Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie pojmuję jak taką grę można przejść w 9 i pół godziny. Ja mam 29 godzin i zostały mi jeszcze ze dwa rozdziały do końca. Gram na padzie, może to wydłuża grę. Na pewno też to, że z byle duperelą biegam zrobić zapis, bo ginę co chwilę.

Tak czy siak, dla mnie gra roku.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
10 godzin temu, tgolik napisał(a):

Nie pojmuję jak taką grę można przejść w 9 i pół godziny. Ja mam 29 godzin i zostały mi jeszcze ze dwa rozdziały do końca. Gram na padzie, może to wydłuża grę. Na pewno też to, że z byle duperelą biegam zrobić zapis, bo ginę co chwilę.

Tak czy siak, dla mnie gra roku.

Grałem na normalnym m+k, wg mnie gra bardzo prosta -  żaden boss nie wymaga zbyt wiele, powolne zombi tym bardziej, biegając GRACE ( i to ciągłe jej sapanie ...) jakieś tam wyzwaznie może..... ale z naszym rambo z 8 spulwami no proszę . ..

Żaden speedrun, proste przejście bez lizania ścian.

Sama gra jest dobra, ale no way ze to goty czy coś.  Walka dość nudna, skradanie poprawne, skala projektu stosunkowo niewielka - duzo większe wrażenie miałęm z village. 

• Upvote 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, wallec napisał(a):

Dotarłem do komisariatu.

Ta gra jest chyba mega długa? Fajowo

Jest mega długa. Ok. 30 godzin, o ile lubisz, tak jak ja, crafting i co chwilę powrót do maszyny, żeby zachować bezcenne zasoby. 

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

To ciupie dalej, może w sierpniu skończę.

Jesli chodzi o wydajność to nie widzę różnicy między i7 13700k + 7200MTCL34 a 7500F + 6400CL30 co bardzo dobrze świadczy o lga1700, można śmiało na nim siedzieć jeszcze hoho.

Opublikowano
3 minuty temu, wallec napisał(a):

nie widzę różnicy między i7 13700k + 7200MTCL34 a 7500F + 6400CL30

13700K jest mniej więcej na poziomie  Ryzena 7800X3D, ale mając Radeona 9070 to się wyniki spłaszczają tak czy inaczej, więc nie widzisz różnicy na 7500F. 

• Like 1
Opublikowano

Ale muszę podkreślić że dobrze ustawiony dobry komp na dobrych, cichych i wydajnych podzespołach to jest bajeczka w grach. 
Ciupie na tv, kolumny i racoon city wygląda pięknie, fpsow jest wiele a komp nawet nie szumi - na 13700k wentylatory czasem się załączały jak kompilował shadery.

IMG_7515.thumb.jpeg.fc8e943babf45fe6d3d1cdfbf00bbef3.jpeg
IMG_7516.thumb.jpeg.7034fcc2747a89ec53f116928ed43756.jpeg

Opublikowano
9 minut temu, wallec napisał(a):

Ale muszę podkreślić że dobrze ustawiony dobry komp na dobrych, cichych i wydajnych podzespołach to jest bajeczka w grach. 
Ciupie na tv, kolumny i racoon city wygląda pięknie, fpsow jest wiele a komp nawet nie szumi - na 13700k wentylatory czasem się załączały jak kompilował shadery.

Nie ten temat, tutaj wrzuć 😉

Opublikowano
58 minut temu, wallec napisał(a):

A, to mnie zadziwiłeś. W jakiej rozdzielczości grasz i w ilu klatkach, i czy z PT? Bo w 4k@120 sama grafika żre 430 W. Nie może być więc cicho i chłodno.

Opublikowano
6 minut temu, wallec napisał(a):

Ustawienia maks, ray tracing, 4k fsr 4.1 na jakość.

image.thumb.png.b32288db999793c80270a3bf378b544e.png

Co to jest to maksymalna moc gpu 400w i dlaczego tyle pokazuje skoro mam powerlimit 245W wtf?

Ile klatek wyciągasz? Bo to w sumie najbardziej na pobór mocy wpływa.

Opublikowano

Tyle ile na ekranie w lewym górnym rogu.

Najmniej widziałem z ~65-70 a tak to do 120 w zalezności od lokalizacji, głownie okolice 100 tak jak na screenach/zdjęciach, które wklejałem.

Gram bez frame generation.

Opublikowano (edytowane)

Tak na szybko sobie sprawdziłem: z RT normal mam 320 W na karcie graficznej, RT wysoki - 360 W i z pathtracing 440 W. A to daje 700 W dla całej platformy i komputer nagrzewa mi piwnicę jak szalony (do pokoju, w którym gram ciągnę na szczęście tylko kabelki).

Edytowane przez tgolik