Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jakiś czas temu zmieniłem komputer - aktualnie rtx 4070 + ryzen 7 9800x3d, planuje dokupić monitor dzięki któremu będę mógł wykorzystać potencjał sprzętu, myślałem nad 240hz tylko nie wiem czy np. FHD czy 2k, aktualnie posiadam taki  monitor był on zakupiony do starego komputera, monitor będzie wykorzystywany głównie do oglądania filmów czasem pisania jakiegoś kodu, głównie do gry w CSa, POE2, Hogwart Legacy itd. Jeżeli chodzi o budżet to jest to około 1200 zł, czytając kilka wpisów na forum oraz z własnego wyboru w oku wpadły mi następujące monitory ( jestem również otwarty na inne propozycje):

Z góry dziękuje za pomoc!

Opublikowano (edytowane)

@x-kom Po obejrzeniu kilku filmików z recenzjami na yt monitor ma trochę minusów, czy jest jakiś inny którego można by było również rozważyć?
( Wiem, że w tej cenie nie powinienem się spodziewać cudów).

Edytowane przez Miket
Opublikowano
12 minut temu, Miket napisał(a):

to już chyba trochę za dużo, aktualnie mam 27" i jest na styk, a dodatkowe 5"? No nie wiem musiałbym sprawdzić jak by to wyglądało

Dodatkowe 7" ;)  No powiem Ci że na papierze niby nic, ale na żywo jest duuuża różnica. Ja przesiadałem się z 29" na 34" i ten pierwszy to mała popierdółka względem drugiego ;) Nie każdy też lubi format 21:9. Ja w życiu nie wrócę już do 16:9, którego porzuciłem ponad 10 lat temu ;) 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Miket napisał(a):

Chciałbym te 240hz bo jednak fps na nie mam, a różnica zawsze jest.

Hm, to może rozważysz dołożenie do MSI G274QPX? (aktualnie 1 499 zł). Bo jeśli głównie masz zamiar grać w CSa to faktycznie 240 Hz na matrycy rapid IPS powinno się przydać + G-SYNC® C do Twojego RTXa. Minus, że trzeba trochę dołożyć do budżetu.

Edytowane przez x-kom