Miket 2 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Cześć, jakiś czas temu zmieniłem komputer - aktualnie rtx 4070 + ryzen 7 9800x3d, planuje dokupić monitor dzięki któremu będę mógł wykorzystać potencjał sprzętu, myślałem nad 240hz tylko nie wiem czy np. FHD czy 2k, aktualnie posiadam taki monitor był on zakupiony do starego komputera, monitor będzie wykorzystywany głównie do oglądania filmów czasem pisania jakiegoś kodu, głównie do gry w CSa, POE2, Hogwart Legacy itd. Jeżeli chodzi o budżet to jest to około 1200 zł, czytając kilka wpisów na forum oraz z własnego wyboru w oku wpadły mi następujące monitory ( jestem również otwarty na inne propozycje): 1 2 3 4 Z góry dziękuje za pomoc!
x-kom 234 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Cześć @Miket, a jesteś nastawiony tylko na 24 calowe modele czy 27 cali też bierzesz pod uwagę? Bo przy takim budżecie i z takim sprzętem myślę, że śmiało można celować w rozdzielczość WQHD i 240 Hz jak np. Gigabyte GS27QXA
Miket 2 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja (edytowane) @x-kom Po obejrzeniu kilku filmików z recenzjami na yt monitor ma trochę minusów, czy jest jakiś inny którego można by było również rozważyć? ( Wiem, że w tej cenie nie powinienem się spodziewać cudów). Edytowane 7 Maja przez Miket
x-kom 234 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) 20 minut temu, Miket napisał(a): czy jest jakiś inny którego można by było również rozważyć? Jasne, wyżej będzie Dell G2724D aktualnie w promocji. Chyba, że musi być 240Hz? Edytowane 7 Maja przez x-kom
maras2574 579 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja (edytowane) @Miket A nie myślałeś nigdy o Ultrawide 21:9 ? https://allegro.pl/oferta/monitor-iiyama-g-master-gcb3480wqsu-b1-red-eagle-34-3440-x-1440-px-180hz-15484855300 Edytowane 7 Maja przez maras2574
Miket 2 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja @x-kom Chciałbym te 240hz bo jednak fps na nie mam, a różnica zawsze jest. @maras2574 to już chyba trochę za dużo, aktualnie mam 27" i jest na styk, a dodatkowe 5"? No nie wiem musiałbym sprawdzić jak by to wyglądało
maras2574 579 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 12 minut temu, Miket napisał(a): to już chyba trochę za dużo, aktualnie mam 27" i jest na styk, a dodatkowe 5"? No nie wiem musiałbym sprawdzić jak by to wyglądało Dodatkowe 7" No powiem Ci że na papierze niby nic, ale na żywo jest duuuża różnica. Ja przesiadałem się z 29" na 34" i ten pierwszy to mała popierdółka względem drugiego Nie każdy też lubi format 21:9. Ja w życiu nie wrócę już do 16:9, którego porzuciłem ponad 10 lat temu
some1 331 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja 26 minut temu, Miket napisał(a): aktualnie mam 27" i jest na styk Ze względu na inne proporcje 34" jest tej samej wysokości co 27", ale jest szerszy.
x-kom 234 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja (edytowane) 15 godzin temu, Miket napisał(a): Chciałbym te 240hz bo jednak fps na nie mam, a różnica zawsze jest. Hm, to może rozważysz dołożenie do MSI G274QPX? (aktualnie 1 499 zł). Bo jeśli głównie masz zamiar grać w CSa to faktycznie 240 Hz na matrycy rapid IPS powinno się przydać + G-SYNC® C do Twojego RTXa. Minus, że trzeba trochę dołożyć do budżetu. Edytowane 8 Maja przez x-kom
Rekomendowane odpowiedzi