Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Ale to lewica mówi o państwie świeckim XD? o co chodzi

Art.  10.  [Świeckość państwa]
1.  Rzeczpospolita Polska jest państwem świeckim, neutralnym w sprawach religii i przekonań.

Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/gwarancje-wolnosci-sumienia-i-wyznania-16793119/art-10

Konstytucja to dla Ciebie lewica?

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

Spełnienie marzeń 60% wyborców. 

Duopol utrzymany 🥳

Niezależnie od wyniku 2 tury będziemy mieli prezydenta z poparcia partii rządzącej. 

Pytanie czy w latach 2025-2027 czy 2027-2030.

Duopol możemy zawdzięczać głównie seniorom.
Poparcie dla Trzaskowskiego i Nawrockiego w grupie wiekowej 60+ wynosi ponad 40%.

Teraz, huudyy napisał(a):

1.  Rzeczpospolita Polska jest państwem świeckim, neutralnym w sprawach religii i przekonań.

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/gwarancje-wolnosci-sumienia-i-wyznania-16793119/art-10

W sumie stworzona przez lewicę...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, michasm napisał(a):

Spełnienie marzeń 60% wyborców. 

Duopol utrzymany 🥳

Niezależnie od wyniku 2 tury będziemy mieli prezydenta z poparcia partii rządzącej. 

Pytanie czy w latach 2025-2027 czy 2027-2030.

Ja się raczej obawiam poważniejszych konsekwencji. Np. polaryzacji armii przez prezydenta.

Profesor Dudek niestety sporo mówił na ten temat.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

Już się odsłoniłeś na PCL i napisałeś że masz w pompce pod czyim butem jesteś i ważne abyś zarabiał w ojro.

Mam w głębokim poważaniu, czy w naszym kraju będą złotówki czy ojro.

3 minuty temu, Umpero napisał(a):

popiera aborcję jest niewybieralny dla ludzi mających jakąkolwiek tożsamość narodową.

Jaki fikoł xD. Co ma wspólnego aborcja z tożsamością narodową? A federalizacja w obliczu zagrożeń ze strony Rosji, to nawet jest sensowna koncepcja, lepiej złączyć się wszyscy niż być podzielonym na wiele kawałków.

• Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Spl97 napisał(a):

Mam w głębokim poważaniu, czy w naszym kraju będą złotówki czy ojro.

Jaki fikoł xD. Co ma wspólnego aborcja z tożsamością narodową? A federalizacja w obliczu zagrożeń ze strony Rosji, to nawet jest sensowna koncepcja, lepiej złączyć się wszyscy niż być podzielonym na wiele kawałków.

DO WI DZE NIA

Polska cała bez rafaua

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Ten fragment to akurat ustawa o gwarancjach wolności i sumienia. 

Konstytucja mówi o tym:
image.png.3d0cd9d1ee8344cd13f30647cbf8ed5d.png

Co w zasadzie miało być innym słowem na "świeckość". 

Jest jednak bezstronność - i takim państwem Polska ma być. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

W sumie stworzona przez lewicę...

no tak, pisanie o wszystkich obywatelach jako równych wobec prawa to bardzo lewicowa idea, tak bardzo obca prawicy.

1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Co ma wspólnego aborcja z tożsamością narodową?

katolicki gwóźdź.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

On tutaj wpada i myśli, że my jesteśmy okopanymi wyborcami KO, co jest bzdurą, bo jedyny taki tutaj to spl97. Cała reszta jest raczej antypis, bo widzi co PiS wyprawiał. No, a ten kolega ma belki w oku i nie widzi :) 

Wypraszam sobie.

Ja jestem KOMUCHEM. :metal:

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

no tak, pisanie o wszystkich obywatelach jako równych wobec prawa to bardzo lewicowa idea, tak bardzo obca prawicy.

katolicki gwóźdź.

Federalizacja ma.

Swoją drogą piękny bóldupizm tutaj macie :flaga:

Edytowane przez Umpero
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

On tutaj wpada i myśli, że my jesteśmy okopanymi wyborcami KO, co jest bzdurą, bo jedyny taki tutaj to spl97. Cała reszta jest raczej antypis, bo widzi co PiS wyprawiał. No, a ten kolega ma belki w oku i nie widzi :) 

Dla SPL-a to juz kaftan jedynie trzeba przygotowac

Po drugie bycie antypis rekami PO to jak ktos tam kiedys powiedzial - leczenie dzumy malarią

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

katolicki gwóźdź.

Sprostuję od razu, Konstytucja nie została napisana przez jedną frakcję, czy przez "lewicę" - to wierutne kłamstwo, które pokazuje jak bardzo autor takiego kłamstwa powtarza pisowskie polityczne kłamstwa.

Konstytucja jest wynikiem prac Komisji Konstytucyjnej i zgłoszenia 7 różnych projektów przez różne ugrupowania i organizacje, z których powstał jeden większy projekt do dalszych prac:

image.png.6c2058dd6ce7b00becc9e41332c4cf30.png

Tu nieco więcej dla zainteresowanych:

https://orka.sejm.gov.pl/przeglad.nsf/0/9DF97051DCC119DAC125821700301F59/%24File/7.P.S.6_2017_Jacek Zaleśny.pdf

Konstytucja przeszła w referendum, więc jest to "nasza" Konstytucja, a nie "lewicy" czy "prawicy". Jak ktoś tego nie rozumie to powinien zrzec się praw wyborczych, bo jest tylko balastem dla społeczeństwa. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

katolicki gwóźdź.

Od dłuższego czasu twierdzę, żeby kleru nie słuchać i nie traktować tego, co mówią księża za świętość, a to, że co gada ksiądz z ambony i traktują to później jako świętość jest domena ludzi z prawicowymi poglądami.

Powiem, że wczoraj byłem w najbliższym kościele na mszy po spełnieniu obywatelskiego obowiązku i wszystko fajnie, do momentu przejścia do ogłoszeń duszpasterskich, a tam księża dostali komunikat z Episkopatu Polski odnośnie edukacji zdrowotnej, której rząd od września br. wprowadzi w szkołach i pierdololo kleru właśnie na temat edukacji zdrowotnej, że to nie ma nic wspólnego z edukacją o zdrowiu i namawiają ludzi, żeby dzieci nie poszły na ten przedmiot :E.

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

mamy, bo będziemy mieć gangstera, sutenera i złodzieja w kryształowym pałacu, jest się z czego cieszyć.

Trzaskowski to cyniczny gangus w białych rękawiczkach.
Spuścizna HGW i polityczne dziecko Tuska fundowane przez sorosowe dolce.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Spl97 napisał(a):

Od dłuższego czasu twierdzę, żeby kleru nie słuchać i nie traktować tego, co mówią księża za świętość, a to, że co gada ksiądz z ambony i traktują to później jako świętość jest domena ludzi z prawicowymi poglądami.

Powiem, że wczoraj byłem w najbliższym kościele na mszy po spełnieniu obywatelskiego obowiązku i wszystko fajnie, do momentu przejścia do ogłoszeń duszpasterskich, a tam księża dostali komunikat z Episkopatu Polski odnośnie edukacji zdrowotnej, której rząd od września br. wprowadzi w szkołach i pierdololo kleru właśnie na temat edukacji zdrowotnej, że to nie ma nic wspólnego z edukacją o zdrowiu i namawiają ludzi, żeby dzieci nie poszły na ten przedmiot :E.

Na takiej edukacji zdrowotnej dzieci mogłyby się dowiedzieć, że dotyk księdza pod brzuchem nie leczy bólu. I co? I jak księża mieliby żyć w takim kraju? ;) 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Cytat

Jak tu się nie uśmiechać, kiedy forumowe silniczki tłumaczyły całkowity brak jakiejkolwiek inicjatywy rządu argumentem "a po co mają głosować, skoro Duda i tak zawetuje?".
I teraz będziecie czekać do 2030? Tylko ups, po drodze wybory parlamentarne .

Niesamowite, jak platforma przewaliła dwukrotnie wygrane wybory prezydenckie i zacementowała w pałacu pisowca na 15 lat (!!!) z rzędu! Szapo ba, panie Tusk!

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wajda_po_wyborach-jpg.2410635/post-193276649

Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Spuścizna HGW i polityczne dziecko Tuska fundowane przez sorosowe dolce.

Piękne buzzwordy, a coś konkretnego? Bo pisowskiego gangusa prześwietlili i powychodziło szambo. A coś konkretnego masz na Czaska?

• Confused 1
  • Upvote 9
Opublikowano

Teraz, Umpero napisał(a):

państwo pisowskie miało 8 lat na wyprostowanie tego, czemu nic nie zrobili? Dowodów nie potrafili zebrać mając dosłownie każdy aparat państwowy w rękach?

czy po prostu dowodów nie było, a cała reszta jest polityczną sraczką?

• Like 1
  • Upvote 7
Opublikowano
Teraz, different napisał(a):

Piękne buzzwordy, a coś konkretnego? Bo pisowskiego gangusa prześwietlili i powychodziło szambo. A coś konkretnego masz na Czaska?

Tego tyla najlepiej ignorować. Nie da się o nim napisać nic co byłoby zgodne z Regulaminem forum :) 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

W sumie nie można dodawac całkowicie Brauna i Memcena do pisiora. 
Uważam, że w 6 procentach Brauna było sporo głosów młodych infantylnych dla beki. 
W przypadku Memcema sporo osób nie chciało duopolu, ale pewnie jest jakaś ilość ludzi, którzy pamiętają pisowską władzę i jednak jej też nie chcą.

• Confused 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A to dla tego u mnie na HDMI betoniarka działa jak należy, bo mam kabel UNITEK KABEL HDMI 2.1 8K, 4K120HZ UHD, 2M, C138W  Piszą, że jest dobry: https://www.komputronik.pl/informacje/jak-wybrac-hdmi/#Unitek-HDMI Z resztą nic dziwnego, jak się ma tak wypasiona kartę, jaką ja mam 
    • Nie mam jakiegoś sztywnego budżetu, ale szaleć też nie mam zamiaru. Monitor 4k nie kupiłem jakoś specjalnie pod granie, ale wiadomo, że jak już jest to czemu by nie pograć w 4k     Znając mnie prędzej zostawię 9800X3D i dołożę do 5080. Dzisiaj na na promocji BF upolowałem 9800X3D za 1699PLN. 7800X3D jest obecnie w x-kom za 1299 PLN. Nie warto dołożyć tych 400 PLN do 9800X3D, patrząc przyszłościowo może zostać na dłużej? Zamin 9800X3D będzie bottleneckiem, to pewnie jeszcze sporo generacji GPU wyjdzie i to prędzej samo GPU wymienię... o ile ceny nie beda kosmiczne. Jak pisałem wyżej, to trochę spontaniczny zakup, wiec nie doktoryzowałem się na temat sprzętu PC. Czasami z ciekawości pobieżnie poczytam artykuły oraz komentarze pod nimi poczytam i jakoś utarło mi się w głowie, że dopłata z 5070Ti do 5080 jest niewarta z powodu, że niewiele się zyskuje na wydajności oraz fakt oraz przy cenie 5080 mamy tylko 16GB, dlatego jeśli 5080 to czekać na SUPER, które wg plotek ma mieć 24 GB. Możecie polecić jakieś konkretne modele 5080, 5070TI, RX 9070 XT, które warto kupić, biorąc pod uwagę cena/jakość wykonania/kultura pracy? Sa jeszcze jacyś producenci GPU, którzy podwalają zdjąć chłodzenie bez utraty gwarancji? Ja zatrzymałem się na EVGA, które już niestety GPU nie produkuje. W obecnym PC mam CPU i GPU chłodzone customowym LC. Chłodzenie chce wykorzystać do nowego zestawu... CPU na pewno będzie miało custom LC i GPU też byłoby fajnie "zwodować", ale nie widzi mi sie tracić gwarancję, przy takich cenach GPU. Mobo mogę wziąć w sumie tańsze, ale jestem estetą, a obudowa to Lian Li O11D EVO RGB Black, wiec mobo też musiałby być czarne i ewentualnie jakieś kolorowe elementy, które mogę jakoś łatwo zakryć/zakleić  ... ta MSI PRO B850-P WIFI może od biedy też by mi estetycznie podpasowała.. do przemyślenia  
    • Gdyby tylko nie ten stutter  realnie za męczenie się mogę dać 20zł, ale do tego nie dojdzie. Na kluczykowniach taniej nie ma.
    • https://www.ceneo.pl/187410617 absolutne premium  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...