Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

Nie. Idzie tyle pestek wykraftować że u obu jest Gun gun:E

No w sumie tak może być.

Grając Grace kitrałem amunicję w sumie nie wiadomo po co... nie było ostatecznie żadnego starcia z bossem, które by wymagało naboi.

Grając dokładnie Grace spokojnie uzbieramy naboje potrzebne do zabicia mini-bossów i z 4-5 aplikatorów... podobno 3 wystarczą na położenie grubasa.

A zwykłe pestki na klasycznych zombiaków.

Opublikowano
22 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

https://www.pcgamer.com/games/resident-evil/resident-evil-requiems-the-final-puzzle-has-finally-been-figured-out-and-its-just-as-complicated-and-long-as-youd-think-we-dont-get-the-doll-if-we-dont-afk-at-the-grinder/

Uwaga spoiler w linku jak rozwiazac finalna zagadke i powiem tak, niestety ale ja bym na to nie wpadl wszystko na co wpadli Ci coja rozwiazali... Jakis kosmos. Udalo sie to komu s tutaj????

:E

To jest jakaś ściema. Zostawiłem AFK na 20 minut i taka sama informacja, że bardzo dużo krwi i żadnej lalki nie było. 

Opublikowano

Czy można te New Game + w nieskończoność robić?

Dla przykładu zrobie sobię teraz na łatwym przejście żeby pofarmić pestki i będę je miał na kolejne przejście w którym będę już robił speedruna bez aplikatora?

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Crew 900 napisał(a):

To jest jakaś ściema. Zostawiłem AFK na 20 minut i taka sama informacja, że bardzo dużo krwi i żadnej lalki nie było. 

a w toalecie spuściłeś wode 8 razy? (pytam bo tak jest napisane w artykule) :E

Spoiler

Kluczowe wymagania i kroki

1. Zdobycie Marie’s Doll

Aby lalka w ogóle się pojawiła:

🔹 W piwnicy Care Center musisz:

Poczekać ~15 minut w obszarze pełnym ciał wiszących nad basenem krwi, aż wiele trupów spadnie do wody – to aktywuje ukryty „flag” w grze.

Nie zabijać żadnych zombie mechanicznie (np. bronią) w sekcji z młynem — muszą one wpaść żywe do mechanizmu mielącego.

Opróżnić krew w odpowiednim momencie, aby przejść dalej i zakończyć flagi związane z tym fragmentem.

🔹 Po ucieczce z basenu:

Wróć do toalety na 1 F i spłucz sedes co najmniej osiem razy — to trzeci „ukryty warunek”, humorystycznie zwany przez graczy toiletgate.

Kontynuuj fabułę aż do Research Facility pod Courtyard — po wybuchu rdzenia znajdziesz lalkę w kałuży substancji biologicznej.

Po zdobyciu Marie’s Doll, odłóż ją do skrzyni z przedmiotami (item box) — zostanie zachowana na kolejne przejścia.

. Drugi przejazd (NG+) – aktywacja zagadki

W kolejnym przejściu:

🔹 Zaraz po ponownym wyjściu z piwnicy, znajdziesz Severed Hand.
🔹 Weź ją do Blood Analyzer → otrzymasz wiadomość „Let’s play” i serię sekwencji liter/GGC AAG AUA… co jest kodem do interpretacji kombinacji Sun/Moon/Star.
🔹 Wejdź do Lead Researcher's Office trzymając Emily i mając Marie’s Doll w ekwipunku.
🔹 Tam wprowadź kombinację symboli odpowiadającą uzyskanym literom → zagadka zostaje ukończona.

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano (edytowane)

mody jakies? jakie stery? 

Ja na cale przejscie zaliczylem z 5 crashy ale nie wiem czy nie wina bylo np reframework i mod na uzuniecie film grain. 

Edit:

Device Removed - trzeba bylo ne wyciagac karty z kompa podczas grania :P

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, maras2574 napisał(a):

Pierwszy crash, sierociniec

Mi gra się wywaliła z 10 razy (przejście zajęło 16 godzin wg licznika Steam), najwięcej w Raccoon City. Przeważne do pulpitu, ale w siedzibie ARK pod koniec gry to cały komputer się zrestartował. 

Edit. Dodam, że nie była to wina undervotlingu karty graficznej. Przywróciłem domyślne wartości w MSI Afterburner, a po 20 minutach i tak zobaczyłem zbieranie raportu o błędach. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Sad 1
  • Upvote 1