Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, ibizpl napisał(a):

Ale trzeba mieć nasrane we łbie żeby Narockiego ( jaki by nie był ) oskarżać o neonazim. Coś "spindohtory" z PeŁo za dużo prochów wciągają przy opracowywaniu strategii jak wymyślają takie pierdy.

Masz rację, nie ma sensu bo ty orbitujesz gdzieś daleko od rzeczywistości.

Wzywam @Mar_s @Pan Mateoo@Zhao , nic takiego nie napisałem , ten cytat który wkleił @ibizpl jest fałszywy, proszę sprawdzić czy to nie jest jakiś bot 

Screenshot_2025-05-21-15-10-52-342_com.android.chrome-edit.jpg

//Problem został rozwiazany pare wiad nizej -- Mateusz

Edytowane przez Pan Mateoo
adn moderatora
Opublikowano
34 minuty temu, voltq napisał(a):

Każdy z nas ma braki w wiedzy jeden większe drugi mniejsze i to według mnie jest punkt wspólny dla nas wszystkich czyli edukacja w szkole , powrót do przedmiotów takich jak ekonomia czy logika już w szkole podstawowej 

Teraz piszesz o brakach, a ja pytałem jaką to mądrością Ci młodzi się wykazali, bo wg. mnie podążają za trendem, adekwatnie do tego co miało miejsce 1,5 roku temu, czyli ***** ***

Opublikowano
20 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mentzen zwyczajnie poprosi swoich wyborcow by sami decydowali, bez przekazania otwarcie wsparcia dla ktoregokolwiek

Nie, powie że każdy tylko nie Trzaskowski, czyli poprze Nawrockiego. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Camis napisał(a):

Nie, powie że każdy tylko nie Trzaskowski, czyli poprze Nawrockiego.

Myślę że nie poprze bezpośrednio, po tej dyskusji sami wyborcy ocenią.

Opublikowano
19 minut temu, ibizpl napisał(a):

Huudyy - Ale trzeba mieć nasrane we łbie żeby Narockiego ( jaki by nie był ) oskarżać o neonazim. Coś "spindohtory" z PeŁo za dużo prochów wciągają przy opracowywaniu strategii jak wymyślają takie pierdy.

Masz rację, nie ma sensu bo ty orbitujesz gdzieś daleko od rzeczywistości.

Miał kolegów nazistów? Miał. I tyle.

To nie jest lewackie sranie żarem, że ktoś jest faszystą bo się ze mną nie zgadza. To są konkretne kontakty z konkretnymi osobami.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

Często im się zdarzają te błędy, dziwne że zawsze w jedną stronę żeby zdyskredytować prawicę 

Ale ok...

Spoko, on do mnie się dosral więc sam to sprostuje. 

3 minuty temu, crush napisał(a):

Miał kolegów nazistów? Miał. I tyle.

To nie jest lewackie sranie żarem, że ktoś jest faszystą bo się ze mną nie zgadza. To są konkretne kontakty z konkretnymi osobami.

I to chyba najlepsza odpowiedź w temacie. @ibizpl chyba nie zaprzeczysz, że miał kontakt z NEONAZISTĄ? 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, huudyy napisał(a):

Spoko, on do mnie się dosral więc sam to sprostuje. 

I to chyba najlepsza odpowiedź w temacie. @ibizpl chyba nie zaprzeczysz, że miał kontakt z NEONAZISTĄ? 

Co innego dyskusja na argumenty a co innego to co wasza strona wyprawia, wyzwiska , bluzgi , awantury , fałszowanie tekstów i cytatów, przypisywanie innym czegoś czego nie zrobili ,  pochwalanie przestępstw itd , rozumiem że czekasz z utęsknieniem jak wprowadza ustawę o mówie nienawiści żebyś mógł mnie wreszcie zlikwidować 

Teraz jeszcze twój kolega @Winter zarzuca mi że cytuję "Putin jest moim autorytetem" , obrzydliwe jest to co robicie 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Czy mówisz, że rząd płacze, że nie może zreformować kraju bo Duda blokuje ustawy, ale jakby chcieli to mogą w formach rozporządzeń? No ja też się zgadzam, że tak jest. Okłamują wyborców, że Duda im blokuje, a jeśli chcą coś wprowadzić to wlatuje rozporządzenie. ZGADZAM SIĘ W PEŁNI - MASZ LAJKA

Ech.

Przecież piszemy to od kilkunastu stron - rząd koalicji jest kiepski. 

Od tych urojeń i tuskobetonie już nawet tego nie widzicie ;) 

Ale rozporządzenia nie są "zamiennikiem" ustaw, czego możesz nie wiedzieć. 

Napisałem swój komentarz w konkretnym kontekście - tj. w kontekście tego co rzekomo miała koalicja wprowadzić po wyborach w ocenie swoich przeciwników. Duża część z tych rzeczy mogłaby zostać wprowadzona rozporządzeniem, bo nei wymaga ustawy. 

Dodatkowo, obawy dotyczące wprowadzania ustaw, których Duda nie podpisze są dosć uzasadnione. Jeśliby uchwalili np. ustawę o związkach partnerskich to Duda wyślę ją do TK, a tam posiedzi 4-5 lat. Gdyby chcieli przyjąć noiwą ustawę to w ciągu tygodnia Tk rozpatrzy poprzednią i ni będzie można jej przyjąć w tej samej treści. 

Ale niezależnie od wszystkiego - każda z tych obiecanych ustaw już powinna być procedowana w Sejmie lub na etapie rządowym, a nie jest i za to rządząca koalicja ma ogromnego minusa.

1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Każdy widzi, że w każdym wątku zaczepiasz ludzi kontrargumentem nawet jeśli jest 10 vs 1. Pomijam czy masz racje czy nie bo to nie o tym.

Myślę, że nie możesz wypowiadać się za "każdego". Tym bardziej, że to moje posty dostają tzw. "lajki". A przynajmniej w większej ilości niż Twoje. 

Co więcej, nawet dzisiejszej wymianie widać, że ja na spokojnie Ci tłumaczę pewne rzeczy i mechanizmy, a ty trollujesz bez ładu, składu czy jakieś sensownej wiedzy w temacie ;) 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, voltq napisał(a):

rozumiem że czekasz z utęsknieniem jak wprowadza ustawę o mówie nienawiści żebyś mógł mnie wreszcie zlikwidować 

dlaczego miałbym oczekiwać tej ustawy? Jestem orędownikiem wolności słowa, jakbyś trochę ruszył mózgownicą, to byś zauważył że nawet sam tutaj apelowałem do moderacji by nie zamykać tematów. Inna sprawa, że nie wiem co Twój post ma wspólnego z tematem.

PS czemu dałeś mi confused w poście wyżej? nie zgadzasz się z twierdzeniem, że Karol Nawrocki poręczył za znanego neonazistę?

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, huudyy napisał(a):

Daruj sobie rozmowy z @voltq

On nie przyjmie żadnego argumentu, nawet napisanego rzeczowo i spokojnie. Musiałbyś mu nakręcić filmik, opatrzyć go krzykliwym i manipulacyjnym tytułem a nastepnie udostępnić na YT. Wtedy mogłby zrozumieć. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale niezależnie od wszystkiego - każda z tych obiecanych ustaw już powinna być procedowana w Sejmie lub na etapie rządowym, a nie jest i za to rządząca koalicja ma ogromnego minusa.

DOKŁADNIE, pisałem o tym że "zamrażanie" ustaw bo rezydent nie podpisze to wielki błąd i się zemści na koalicji.

Ale tutaj kilku gardłowało po co bo i tak Duda nie podpisze!!1.

Edytowane przez Camis
  • Like 2
Opublikowano
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Bez przesady. Nie bądź jak patałachy z PO. Krytykować go jest za co, ale na pewno nie za to jakie ma gacie na filmikach.

Ale patalachy z PO takie wlasnie sa, za wiele wymagasz

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Digger napisał(a):

A czy KO rządzi samodzielnie?

To powiedz które z tych konkretów były gotowe, ale nie uzyskały poparcia sejmu. 

1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

ale tusek obsrany, obiecuje juz nawet brak islamskich nielegalnych imigrantow

pewnie spelni obietnice zaraz po 100 konkretach XDDDDDDD

Jak Sam Tusk napisał - jest to rozwiązanie tymczasowe. 

Edytowane przez michasm
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...