Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RTX 5070 + PT (maksymalne wszystkie ustawienia) + DLSS Q + FG x4 w 4K:

2026-02-28 14:30:45 - re9
Frames: 1336 - Time: 18343ms - Avg: 72.804 - Min: 68 - Max: 80

Latencja taka, że myszka dosłownie pływa, przy obrotach kamery obraz wygląda jak :kupa:, artefakty wokół głównej postaci też srogie przy tych obrotach, ale FPS się zgadza! ;D

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Nie oglądać. Pełno spoilerów.

Najlepiej nie oglądać żadnych recenzji ani Trailerów jak ktoś jest całe życie osrany ze strachu przed wszystkim co zobaczy to tak już zostanie 😉. Materiałów od DF też lepiej nie oglądać przed zagraniem bo spojlery :lol2:.

Opublikowano
5 minut temu, azgan napisał(a):

Najlepiej nie oglądać żadnych recenzji ani Trailerów jak ktoś jest całe życie osrany ze strachu przed wszystkim co zobaczy to tak już zostanie 😉. Materiałów od DF też lepiej nie oglądać przed zagraniem bo spojlery :lol2:.

Dziś oglądam dopiero recki po ograniu prawie całej gry i akurat ta jest najgorsza.

Pełno scen z końcówki.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Dziś oglądam dopiero recki po ograniu prawie całej gry i akurat ta jest najgorsza.

Pełno scen z końcówki.

No widzisz, a ja jeszcze nie grałem, a widziałem wszystkie trailery, recenzje oraz inne materiały i nie mam problemu, żeby zasiąść wieczorkiem, dobrze się przy tym bawiąc. Zwyczajnie, jak ktoś jest przewrażliwiony na wszystko, co zobaczy, nie klika i nie ogląda – proste jak budowa cepa. A recenzja bardzo dobra, merytoryczna, rzeczowa i konkretna zreszą jak wszystkie z redakcji arhe.eu i to od lat podobnie zresztą jak te od quaza.

Edytowane przez azgan
Opublikowano

To w sumie nie masz już po co grać:E

7 minut temu, azgan napisał(a):

No widzisz, a ja jeszcze nie grałem, a widziałem wszystkie trailery, recenzje oraz inne materiały i nie mam problemu, żeby zasiąść wieczorkiem, dobrze się przy tym bawiąc. Zwyczajnie, jak ktoś jest przewrażliwiony na wszystko, co zobaczy, nie klika i nie ogląda – proste jak budowa cepa. A recenzja bardzo dobra zreszą jak wszystkie z redakcji arhe.eu i to od lat.

.

Opublikowano
1 minutę temu, leven napisał(a):

No to jest hit, czy nie ? 

Jest

Teraz, ODIN85 napisał(a):

To w sumie nie masz już po co grać:E

Tak bo "wiem" jaka jest fabuła, bossowie, zakończenie ect :E. Głupoty opowiadasz. Wiem czego można się spodziewać zresztą jak w każdej grze od 25 lat 😉

Opublikowano
37 minut temu, Marvf napisał(a):

250 zł na Loaded, dziś trzeba chyba dołączyć do zabawy :)

Ja tam ciągle widzę 208 zł, chyba że piszesz o wersji deluxe? Z resztą ostatnio sporo kodów zniżkowych na 10%/2funty rozsyłali.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, caleb59 napisał(a):

ekran dostaje sraczki z gsync i vrr.

Dziwnie, na starym czy nowym monitorze jak przekracza 180hz, wbija ponad 200fps z FG to nie miałem rwania. Jak dałem blokadę na 175fps to już czuć rwanie i problemy przez FG, bo jest limitowane przez blokadę fpsu. Dlatego zostawiłem bez blokady fps dla kilku gier, które tak cisną fpsami, a czuć dużą lepszą płynność, to szkoda wyłączać:E
Sam byłem zdziwiony że normalnie działa, tak grałem w Bf6 z FG, ponad 200fps żadnego tearingu-rwania, problemów z migotaniem itd. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, azgan napisał(a):

Przypomnijmy - gra czysto singlowa bez co-op'a i żadnego multika 💪

Kapiszoniaki dla casuali to co się dziwisz, dla których których największą wadą są sekcje stealth. Gdyby jeszcze zostawili zagadki to pewnie byłoby teraz 50% poleceń na steamie xd

Rambo Leon uratował oceny. Co się stało z tą serią, smutne.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
58 minut temu, Marvf napisał(a):

@Gordekw checkoucie mam wliczony VAT, chyba że wybieracie inny kraj rozliczenia i nie ma z tym problemu? Nigdy nie brałem z kluczykowni

Szczerze mówiąc to pierwszy raz się z tym spotykam na Loaded. Zawsze mi się wydawało, że wybierając polską wersję strony i złotówki, to od razu VAT wliczają, ale może coś zmienili od zeszłego roku. Będę ogarniał po weekendzie, bo wiesz 250 zł, to trochę za dużo gdy za 232 zł możesz mieć z Wingamestore, albo za 242 zł z Indie Gala, gdzie obydwa sklepy są oficjalnymi dystrybutorami. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Marvf napisał(a):

@Gordekw checkoucie mam wliczony VAT, chyba że wybieracie inny kraj rozliczenia i nie ma z tym problemu? Nigdy nie brałem z kluczykowni

W loaded też mam normalnie 208zł Tam nigdy nie miałem wliczony VAT czy jakieś inne dopłaty. Mam Polskę, gry mi samemu zaznacza dostępne na Polskę. Zazwyczaj płacę paypalem ale jak raz czy 2 razy zapłaciłem blikiem to nie było problemu.

Dodatki jak VAT wlicza instant gaming, tam trzeba wybierać inny kraj.

Musisz być zalogowany, pewnie bez logowania pokazuje inną kwotę.  Sprawdziłem nawet bez zalogowania pokazuje w koszyku bez dopłat. Ja w loaded/cdkeys kupuję od kilka lat i nigdy nie miałem problemów z jakimiś dopłatami. 

Zresztą Loaded podniósł cenę, kilka dni temu spokojnie można było dostać taniej, zapewne za jakiś czas cena spadnie. Podnieśli bo gra ma się "dobrze".  

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Z ciekawości zainstalowałem Indiana jones że sprawdzić te stery 576.88. 

Z wszystkim na Maxa i PT jest tak jak było na sterach już 59x.xx czyli w pierwszej scenie mam 44fps xD

To by było na tyle o magii tych sterów i tego że nvidia przycina. Ewentualnie Requiem przycina 40xx i dlatego jest ten lekki bump. 

• Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, Tankietka napisał(a):

Kapiszoniaki dla casuali to co się dziwisz, dla których których największą wadą są sekcje stealth. Gdyby jeszcze zostawili zagadki to pewnie byłoby teraz 50% poleceń na steamie xd

Rambo Leon uratował oceny. Co się stało z tą serią, smutne.

Laska też ma pełno ammo jak crafting wleci. Potem etapy skradane wciskają na siłę jak nie mamy broni.