Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uprzedzam, że wpadam w wątek nie czytając poprzednich postów, gdyż nie chcę sobie przypadkiem czegoś zaspojlerować. 

Odpaliłem dziś pobieranie Residenta Requiem i przy okazji odkryłem, że na Steamie mam też Resident Evil 4 (2023). W jakich okolicznościach przyrody ta gra pojawiła się na moim koncie to nie wiem, ale pytanie brzmi: od której części (z tych dwóch) zacząć jako człowiek, który nigdy wcześniej nie miał styczności z serią Resident Evil? 

Opublikowano

Pikseloza widoczna na filmiku będzie gorsza w VR i gość ma 4090, więc radzę nie oczekiwać cudów, szczególnie jeśli ktoś nie trawi niższych rozdzielczości (na szczęście się do nich nie zaliczam :D )

med-high setting, DLSS performance.

Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Zdejmij go.

Celownik kolimatorowy jest jak najbardziej w porządku i to w każdej grze. Wyostrza, nieco przybliża i skupia celność.  Służyłem w wojsku, coś na ten temat wiem :) 

• Haha 3
Opublikowano

A walczyłeś z zombiakami? No właśnie. :E 

26 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

od której części (z tych dwóch) zacząć jako człowiek, który nigdy wcześniej nie miał styczności z serią Resident Evil? 

Duże wyboru to tu nie masz - z tych dwóch oczywiście zacznij od "czwórki". 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, leven napisał(a):

Celownik kolimatorowy jest jak najbardziej w porządku i to w każdej grze. Wyostrza, nieco przybliża i skupia celność.  Służyłem w wojsku, coś na ten temat wiem :) 

To chodzi o to że jak grasz tpp i go masz to Ci zmienia widok na fpp.

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

No bo tak działa :lol2: Zauważ, że patrząc/mierząc w przeciwnika skupienie pocisków jest sporo zwiększona ?

To daje więcej obrażeń, ale może być niewygodne dla gracza, który woli inny widok. Jednak, to gracz wybiera, czy używać kolimatora, czy zwykły celownik.

Edytowane przez leven
Opublikowano
12 minut temu, ODIN85 napisał(a):

To chodzi o to że jak grasz tpp i go masz to Ci zmienia widok na fpp.

Tak, ale tylko w czasie, gdy używasz kolimatora. Jak puścisz PPM, to zblizenie zmienia się na tpp.

2 minuty temu, Marvf napisał(a):

modelz.thumb.png.22c3bd2b0daa3df5173b7cb6ad23e0da.png

Julia Pratt po prawej, po lewej chyba aktorka głosowa

Ta z prawej. Pani w środku jest śliczna, frytki, cocacola i tydzień całowania :lol2:

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, leven napisał(a):

No bo tak działa :lol2: Zauważ, że patrząc/mierząc w przeciwnika skupienie pocisków jest sporo zwiększona ?

To daje więcej obrażeń, ale może być niewygodne dla gracza, który woli inny widok. Jednak, to gracz wybiera, czy używać kolimatora, czy zwykły celownik.

No nie bo w starych częściach tak to nie działało z wyjątkiem snajperki.

Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Zamontowałem tego moda no grain film ale ten reframework ubija momentami klatki do 14 nawet. Na nexus piszą żeby sprawdzić inny build jak takie coś sie dzieje. Ktoś znalazł dobry? 

A masz nową wersję? BO u mnie śmiga bez problemu. 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, ODIN85 napisał(a):

No nie bo w starych częściach tak to nie działało z wyjątkiem snajperki.

No jak hydraulik implementował jakość celownika kolimatorowego, to nic dziwnego, że kibel z tego wyszedł. Pobaw się celownikami. 

Obecnie ogrywam Borderlandsa3 i jak mam daleko snipera, to bez kolimatora nie ma podejścia. Snajperki na levelu 72 Maihem 11 nie używam, bo jest nieskuteczny (za słaby DMG) 

https://www.google.com/search?q=true+wolt+haner+borderlans+3+najwyzszy+poom+trudnosci+mayhem+11&client=firefox-b-d&hs=z6lU&sca_esv=33e5a8a572218e26&sxsrf=ANbL-n5KqxY2kdwRb-l0QVZASRTUaBzeEg%3A1772378998247&ei=dlukaaTnDq-qwPAPvt2WgQE&ved=0ahUKEwik-uOkgv-SAxUvFRAIHb6uJRAQ4dUDCBE&uact=5&oq=true+wolt+haner+borderlans+3+najwyzszy+poom+trudnosci+mayhem+11&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiP3RydWUgd29sdCBoYW5lciBib3JkZXJsYW5zIDMgbmFqd3l6c3p5IHBvb20gdHJ1ZG5vc2NpIG1heWhlbSAxMUjVcVC4BVj2b3AEeACQAQCYAa8BoAH7IKoBBDcuMzG4AQPIAQD4AQGYAiegAq8fwgIKEAAYsAMY1gQYR8ICBhAAGBYYHsICBRAAGO8FwgIIEAAYgAQYogTCAgcQIRigARgKwgIGECEYFRgKwgIEECEYCpgDAOIDBRIBMSBAiAYBkAYIkgcENS4zNKAH4Z8CsgcEMS4zNLgHpx_CBwY2LjMyLjHIByaACAA&sclient=gws-wiz-serp

Absolutnie piękna gra :) 

EDIT: to gra z widoku pierwszej osoby :E

1. bez celownika:

2. kolimatorowy celownik

3. snajperski celownik.

Dotyczy karabinu, nie snajperki.

1.

1.jpg

2.

2.jpg

3.

3.jpg

Edytowane przez leven
Opublikowano

@aureumchaoschyba będę musiał spróbować tego moda bo na moich ustawieniach czyli PT / DLAA / FGx2 ziarno jest dosyć upierdliwe, chociaż nie bawiłem się jeszcze bardzo innymi nastawami, dziwne że to opcja niedostępna do jakiejkolwiek modyfikacji. Designerzy z Hollywood których przyjęli do zespołu chyba mieli mocne argumenty :hihot: stąd tyle "filmowości" w grze, czasem wychodzi jej to bardzo na plus muszę przyznać jednak

Opublikowano (edytowane)

Gra skończona, jak dla mnie rewelacja, przebija wszystkie ostatnie czesci. Fakt że kopniaki, wykończenia etc Leona mogą być trochę kontrowersyjne, ale musi być jakiś kontrast do anemicznej Grace

To jedziemy jeszcze raz  :cool:

Edytowane przez DarkEater
  • Upvote 1
Opublikowano
58 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Zamontowałem najnowsza z githuba i chyba już ok jest. FoV też trzyma i nie ma czarnych pasów po bokach w cutscenkach

Proszę  o link bo nie mogę znaleźć.

Opublikowano
14 minut temu, DarkEater napisał(a):

Gra skończona, jak dla mnie rewelacja, przebija wszystkie ostatnie czesci. Fakt że kopniaki, wykończenia etc Leona mogą być trochę kontrowersyjne, ale musi być jakiś kontrast do anemicznej Grace

To jedziemy jeszcze raz  :cool:

Ja tak z Remake 4 miałem 

Opublikowano
47 minut temu, Baxter napisał(a):

Proszę  o link bo nie mogę znaleźć.

https://github.com/praydog/REFramework-nightly/releases

Rozwiń więcej assets i ściągnij re9.zip

Wrzuc input8.dll do głównego folderu gry. 

Ale mod ziarna trzeba ściągnąć z nexus mod. 

1 godzinę temu, Marvf napisał(a):

@aureumchaoschyba będę musiał spróbować tego moda bo na moich ustawieniach czyli PT / DLAA / FGx2 ziarno jest dosyć upierdliwe, chociaż nie bawiłem się jeszcze bardzo innymi nastawami, dziwne że to opcja niedostępna do jakiejkolwiek modyfikacji. Designerzy z Hollywood których przyjęli do zespołu chyba mieli mocne argumenty :hihot: stąd tyle "filmowości" w grze, czasem wychodzi jej to bardzo na plus muszę przyznać jednak

No polecam, bo w reframework można ustawić sobie FoV i aspect ratio żeby nie było czarnych pasów w ultra wide w cutscenkach. Ale mod na ziarno oprócz tego trzeba z nexusa.