Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obudowa SilentiumPC Regnum RG4T

Płyta główna ASRock Z370 Extreme 4

Procesor i5 8600k

Chłodzenie cpu Fortis 3

Pamięć RAM patriot 2x8gb 3600 cl17

Dysk Adata XPG SX8200 pro 512gb (mam takie 2)

Zasilacz Corsair CX450m 450w

Komputer w stanie bdb, żadnych problemów, nic nie było podkręcane oprócz XMP

Na moje oko około 1000zł?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, simonbale37 napisał(a):

Obudowa SilentiumPC Regnum RG4T 80

Płyta główna ASRock Z370 Extreme 4 250

Procesor i5 8600k 200

Chłodzenie cpu Fortis 3 60

Pamięć RAM patriot 2x8gb 3600 cl17 100

Dysk Adata XPG SX8200 pro 512gb (mam takie 2) 100x2= 200

Zasilacz Corsair CX450m 450w 100

Komputer w stanie bdb, żadnych problemów, nic nie było podkręcane oprócz XMP

Na moje oko około 1000zł?

Wychodzi ok. 1k zł (ciężko płytę wycenić realnie) wg średnich cen danego podzespołu, wg allegro i olx. Jeśli będziesz sprzedawać jako całość, to znacznie mniej i długo to potrwa, szczególnie, że zestaw bez karty.

Na części to może dostaniesz wymienione kwoty (oprócz mobo), choć wątpię, szybciej powinno się sprzedawać, ale więcej roboty.

Sam sprzedaję kompa na części teraz i najpopularniejsze podzespoły zeszły w kilka/kilkanaście godzin.

Możesz też założyć temat z linkami do ogłoszeń, w poniższym dziale:

https://forum.ithardware.pl/forum/67-sprzedam/

Edytowane przez Kakarotto
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@simonbale37
Dodam tylko że wycena kolegi to taki absolutny max, ponieważ za 200 zł można kupić ryzena 5500 / 3600, a za 250 zł może nawet nową płytę lub używaną przyzwoitą.
i3 12100 również będzie lepszy, a to już <200 zł, a nowe biedne płyty są tanie.
Ram 16gb w promocjach to ~100 zł.
Ogólnie każdy mądry dopłaci kilkadziesiąt zł i będzie miał lepsze AM4, ale czasem trafią się nieświadomi. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 2
Opublikowano

@musichunter1xWiedziałem, że zapomniałem czegoś dopisać. Niecałe 1k zł to po średnich cenach, ceny sprzedaży to już inna bajka i to nieraz bardzo pokręcona.

Jak się trafi odpowiedni klient, to się zrobi deal dobry. Przykład u mnie, Crucial Ballistix 32GB (2x16) 3600 CL16 poszły za 300, plus kw i pakiet ochronny. A można przecież kupić tańsze używki lub nowe w podobnej cenie... :D

Opublikowano

No ja mam kupca, ale nie wiedziałem ile do końca zestaw może być wart, czy moja wiedza i matma dobrze to liczą. Sprzedaje koledze, rzuciłem w eter 1300 na start i się zgodził, ale w dniu wymiany zejdę na 1100 bo tyle od początku chciałem za komputer dostać, tak oszacowałem jego wartość. Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Sry, ale to dość głupkowaty post z twojej strony. Zmiany makroekonomiczne mają opóźnienie minimum 3-4 lata. U nas pewnie nawet dłużej, bo globalna koniunktura też jest kiepska. Ogólnie dziwnych mamy wyborców. Machnęli ręką na 8 lat rozwalania kraju, a naprawy oczekują w 1,5 roku XD   No nie, po prostu się tak nie da. Największy problem to olanie transformacji energetycznej przez PiS. To postawienie na węgiel będzie się jeszcze długo ciągnąć. Nawet najlepszy rząd na świecie tego nie załatwi w 2-3 lata.
    • W większości to co przerzucają to są ci, którzy dostali prawo stałego pobytu w Polsce, bo pierwszym krajem ich rejestracji lub krajem uzyskania wizy była Polska. Tak miała działać i działa readmisja. Mamy prawo zrobić to samo jeżeli na naszym terenie zostaną zatrzymani imigranci, którzy zostali zarejestrowani w innym kraju i posiadają uprawnienia by przebywać tam, nigdzie indziej. Imigrantów którym wydaje się pozwolenie na pobyt w danym kraju należącym do UE w większości nie obejmuje schengen.  Noo, najpierw podnosisz cenę, potem ogłaszasz promocję. Chwyt z marketów        
    • Nie, lubię czasami wracać do takich gier jak borderlands2. Co to w ogóle za odpowiedź lol
    • 1. Usprawnienie służby zdrowia - 5-10 lat, efekt wymierny po ustaleniu odpowiednich procedur, przepisów, dofinansowania etc.  2. Efektywne szkolnictwo - Oprócz pracy psychologów, pedagogów to nie mam nic złego do powiedzenia o pracy szkolnictwa podstawowego, z wyższym i starymi leśnymi dziadkami na uniwerkach to temat rzeka i to również wymaga czasu. 3. Tańszy prąd - za 15 lat, może   Ceny prądu drastycznie już się nie zmienią, a tańszy prąd to bardziej zależności globalne i praca całej EU niż samej Polski. Kolejny raz, to nie jest coś co się robi w rok.  4. Rozwój przemysłu - Rozbudowa czegokolwiek związanego z high tech, bądź postawienie od nowa to 3-5 lat solidnych inwestycji, i kolejne lata żeby widać było efekty.    Ja widzę efekty, na przykład nie spełnianie wszystkich obietnic wyborczych i robienie zbyt dużo by pokazać, że coś się robi a później naprawianie problemu które komunizm sam stworzył (to co robił PiS). Wolę jako tako do przodu, niż wywalenie miliardów w Ostrołekę, Olefiny i inne pomysły z koziej dupy. Z jakim pominięciem nas? Że niby mają spełniać wszystko co suweren chce?   
    • a co żal  przecietnych efektów z czasów dx9 ?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...