Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Olej ich opinie, kup plombę rozkręć i zmień, już przerabiałeś temat przecież, mam wrażenie że temat wymiany pasty na tym forum to się zapętlił i jest codziennie "dzień świstaka" :E Po UV też masz różnicę 25c między temp rdzenia a HS? bo u mnie na ustawieniach których używam na co dzień jest jakieś 15c różnicy a jak karta jest puszczona na max to są właśnie okolice 25c mimo to że mam założonego ptm'a.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

mam wrażenie że temat wymiany pasty na tym forum to się zapętlił i jest codziennie "dzień świstaka" :E

To tylko świadczy o tym jaka skala jest grafik które dostały w fabryce gównianą pastę. Gdyby było wszystko OK nikt normalny by się tego nie czepiał
Współczuję tylko tym u których dany producent staje kantem i nie pozwala zmienić pasty bez utraty gwarancji, a odesłanie karty na RMA z ~100*C kończy się otrzymaniem nie ruszonej karty z kwitkiem "Panie, tutaj jest wszystko GIT"

Opublikowano (edytowane)

@LameismynameCzy ja wiem? Jakosc wykonania duala jest lepsza niz to co mialem od inno, wyglad karty tez lepszy. Zastanawia mnie tylko czy taki hotspot to norma dla tego modelu i czy jest sens to ruszac, bardzo malo rzetelnych danych jest o tym konkretnym dualu w internecie. Z tego co pisze @Send1N to taki hotspot nie jest niczym niespotykanym w swiecie radeonow. Napisalem do Asusa, zobacze co mi odpisza.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano
8 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Czy Asus zezwala na samodzielna wymiane pasty? Pisal ktos z was z Asusem w tej sprawie? Zastanawia mnie na ile PTM moglby poprawic sytuacje przy moim 7800xt gdzie delta wynosi 25stopni miedzy GPU a HS przy 265w.

Asus nie pozwala na nic.Ma serwis w Polsce więc weryfikacja sroga 

• Confused 1
Opublikowano

Mam RTX 4070 Super i się ociągam właśnie z wymianą pasty na PTM. Juz mi do 100C dobija hotspot na UV.. 

Wymieniłem Radeona na RTX, żeby mieć spokój i grać spokojnie, a tu znowu zonk 😅 . Jakbym chciał sprzedać to kolejny zonk: kupujący będzie miał pretensje, że się karta grzeje, a jak wymienię pastę to będę musiał obniżyć cenę, bo będzie "bez gwarancji" 😁

Opublikowano (edytowane)

Wlasnie dostalem wiadomosc od Asusa ze moge samodzielnie wymienic paste bez utraty gwarancji, o ile nie dojdzie do fizycznych uszkodzen podczas tej operacji %-) Takze furtka jest otwarta, jesli temperatury zaczna sie pogarszac to bede dzialac xD Zna ktos moze wymiary rdzenia 7800xt? Zastanawiam sie ile PTMA bede potrzebowac.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano
14 godzin temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@ClearOd nowosci taka ciepla jest?

Jaki nowa miała znośne temperatury, które pogarszały się z czasem. Karta kupiona  lipcu tamtego roku, a ja jestem raczej niedzielnym graczem 😅

Opublikowano (edytowane)

Temat wałkowany wielokrotnie, Asus odpisuje w ten sposób i naczytawszy się opinii o ich serwisie nie zdziwiłbym się, gdyby w razie gwarancji kombinowali, że jednak to z winy użytkownika. Jakby już przyszła potrzeba odsyłania do nich kartę na gwarancję po takiej wymianie, lepiej na wszelki wypadek wysłać choćby z tą kupiona plombą, gdy się oryginalną uszkodziło.

Edytowane przez skunRace