Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie popieranie kandydatów przez kandydatów, to założenie, że wyborcy są osłami, którym trzeba powiedzieć co mają robić i w zasadzie urąga inteligencji wyborcy. Takie sprawy powinny się kończyć stwierdzeniem, niech każdy zagłosuje według swoich poglądów, niech je zweryfikuje i dopasuje to co w nich przeważa do danego kandydata, byleby nie olał głosowania i na nie poszedł.

Opublikowano
11 minut temu, LeBomB napisał(a):

Jak wygra Nawrocki, to rząd powinien robić swoje, zasypywać go ustawami, a jak nie będzie podpisywał, to albo całkiem zatka TK, albo sam zawetuje. Rząd nie będzie miał nic sobie do zarzucenia, odpowiedzialność za brak zmian lub bałagan prawny spadnie na prezydenta. 

Czemu do tej pory tego nie robili?. 

Opublikowano
Teraz, skypan napisał(a):

Można śmieszkować ze Stanowskiego ale fakt jest taki, że w kanale zero wszyscy kandydaci zrobili mu .... dobrze :E Ot kuriozum. 

kłóciłbym się, Trzasku zrobił program na własnych zasadach i to wyglądało bardziej jakby Krzysio jemu chciał się podlizać.

No i Maciak, ale on to zupełnie inna para kaloszy.

2 minuty temu, Camis napisał(a):

aronoł, może dlatego

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

kłóciłbym się, Trzasku zrobił program na własnych zasadach i to wyglądało bardziej jakby Krzysio jemu chciał się podlizać.

No zależy jak na to spojrzeć. Jeżeli od strony Rafała, który mówił, że nie chce z nim rozmawiać bo to bez sensu. Bo to przecież też kandydat na prezydenta. A jednak doszło do spotkania. Takie pyrrusowe zwycięstwo. Rzekł bym. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, skypan napisał(a):

Jeżeli od strony Rafała, który mówił, że nie chce z nim rozmawiać bo to bez sensu.

Bo z punktu widzenia debaty to było bez sensu - mi się nawet nie chciało odpalać rozmowy dwóch kandydatów, z których jeden odpada w przedbiegach.

3 minuty temu, skypan napisał(a):

A jednak doszło do spotkania

zasięgi ¯\_(ツ)_/¯ każda reklama jest dobra.

@Camis zły temat, wrzucałem artykuł do polityki ogólnej. Zostawmy ten na rozmowy o różnicach i poglądach między kandydatami.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
29 minut temu, huudyy napisał(a):

To JEST zasadniczo jeden z najbardziej palących problemów, bo jeśli nie będą wyciągnięte konsekwencje, to nigdy nie doprowadzimy kraju do ładu prawnego. Do tego jeden z najważniejszych postulatów koalicji, bez tego możliwe, że by przerżnęli ostatnie parlamentarne.

Naprawdę nie boli Cię, że te wszystkie łajzy pokroju Mateckiego, Ziobry, Mejzy, Romanowskiego, Wosia, ceraty Kamińskiego i wielu innych może przejść do codzienności bez wyroku za ich winy?

znowu na złość mamie odmrozi sobie uszy i się wycofuje po kolejnym failu w wyborach. 

Nie, nie boli, prostu mam to w dupie bo ci nowi lepsi w niczym nie sa.

Sa wazniejsze kwestie 

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

Bo z punktu widzenia debaty to było bez sensu - mi się nawet nie chciało odpalać rozmowy dwóch kandydatów, z których jeden odpada w przedbiegach.

Aaaa. Ok I Rafał co ? Zrobił szach mat ? Nie miał wyjścia i jedyne co mógł zrobić by jeszcze wyjść z tej sytuacji to zaprosił go do siebie. Nie chcę gadać ale pogadam.

Opublikowano
26 minut temu, Dimazz napisał(a):

To duży problem.

Przecież można skazywać i robić inne rzeczy to w żaden sposób nie wyklucza innych działań.
Chyba nie boisz się?

Tyle ze ta koalicja ani za dobrze nie skazuje, ani tym bardziej nic nie robia

Elegancko :E

Opublikowano

co w drugiej turze.... drodzy forumowicze widzę po ankiecie że wolicie niewiarygodnego pionka Tuska niż pionka PIS, ale dla waszego dobra radze wam zagłosować na przeciwną partie niż ta która rządzi dla równowagi władzy. Trzaskowski podpisze wszystko co mu Tusk podrzuci w tym zielony ład, a wtedy będziecie płakać.

5edb51f735b9c_o_xlarge.jpg

Opublikowano
28 minut temu, Camis napisał(a):

To już mnie nie interesuje czemu i szczerze mówiąc, mam to już gdzieś. Zrobili głupio ich sprawa, ale będą mieli okazję się poprawić. Co zrobią, okaże się. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, LeBomB napisał(a):

Zrobili głupio ich sprawa, ale będą mieli okazję się poprawić.

Wszyscy o tym pisali że to najlepsze rozwiązanie na utrzymanie zaangażowania swojego elektoratu. Wtedy wszystko  poszło by na wetującego Dudę, a tak koalicja dostała łatkę nierobów. 

Czy będą mieli okazje?, bardzo wątpię bo prawie na bank to przewalą. 

A jak będą mieli prezydenta i dalej do 2027 nic nie zrobią to co wtedy znów napiszesz "zrobili głupio" i trzeba dać im kolejną szanse?. 
Ja już sobie obiecałem że na II turę pójdę zagłosować na Trzaska (namówiłem na to też już 3 osoby które miały olać II turę). Ale jesli wygrają a nic się nie zmieni to w życiu już nie zagłosuje na te partie obojętnie jak się będą nazywać. To samo jak przewalą z Batyrem, następne wybory odpuszczam i niech się dzieje co chce. 
Wiedzieli jaka jest stawka to mogli się zastanowić nad tym, a nie powoli wchodzić w buty PIS. 

Edytowane przez Camis
Opublikowano
7 minut temu, Camis napisał(a):

A temu co się stało?.

Do tego dotarło, nie ważne czy odgórnie z wyższych władz kościelnych czy sam wyciągnął wnioski, to o co pytałem tutaj już jednego z użytkowników czyli: czy takie obrzucanie błotem innych to jest to głoszone katolickie miłosierdzie i miłość bliźniego czy prawicowa jedność narodu? 

Dostałem jedynie odpowiedź, która by sugerowała, że jak ktoś może to im też wolno, co totalnie kłóci się z tym w co wierzą, co wyznają i jakie wartości reprezentują :E 

Dlatego już nie drążę...

Teraz, Camis napisał(a):

Wtedy wszystko szłoby na wetującego Dudę

Który i tak nie będzie miał kolejnej kadencji, który już i tak nie obciąży PiSu bo w razie czego się wyprą, a na Nawrockiego takie działanie spadnie w całości, bo przecież to kandydat obywatelski i PiSowi nic to niego. Pytanie czy wtedy Nawrocki udźwignie taki ciężar odpowiedzialności, czy jednak będzie się chciał porozumieć z rządem.

Opublikowano

23 minuty temu, skypan napisał(a):

Aaaa. Ok I Rafał co ? Zrobił szach mat ? Nie miał wyjścia i jedyne co mógł zrobić by jeszcze wyjść z tej sytuacji to zaprosił go do siebie. Nie chcę gadać ale pogadam.

Dosłownie. Nie chciał z nim gadać, bo wiedział czym to się może skończyć, więc skoro się już tego podjął, to narzucił własn zasady by mieć chociaż pewną namiastkę kontroli. Ja go rozumiem czemu tak postąpił, przecież wiemy z której strony stołu Krzysiu podjadał.

25 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Nie, nie boli, prostu mam to w dupie bo ci nowi lepsi w niczym nie sa.

Sa wazniejsze kwestie 

Masz w dupie kwestie praworządności, rozliczenia zamordystów i złodziei? Symetrystyczne banialuki, NICZEGO innego się po Tobie nie spodziewałem niż rozmydlania winy pis0wców. 

22 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Tyle ze ta koalicja ani za dobrze nie skazuje, ani tym bardziej nic nie robia

Elegancko :E

Gdyby nie pisowski długopis w pałacu, to cerata Kamiński i Wąsik już dawno by grzali ławę na Rakowieckiej.

12 minut temu, pawelsake napisał(a):

Trzaskowski podpisze wszystko co mu Tusk podrzuci w tym zielony ład, a wtedy będziecie płakać.

Usuń konto kłamco

image.png.c222d29820fa66b76223d94e9bb08f7b.png 

Opublikowano
9 minut temu, Badalamann napisał(a):

"Zielony ład" od wielu lat jest wdrażany. Jesteśmy w trakcie kolejnych etapów. Które na poziomie UE negocjował i zaakceptował PiS.

Kto by nie został Prezydentem to będzie to wdrożone na poziomie krajowym.

U nas tak, bo nawet jak wypowiemy porozumienie paryskie, to pozostają jeszcze dyrektywy unijne, które do tych porozumień dalej będą się odnosić, ale tego już niektórzy nie rozumieją.

16 minut temu, pawelsake napisał(a):

ale dla waszego dobra radze wam zagłosować na przeciwną partie niż ta która rządzi dla równowagi władzy.

To kto w końcu rządzi? PO, czy koalicja kilku partii? 🤔

Opublikowano
5 minut temu, LeBomB napisał(a):

Który i tak nie będzie miał kolejnej kadencji, który już i tak nie obciąży PiSu bo w razie czego się wyprą

Ale wtedy koalicja zyskałaby więcej poparcia w wyborach prezydenckich i możliwe że Trzaskowski by wygrał bez problemu, a tak wyborcy koalicji się w**** i nie wiadomo czy pójdą na II turę. 
A wygrana kumpla bandziorów to szybki kolaps poparcia dla koalicji i możliwe przyspieszone wybory gdzie stracą władze na 100%. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...