Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś Ty @ODIN85 już lata temu wyleczyłem się z czytania recenzji i brania ich jako jakikolwiek ''wyznacznik'' czy mam grę kupić czy nie. Przez to, że tak tanio je mam to kupuję dosłownie każdy duży tytuł na premierę i sam sprawdzam. Siądzie to super a jak nie to tych paru euro mi nie szkoda.

Opublikowano (edytowane)

@Jaycob

No żeby nie grać na Fabularnym bo to mija się z celem i odbiorem gry.

2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Coś Ty @ODIN85 już lata temu wyleczyłem się z czytania recenzji i brania ich jako jakikolwiek ''wyznacznik'' czy mam grę kupić czy nie. Przez to, że tak tanio je mam to kupuję dosłownie każdy duży tytuł na premierę i sam sprawdzam. Siądzie to super a jak nie to tych paru euro mi nie szkoda.

Ale ja tego nie biorę jako wyznacznik czy kupić czy nie bo mam preordery na to co mnie interesuję.

Tak sobie czytam co tam naskrobali.

Edytowane przez ODIN85
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

No żeby nie grać na Fabularnym bo to mija się z celem i odbiorem gry.

Normalnie bym to zlał ale tutaj twórcy sami to zalecali i w tym był ''problem''.

Zresztą to nie Ty zawsze grasz na niskim i lecisz do przodu aby tylko fabułę zaliczyć? ;) 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Nie. Gram na normalu.

9 minut temu, Jaycob napisał(a):

Napisz wprost, o co chodzi, zamiast robić takie podchody.  :E Co tam w tej recenzji? Też jej nie czytałem, patrzę tylko na plusy i minusy. :E 

No to masz tam  o tym w minusach. Nawet tego nie przeczytałeś:bicz:

Edytowane przez ODIN85
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):

No ale skoro to ma kilka zakończeń i zmienione poziomy to może i dobrze radzą żeby za pierwszym razem to przelecieć...

Może, ale nie chcę psuć sobie pierwszego wrażenia. Nie wiem też, czy będę robił kolejne przejścia i czy nadal będzie mi się tak podobało jak teraz (mam nadzieję, że tak), żeby w ogóle dalej grać NG+. 

Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

Ja na pewno nie będę robił więc gram na wyższym:red:

Na Story poziom trudności jest najniższy, Hard jest wyższy, a we Mgle dostęp jest zablokowany.

2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ja praktycznie nigdy nie gram drugi raz po skończeniu danej gry. 

Gram tylko wtedy, gdy ma to sens, np. w Nier: Automata - bez kolejnych przejść historia praktycznie traci sens. Tutaj jest podobnie. 

Opublikowano
7 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ja praktycznie nigdy nie gram drugi raz po skończeniu danej gry. 

Ja sobie nie przypominam, żebym kiedykolwiek grał w NG+ :lol2: U mnie ukończenie gry to jest rzadkość, chociaż teraz się bardziej przykładam do tego.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, caleb59 napisał(a):

Akurat ma rację, ta gra to kiep straszny pod każdym względem, Silent Hill w nazwie to bezczeszczenie tej serii.

W tej serii liczy się historia, klimat i atmosfera, walka jest na dalszym planie, opcjonalna, i tak samo jest tutaj, więc niby czym ta gra bezcześci tę serię? Mam wrażenie, że co niektórzy pomylili Resident Evil z Silent Hillem. W której części Silent Hill masz dobrze zrealizowaną i niedrewnianą walkę?

To jest ta dynamiczna, płynna akcja i walka, z której ta seria słynnie :lol2:

sc09.giftumblr_pqrvqkGoD21vk2qmmo1_500.giftumblr_ma7nn6t9eo1qcq2vho1_500.gifv0f8dbd34cff1166f164a6c810a2a6433413ffe63

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, caleb59 napisał(a):

Akurat ma rację, ta gra to kiep straszny pod każdym względem, Silent Hill w nazwie to bezczeszczenie tej serii.

No bez przesady. Fakt, F trochę inaczej podchodzi do tematu, ale to nie znaczy, że od razu jest totalnym crapem. Residenty też się zmieniał (RE4, RE7) czy Final Fantasy, które co część jest praktycznie inną grą i jakoś ludzie dalej to uwielbiają. Dla mnie ważniejsze, żeby gra była dobra i straszyła jak trzeba, niż żeby 1:1 kopiowała stare SH.

Co byś chciał - znowu powrót do tego samego miasteczka w USA? Ile razy można wałkować ten sam motyw?

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Jaycob napisał(a):

No bez przesady. Fakt, F trochę inaczej podchodzi do tematu, ale to nie znaczy, że od razu jest totalnym crapem.

Oho! Wpadli Ci od psucia innym dobrej zabawy na imprezie. :lovin:

Też uważam, że w dobrą stronę to idzie i jak Resident potrzebował czasu i zmian...

Gra ma swoje momenty!

Ja zasłonie moją jaskinię, odpalę głośniki i gęsia skórka się pojawia w nocy, że po szklankę wody ciężko wyjść z pokoju do kuchni. XD

image.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2