Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poruszyłem kwestię myszy bo wcześniej kolega poruszał to w dyskusji i miał rację. Z kolei z DLSS quality kiedy gra wyciąga te 105fps na ulicy jest w porządku.

Mnie ogólnie problem nie dotyczy bo ja w co się da gram na padzie od zawsze, wyjątki to mutliplayery.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Żeby to tak wyglądało Leonem, zamiast małej, otwartej windy 1x3m, gdzie skaczą na nią przeciwnicy i po prostu strzelasz strzelbą i robisz finisher... Inaczej wskoczy Ci czterech i umierasz. Przynajmniej pierwsza walka przeciwko pile mechanicznej z trailerów coś tam próbuje.

Natomiast mamy Leona w RE6, gdzie jest podobna scena na cmentarzu przed kościołem i mniej gęsta w kościele... Oh, walka w korytarzu po przejściu podwórka z balonami jest bardzo podobna. Zapłaciłbym 400 zł za koncept RE6 przy obecnej mocy konsol, który nadal nie traktowałby się poważnie - John Wick and Zombies. :E Nie chodzi mi o lepszą grafikę, tylko o mniej ograniczone przestrzenie, więcej możliwości interakcji z otoczeniem i większa dynamika oraz ilość przeciwników.

RE9 niestety nie rozbudował tego w znaczny sposób, przez skupienie się na jakości grafiki, ale miałem już nie marudzić, więc nie rozpiszę się. :boink:

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

A może ktoś sprawdzić te magiczne stery w PT indiaba Jones? Nie mogę teraz grać ale nie chce ki się wierzyć, że magicznie nagle na 4080S będę miał magiczne 65% fps... 

Może Ci co sprawdzali tam zapomnieli że po uruchomieniu ponownym gry z dlss q przeskakuje na performance i stąd przyrost klatek. 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, azgan napisał(a):

I albo coś tu się zdechło albo okazuje się, że natywnie 4080/5070ti z PT w 1440p wyciska 80-90 fps :E HOW?
Albo co ja robię źle :E 

TFU, nie umiem czytać wykresów xD

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)

Na ulicy masz na 5070ti z PT w 1440p całe 30fps. 

80-90? Może lokacja w zamkniętym pomieszczeniu. Może obniżone detale, albo coś jeszcze innego, a w każdym razie nie. Ta gra nie śmiga w natywnym 1440p w 80fps na 4080/5070ti

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale patola. 

Zrobiłem DDU i zamontowałem te stery 576.88

Na najnowszych z Leonem w pokoju jakimś. 

60 do 61 fps z wszystkim na Maxa i PT i dlls Q bez FG

Na sterach  576.88 I z tym co powyzej

65 do 70 fps 

Gdzie moje 65% więcej ja się pytam? %-)

Ale zużycie przedtem 280w a teraz 308w

Szalu nie ma :(

Edit:

I jeszcze mam save bug

Po załadowany Leona nie mam żadnej broni japrd. Wszystkie save i puste inventory, tylko naboje, grace został tylko requiem. Na reddit nie tylko ja załapałem glitcha... Ehh

Edytowane przez aureumchaos
  • Haha 2
  • Sad 2
  • Upvote 1
Opublikowano
52 minuty temu, VRman napisał(a):

Na ulicy masz na 5070ti z PT w 1440p całe 30fps. 

80-90? Może lokacja w zamkniętym pomieszczeniu. Może obniżone detale, albo coś jeszcze innego, a w każdym razie nie. Ta gra nie śmiga w natywnym 1440p w 80fps na 4080/5070ti

Wiem xD na jeden wykres ithardaware wrzuciło raster, high RT i PT i jak się schodzi w dół tabeli to dopiero to widać :D małpa w sobotę rano nie ogarnęła. 

Opublikowano

W innych savach poginely opaski więc nie mam jak otworzyć drzwi, opasek też nie ma no bo już je zabrałem przedtem. Chyba jestem soft locked i mogę zaczynać grę od nowa... 

Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiło. 

Spróbuje Leonem bez broni, może się uda uciekając i coś później się odblokuję a jak nie to czekam na patch jakiś przed rozpoczęciem od nowa... :(

• Sad 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiło. 

17722789467168447530497082222543.jpg.8f61b106daf7fb6a7138bc1d46859eb9.jpg

Trzeba dodać że preorders to również pierwsze tygodnie po premierze. :E

Edit. Oh jeszcze jedno, steam praktycznie na pewno pozytywnie rozpatrzy zwrot w takiej sytuacji, tylko musisz dobić się do rozpatrzenia przez człowieka, a nie automat.

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
Opublikowano

Przeleciałem Leonem jak tornado ganiając się pomiędzy przeszkodami z trupi lol

Przerzuciło mnie na grace i ma ona requiem tylko i 4 pociski. Ale za CP można broń dodać schowka co uczynię i zobaczymy czy uda się to skończyć. 

36 minut temu, musichunter1x napisał(a):

17722789467168447530497082222543.jpg.8f61b106daf7fb6a7138bc1d46859eb9.jpg

Trzeba dodać że preorders to również pierwsze tygodnie po premierze. :E

Edit. Oh jeszcze jedno, steam praktycznie na pewno pozytywnie rozpatrzy zwrot w takiej sytuacji, tylko musisz dobić się do rozpatrzenia przez człowieka, a nie automat.

On tam oj tam

Z instant gaming mam klucz.. Plac i płacz pozostaje aleeeee

Gram tylko w 1 osobie obiema osobami więc jak coś to zacznę od nowa z widokiem TPP i będzie prawie jak niby nowa gra 👀8:E