Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Batyr? Dawaj linki jakieś.

Hahahaha. Szwecja, Niemcy czy UK sobie nie poradziły, a temu się wydaje, że Tusk z Rafaukiem dadzą radę. xD

Przeciez od dawna wiadomo, ze patronowal promowaniu polityki historycznej rodem z obozu ordo luris , Brauna i Rybaka, a nie rzetelnej nauki.
To za jego kadensji ipn bral udział w promowaniu narracji o zdradzieckich elitach zachodu i slusznosci sojuszu z wegrami Orbana. Czyli zwykle kalki z Moskwy.. W dodatku podlewane narodowym sosidłem jak moje ziemniaczki, które wlasnie zajadam. 
https://oko.press/prezes-ipn-nawrocki-glosi-polityke-historyczna-pis
Dodatkowo, ani razu nie wystapil i nie odcial się od Brauna, Rybaka, antyukraińskich marszy czy prorosyjskich tzw narodowcow. A przecież te środowiska uzywaly ipn jako parasola do własnych marszow, narracji i manipulacji.  Jego ipn w czasie wojny w ukrainie nadal promowal postaci i wydarzenia, które sa paliwem dla rysyjskiej propagandy. 
To nie przypadek, ze konfa i prorosyjskie trolle najczesciej powołują się na źrodla historyczne właśnie z materiałów ipn z czasów nawrockiego… Jak dla mnnie zbieznosc przekazu z tym co serwuje Sputnik jest co najmniej niepokojaca. 

A co do drugiego.. No ja cie prosze.. Porownanie Polski do UK czy szwecji pod wzgledem migracji to jak zestawienie zuka z jakims wielkim boeingiem.. 

Opublikowano
6 minut temu, leelooo napisał(a):

Przeciez od dawna wiadomo, ze patronowal promowaniu polityki historycznej rodem z obozu ordo luris , Brauna i Rybaka, a nie rzetelnej nauki.
To za jego kadensji ipn bral udział w promowaniu narracji o zdradzieckich elitach zachodu i slusznosci sojuszu z wegrami Orbana

Ale ja pytałem o te pro-rosyjskie zmiany.

Bycie sceptycznym do zachodniego kierunku nie jest jednoznaczne z byciem pro-rosyjskim.

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Winter napisał(a):

Znajoma fryzjerka mówiła mi, że ona miesięcznie ponad 5k płaci za sam prąd. Fryzjerka...

Znajomy ma pizzerie na przedmieściach Poznania. Ma instalację fotowoltaiczną a za prąd i tak co miesiąc płaci około 20k. To jest absurd. 

Po dzisiejszym dniu dochodzę do wniosku, że Polacy to tępe, proste młoty. Najpewniej naszym prezydentem będzie nakoksowany i wytatuowany kibol który lał się na ustawkach. To jest upadek intelektualny, Polacy idiocieją. 

Tak przy okazji, ponad 51% wyborców z wykształceniem podstawowym chce głosować na Nawrockiego. 

• Upvote 7
Opublikowano
8 minut temu, leelooo napisał(a):

A co do drugiego.. No ja cie prosze.. Porownanie Polski do UK czy szwecji pod wzgledem migracji to jak zestawienie zuka z jakims wielkim boeingiem

No i rzecz się rozbija o to żeby tym Żukiem zostać.

A jeszcze lepiej Peel P50

Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Ale ja pytałem o te pro-rosyjskie zmiany.

Bycie sceptycznym do zachodniego kierunku nie jest jednoznaczne z byciem pro-rosyjskim.

Hehe, wiem o co zapytales. Ale nie pytaj o pro rosyjskie zmiany, patrz na ciaglosc narracji. Dla mnie kiedy ktos rownoczesnie odmawia zaufania zachodowi, relatywizuje rosyjska agresje, chwali Orbana za niezaleznosc i wlasna droge i prowadzi polityke historyczna majaca odwrocic uwage od zbrodni sowieckich, to sorry, ale nie jest sceptykiem. To uzyteczny idiota kremla. Albo przynajmniej jego kopia zapasowa. 

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, leelooo napisał(a):

prowadzi polityke historyczna majaca odwrocic uwage od zbrodni sowieckich

O to te konkrety bym chciał. Nie "narrację" tylko co dokładnie zatuszowano z komuszych zbrodni.

Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

No i rzecz się rozbija o to żeby tym Żukiem zostać.

A jeszcze lepiej Peel P50

Porownalem do zuka, bo dokladnie tak wyglada polska polityka migracyjna w wykonaniu prawicy. Zero amortyzatorow, silnik na oparach i retoryczne pociski na pace. 

Wlasnie dlatego Trzask > Nawrocki, bo zamiast stawiać płot na płocie, woli zbudowac system. Zgodny z prawem, skuteczny, bez stygmatyzacji. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, leelooo napisał(a):

woli zbudowac system. Zgodny z prawem, skuteczny, bez stygmatyzacji. 

Wyję.

Oni sobie z Gruzinami nie potrafią poradzić, a Ty mi pierdzisz coś o systemach.

Islam powinien być stygmatyzowany.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

O to te konkrety bym chciał. Nie "narrację" tylko co dokładnie zatuszowano z komuszych zbrodni.

Przeczytaj najpierw artykuł "Trampolina karola Nawrockiego. Konflikty i kontrowersje". Podczas jego kadencji pojawily sie zarzuty o promowanie jednostronnej narracji historycznej oraz marginalizowani niewygodnych tematow. Pracownicy skarzyli sie na brak tranparentnosci i represje wobec osob wyrazajacych odmienne zdanie. Np sytuacja w szczecinskim oddziale ipn, gdzie po zadaniu niewygodnych pytan trzem pracownicom wreczono wypowiedzenia. 

Co wiecej.. Za niego w ipn unikano poglebionej analizy rolu etnicznych polakow w UB, informacji wojskowej i stalinowskim sadownictwie. W przekazie medialnym i edukacyjnym lansowano narracje, ze to wszystko robili komunisci z zewnatrz, a nie polacy, co jest w sumie historycznym uproszczeniem. Przyklad Stefana Michnika, brata Adama, przedstawianego jako zydowsiego kata, ale pomijano podobnych katow o polskich nazwiskach jak Wolińska, Rózanski czy Anatol Fejgin, choc takze byli elementem aparatu zbrodni. 

Praktycznie wyciszyl temat masowych mordow na AKowcach i cywilach przez Gwardie Ludowa i Armie Ludowa np we wsiach pod Radomiem czy na Lubelszczyznie. 

Ipn za niego promowal raczej bohaterska wersje AL w wystawach i publikacjach , mimo ze badania historykow niezaleznych pokazuja masowy bandytyzm tej formacji. 

Tematy takie jak gwalty, rekwizycje, brutalne pacyfikacje dokonywane przez kbw i ub w latach 45-47 byly marginalizowane lub zniknely z raportow ipn. Nie opublikowano chocby pelnych dokumentow nt pacyfikacji Zaleszan i okolic w ramach walki z bandami, gdzie ofiarami byli cywile...

Dalej wymieniac? 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Cytat

Nawrocki nie rozumie co do niego Mentzen mówi, Jezu, jaki to jest kretyn! W jego oczach widać że nie ma pojęcia o czym mówi i chce żeby to się jak najszybciej skończyło. Ten kataster, to chyba nawet nie wiedział co to znaczy. Mentzen tłumaczy, że podatek, to w takim razie jest przeciw XD A ten, że nigdy nie rozmawiał z doradcą podatkowym, to nie wie XD

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-pull-up-terrain-ahead.2410635/post-193320998

:rotfl2:

:rotfl2::rotfl2::rotfl2:

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Winter napisał(a):

I obserwując wśród pewnej grupy znajomych popierających PiS, czy Konfę lub Brauna to im taki kibol-prezydent imponuje. Za to właśnie nienawidzę PiSu, celuje w kompleksy swojego elektoratu, żeby dzielić społeczeństwo. Patriotyzm to również wspieranie ambitnych ludzi, żeby mogli osiągnąć cel dla dobra ogółu. Tymczasem pewna grupa społeczna sądzi, że jak założy bluzę z kotwicą to jest to wow.

Jak wpisują się lewicowe parytety we wspieranie ambitnych i zdolnych ludzi?

To jest ten sam system.

Edytowane przez crush
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Camis napisał(a):

:rotfl2::rotfl2::rotfl2:

Możesz się kulać ze śmiechu co nie zmienia faktu, że według wielu obserwatorów poszło mu dziś całkiem dobrze w ogniu pytań, na które nie był przygotowany.

Ocenimy jakość występów, jak już Rafał skończy swój. 

• Like 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ora Pro Nobis Lucifer Angelus Satani     
    • Jaką? I poproszę całkowite koszty na 4 lata na przykład. Tylko bez dopłat do elektryka błagam  
    • Hej. Chciałbym wymienić monitor na 34" WUQHD. W oko wpadło kilka egzemplarzy. 1. Tani na promocji Giguś https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-gigabyte-mo34wqc-34-3440x1440px-175hz-0-03-ms-gtg-curved oraz trochę droższa konkurencja 2. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-lg-ultragear-34gs95qe-b-aeu-34-3440x1440px-oled-240hz-0-03-ms-gtg-curved 3. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-msi-mag-341cqp-qd-oled-34-3440x1440px-175hz-0-03-ms-gtg-curved 4. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-dell-alienware-aw3425dw-34-2-3440x1440-240hz-0-03-ms-gtg-curved   Ewentualnie 4k 32" https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-dell-alienware-aw3225qf-31-6-3840x2160px-240hz-0-03-ms-gtg-curved   Doradźcie coś. Czy któryś warto, czy ewentualnie nie.
    • Dodatek prawdopodobnie był wcześniej zaplanowany i stworzony, a teraz po prostu go wypuścili, przy czym nikt specjalnie nie zastanawiał się, co on zawiera. W takich korporacjach jest jak w tym starym dowcipie o policjantach – jeden pisze, drugi czyta. Każdy ma swoją działkę do zrobienia, którą ktoś inny z góry narzucił, więc po prostu ją realizuje, nie zastanawiając się, jaki będzie odbiór, bo to nie jest jego zadanie.
    • mogly na sygnale korzystac caly czas, teraz beda mogly nimi jezdzic bez sygnalow przeciez sam caly czas piszesz, ze BEV nie kupuja mieszkancy miast, bo nie maja sie gdzie ladowac, wiec do czego pozostalym buspas?   a jak skoncza sie doplaty, to pojawia sie inne "promocje sprzedazowe" . tego akurat jestem pewien  ostatecznie zawsze bedzie mozna kupic chinczyka 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...