spowita w mrocznej nocy cień – jaką ścieżkę ma obrać? Choć woń wciąż unosi się w powietrzu, kwiat musi opaść. Wiosna już nadeszła, by mnie objąć – lecz gdzie można ją odnaleźć? Obietnice jego i moje, przysięgi dni i dróg – Wszystko zniknie, na zawsze stracone w pustce, w smolistej ciemności. Patrz, jak kąpią się me oczy, więzy mężczyzny i kobiety są tylko igraszką. A jednak teraz cierpię – bo i mnie spotkała ta kąpiel. Gdy wyciągnąłeś do mnie rękę – tę piękną dłoń twoją – Jakże naruszyła me serce, uczucia od dawna skrywane. Czym jest bycie kobietą – być splamioną czy grzeszną? Od łona spływa czerwień – dla kogo taki kolor płynie? Boże, jakże to tragiczne; A jednak, Atlase – winny, lecz spełniony. 1
Necronom 431 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września (edytowane) Nie znam kontekstu tej piosenki co wrzuciłeś z f, tzn. w jakim momencie to gra. Jednak Mary Elizabeth McGlynn dużo lepiej dla mnie. Jeden z przykładów. Edytowane 29 Września przez Necronom 1
Frog67 389 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września (edytowane) Jak dla mnie temat Lisy z jedynki zamiata wszystkim. Jeżeli mialbym wybrać jeden najlepszy motyw muzyczny z Silenta to bylby zdecydowanie on. Oby Blooberzy w remake'u nie spieprzyli "tej sceny" trauma dzieciństwa. Edytowane 29 Września przez Frog67 1
Necronom 431 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września Jedynka ma od groma świetnych kawałków, właściwie cały OST, jest industrialny i agresywny. A takich melodyjnych jest mało i trochę się obawiam jednak, czy podołają.
Rekomendowane odpowiedzi