RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) Czy Asus zezwala na samodzielna wymiane pasty? Pisal ktos z was z Asusem w tej sprawie? Zastanawia mnie na ile PTM moglby poprawic sytuacje przy moim 7800xt gdzie delta wynosi 25stopni miedzy GPU a HS przy 265w. Edytowane 1 Maja przez RTXnietylko4060tiUSER
Send1N 2 205 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) Olej ich opinie, kup plombę rozkręć i zmień, już przerabiałeś temat przecież, mam wrażenie że temat wymiany pasty na tym forum to się zapętlił i jest codziennie "dzień świstaka" Po UV też masz różnicę 25c między temp rdzenia a HS? bo u mnie na ustawieniach których używam na co dzień jest jakieś 15c różnicy a jak karta jest puszczona na max to są właśnie okolice 25c mimo to że mam założonego ptm'a. Edytowane 1 Maja przez Send1N
Lameismyname 1 155 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Godzinę temu, Send1N napisał(a): mam wrażenie że temat wymiany pasty na tym forum to się zapętlił i jest codziennie "dzień świstaka" To tylko świadczy o tym jaka skala jest grafik które dostały w fabryce gównianą pastę. Gdyby było wszystko OK nikt normalny by się tego nie czepiał Współczuję tylko tym u których dany producent staje kantem i nie pozwala zmienić pasty bez utraty gwarancji, a odesłanie karty na RMA z ~100*C kończy się otrzymaniem nie ruszonej karty z kwitkiem "Panie, tutaj jest wszystko GIT"
RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja (edytowane) @Send1N Po UV na 240w mam 20 stopni. Ja przerabialem temat z RTX'em od Inno ktore mi zezwolilo na wymiane Edytowane 1 Maja przez RTXnietylko4060tiUSER
Lameismyname 1 155 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) @RTXnietylko4060tiUSER Zamienił stryjek siekierkę na kijek (oczywiście nie chodzi o wydajność) Edytowane 1 Maja przez Lameismyname
RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja (edytowane) @LameismynameCzy ja wiem? Jakosc wykonania duala jest lepsza niz to co mialem od inno, wyglad karty tez lepszy. Zastanawia mnie tylko czy taki hotspot to norma dla tego modelu i czy jest sens to ruszac, bardzo malo rzetelnych danych jest o tym konkretnym dualu w internecie. Z tego co pisze @Send1N to taki hotspot nie jest niczym niespotykanym w swiecie radeonow. Napisalem do Asusa, zobacze co mi odpisza. Edytowane 1 Maja przez RTXnietylko4060tiUSER
Lameismyname 1 155 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja @RTXnietylko4060tiUSER A jak cewki? Jak chcesz mieć spokój to się przesiądź na RX 9070/XT od Sapphire/XFX/PowerColora - mają fabrycznie PTMa na rdzeniu.
RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja @LameismynameNie mam budzetu, mialem 2200 max na karte. Cewki slychac, ale nie sa uciazliwe. 1
Send1N 2 205 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 19 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @Send1N Po UV na 240w mam 20 stopni. Czyli w normie przynajmniej jak na razie a jak będzie po czasie to wyjdzie w praniu 1
ShaDow_Pro 245 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Jak hot spot jest poniżej 100* to nie ma co sobie tym głowy zawracać, sam miałem 3 różne 7800XT.
Karro 272 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 8 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Czy Asus zezwala na samodzielna wymiane pasty? Pisal ktos z was z Asusem w tej sprawie? Zastanawia mnie na ile PTM moglby poprawic sytuacje przy moim 7800xt gdzie delta wynosi 25stopni miedzy GPU a HS przy 265w. Asus nie pozwala na nic.Ma serwis w Polsce więc weryfikacja sroga 1
Clear 7 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Mam RTX 4070 Super i się ociągam właśnie z wymianą pasty na PTM. Juz mi do 100C dobija hotspot na UV.. Wymieniłem Radeona na RTX, żeby mieć spokój i grać spokojnie, a tu znowu zonk 😅 . Jakbym chciał sprzedać to kolejny zonk: kupujący będzie miał pretensje, że się karta grzeje, a jak wymienię pastę to będę musiał obniżyć cenę, bo będzie "bez gwarancji" 😁 .
RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 2 Maja Autor Opublikowano 2 Maja @ClearOd nowosci taka ciepla jest?
RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 2 Maja Autor Opublikowano 2 Maja (edytowane) Wlasnie dostalem wiadomosc od Asusa ze moge samodzielnie wymienic paste bez utraty gwarancji, o ile nie dojdzie do fizycznych uszkodzen podczas tej operacji Takze furtka jest otwarta, jesli temperatury zaczna sie pogarszac to bede dzialac Zna ktos moze wymiary rdzenia 7800xt? Zastanawiam sie ile PTMA bede potrzebowac. Edytowane 2 Maja przez RTXnietylko4060tiUSER
ryba 725 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-7800-xt.c3839 Niecale 18x25mm z naddatkiem. Realnie mi wychodzi ok 16.5x21mm 1
CryptTM 227 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Tniesz z naddatkiem, tam 0,5-1mm więcej niż rozmiar rdzenia nie robi różnicy. Zakładasz i tyle.
Clear 7 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 14 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @ClearOd nowosci taka ciepla jest? Jaki nowa miała znośne temperatury, które pogarszały się z czasem. Karta kupiona lipcu tamtego roku, a ja jestem raczej niedzielnym graczem 😅 .
Lameismyname 1 155 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Ja tam w GPU kładę pada na radiator bez docinania. Sporo łatwiejsza aplikacja i masz pewność, że pad pokryje cały rdzeń.
RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 3 Maja Autor Opublikowano 3 Maja @Lameismyname A jak to pozniej otworzysz to nie bedzie sajgonu w srodku?
Lameismyname 1 155 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @RTXnietylko4060tiUSER Wystygnięty pad jest ciałem stałym - nie marze się i łatwo schodzi płatami. Nie zostawia też śladu. Usunięcie pada to w porównaniu do pasty jest bajka i kolejny argument za padem.
skunRace 666 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) Temat wałkowany wielokrotnie, Asus odpisuje w ten sposób i naczytawszy się opinii o ich serwisie nie zdziwiłbym się, gdyby w razie gwarancji kombinowali, że jednak to z winy użytkownika. Jakby już przyszła potrzeba odsyłania do nich kartę na gwarancję po takiej wymianie, lepiej na wszelki wypadek wysłać choćby z tą kupiona plombą, gdy się oryginalną uszkodziło. Edytowane 3 Maja przez skunRace
Rekomendowane odpowiedzi