Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja zalozylem oryginalne etui z appla poniewaz na pleckach ma mikrofibre.

Szklo na ekran i ochrone na obiektwy ze zbitej.

Czy jest roznica w jakosci zdjec ? Zadna.

Edytowane przez Valeri
Opublikowano
W dniu 28.05.2025 o 12:15, bleidd napisał(a):

1. Jest jakiś normalny manager plików na telefonie? Tak żeby mogę sobie przenosić zipy, pdfy, tworzyć katalogi itp?

2. Jest możliwość normalnego przenoszenia plików wideo i audio z PC na telefon bez żadnych aplikacji, po prostu podłączam kabelkiem i mam telefon w eksploratorze tak jakbym podłączył pendrive-a?

3. Jest jakaś opcja modyfikacji wyglądu szuflady aplikacji czy wszystko ląduje "na pulpicie" i co najwyżej sobie można zrobić katalogi na aplikacje?

4. Jest opcja instalacji aplikacji spoza sklepu? W sensie wgrywam .apk, instaluje i działa?

1. Jest.
2. Może jakiś zewnętrzny program, ale jak jest to pewnie płatny.

3. Jakaś tam jest, możesz usunąć z pulpitu ikonkę, a apka i tak będzie w szufladzie.

4. I tak, i nie. Trzeba mieć konto deweloperskie żeby jakieś apki poza sklepem instalować. Ewentualnie Jailbreak, ale nie wiem jak to teraz działa, bo ostatni JB robiłem na iOS 4 czy 5. 

Co do pytania z tytułu tematu.
Sam mam iP 15 Pro, ale tylko dlatego, że Samsung w swoich mniejszych telefonach daje gorsze podzespoły niż w Ultra.

Jeśli nie szukałbym jak najbardziej kompaktowego telefonu to wziąłbym S25 Ultra (wtedy S24 Ultra). 
W telefonie na pierwszym miejscu stawiałem jakość nagrywanych wideo, kolejnym argumentem (może trochę na siłę, ale bardzo wygodna opcja) było też FaceID.

Gdyby do S24/S25 pakowali to co do Ultra bez wahania wziąłbym Androida. Pomimo, że przesiadałem się z iPhone na iPhone to do tej pory brakuje mi paru podstawowych funkcji/aplikacji z Androida. 

• Thanks 2
Opublikowano
12 godzin temu, Godlike napisał(a):

A da się w IP ukryc apki jakoś w taki sposób aby nie lądowały i nie tworzyły tego folderu ukryte? Ewentualnie włączenie opcji jak np w windows aby pliki i foldery ukryte nie były widoczne? 

Nie

• Thanks 1
Opublikowano

Daj znać jak się użytkuję tego Iphona 16 Pro Max bo z tego co obserwuję to mnóstwo osób po przejściu z androida na iOS mówi że już nigdy nie wróci do poprzedniego systemu. Jestem ciekawy ile w tym prawdy. Ogólnie też zastanawiam się nad tym telefonem, ale też myślę czy może nie warto poczekać do premiery nowego modelu, który już we wrześniu, jednak z drugiej strony cena zapewne będzie znacznie wyższa niż obecnie kosztuje IP16PM. Myślałem też nad S25U bo jednak jest wydajniejszy i ma nieco więcej bajerów, ale patrząc tak ogólnie na wygląd to moim zdaniem IP16PM wygląda typowo premium zaś Samsung jak jakiś średniak, zwłaszcza patrząc na te obiektywy aparatu, wygląda to średnio, nie ma takiego wrażenia. 

Opublikowano

Użytkuje się fajnie, no i troszkę trzeba się przestawić po przesiadce z IP jeśli chodzi o obsługę, jestem pod mega wrażeniem działania Face ID bo działa zarabiscie i napewno dużo wygodniej niz odcisk palca, natomiast brakuje mi trochę możliwości personalizacji jakie ma Android, ale pod tym względem też nie jest jakoś bardzo źle. Nie mam jeszcze natomiast myślenia, że już nic innego poza IP, ale może jak dłużej pozuytkuje to kto wie ;)

A może ktoś polecić jakiś fajny uchwyt samochodowy z ładowaniem pod IP z MagSafe, tak żeby się go dało zamontować na szybie jak i na desce? 

Opublikowano (edytowane)

Loteria, jak z każdym nieoryginalnym akcesorium, ale wybór bez sensu. Wziąłeś model z ładowaniem indukcyjnym 25W, a ta ładowarka ma 15W. W przypadku uznania za nieoryginalną, będzie 7,5W. Czytaj opinie na Allegro, jest ich tam dużo, co działa dobrze, a co nie.

Edytowane przez Karister
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wcisnę swoje 3 grosze... jestem użytkownikiem 16 pro maxa i dwóch Samsungów 24u/25u jednocześnie. Generalnie głównym czynnikiem wpływającym na wybór jest sam system i cała "otoczka" z nim związana. Moim daily jest 25u, backupem firmowym są 24u i 16 pro max. Iphona używam głownie tylko dlatego, że w firmie mam ekosystem appla i ten sprawdza się wyśmienicie, ale już w celach prywatnych mając w domu pc na windowsie i nic od apple (nawet tv na androidzie) samsung lepiej sobie radzi w tym połączeniu. Generalnie Oba urządzenia gabarytowo są do siebie zbliżone i najlepiej iść do marketu "pomacać, a także mają podobną funkcjonalność, dlatego twierdzę, że głównym aspektem wyboru powinien być sam system ze względu na ekosystem. 

Edytowane przez seba842005
  • Upvote 1