Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Joozeff napisał(a):

Chyba trochę się nie zgodzę. Nie chodzi tylko o RDNA2, ale też o Xbox i PS5 Pro, które współdzielą INT8

Konsole to dopiero będzie kibel 🤣PS5 nie obsługuje INT8 więc będzie emulacja na FP32, Xbox będzie miał lepiej ale ma tak małą ilość jednostek do gpu w PC nie ma podjazdu. Obecnie rdna2 to i tak kibel architektura. 

Opublikowano
13 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Konsole to dopiero będzie kibel 🤣PS5 nie obsługuje INT8 więc będzie emulacja na FP32, Xbox będzie miał lepiej ale ma tak małą ilość jednostek do gpu w PC nie ma podjazdu. Obecnie rdna2 to i tak kibel architektura. 

Dlatego celowo napisałem "PS5 Pro". Nie wiem, co to jest "kibel architektura", coś z Twoją łazienką związane? Grasz na WC? :D:D:D

A poważnie, jakiej by nie miał ilości jednostek, to będzie zawsze zysk, bo jest proporcjonalny do tego, co jest. Ja bym nie szukał w tym specjalnie minusów, bo lepiej jak to jest (będzie) niż jak miałoby tego nie być. Każda generacja GPU po jakimś czasie staje się "kibel architekturą", fajnie, jeśli jest brana pod uwagę, w miejsce prostego "nie da się". To moja opinia.

Opublikowano
16 minut temu, Joozeff napisał(a):

Dlatego celowo napisałem "PS5 Pro". Nie wiem, co to jest "kibel architektura", coś z Twoją łazienką związane? Grasz na WC? 

Pro już ma swój uoscaling więc można sobie pominąć ;) A rdna2 poza rasteryzacja nie ma po prostu nic. Ja nawet na rdna4 nie byłem zadowolony z FSR 4.0, porażka w porównaniu do DLSS Transformer a do 4.5 zero podjazdu. RT kibel, uspcaler kibel, FG kibel. Więc czym się tu zachwycać ? Czas tych kart już minął i tyle. 

Rdna2 sprzetowo juz mocno odstaje i trzeba sie z hm pogodzić. 

Opublikowano
46 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Pro już ma swój uoscaling więc można sobie pominąć ;)

obraz.png.2ec248860aaadf18ee7bc1630eda2a92.png

Co do gustów, to jest takie przysłowie: jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki :D
Tobie się nie podoba i spoko. Przymusu nie ma, ani jednej słusznej drogi. 
A który czas i czego minął, zależy od tego, kto w co gra. Jak będzie konkurs na odpowiedników dyktatorów mody, w światku PC, to masz mój głos. :D

Godzinę temu, janek25 napisał(a):

Ani dobrego upscslera ,ani dobrego fg,narzut w dx11,ani rt,ani pt.Fajnie by to wyglądało lata lata temu a tak coraz bardziej odstaje a MPT to nie ma sie co podniecac bo zabijasz 7nm ,jedyne co dobre w 6000

Przyznam, że nie pamiętam, kiedy odpalałem coś z DX11, musiało być dawno. RT/PT wyłączam. FG nie używam, mam wystarczający fps.
MPT - mam wrażenie że chyba mówimy o różnych rzeczach. To bardziej jak coś ala PBO/CO dla Ryzenów.

• Upvote 1
Opublikowano

I po co ty to wklejasz 🤣 

18 minut temu, Joozeff napisał(a):

Co do gustów, to jest takie przysłowie: jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki 

To nie ma nic wspólnego z gustami, tylko czyste fakty, a fakty są takie że gołym okiem FSR 4 wygląda gorzej od DLSS. 

19 minut temu, Joozeff napisał(a):

A który czas i czego minął, zależy od tego, kto w co gra. Jak będzie konkurs na odpowiedników dyktatorów mody, w światku PC, to masz mój głos. :D

Mnie twoje gusta nie interesują i o nich nie pisze. Fakty są takie że rdna2 jest już przestarzała i to mocno w porównaniu do tego co feruja dziś gpu i jakie technologie obsługują gry, a w co ty grasz to mnie też mało obchodzi bo ja nie o tym. 

Jak ktoś gra w pasjansa to równie dobrze może napisać że integra jest super 🤣

Opublikowano
45 minut temu, Phoenix. napisał(a):

I po co ty to wklejasz 🤣

A tak, bezmyślnie, założyłem że o to chodzi :P

48 minut temu, Phoenix. napisał(a):

To nie ma nic wspólnego z gustami, tylko czyste fakty, a fakty są takie że gołym okiem FSR 4 wygląda gorzej od DLSS. 

Gorzej nie znaczy, że "kiblowo", prawda? :D FSR4 wygląda lepiej niż FSR3.

53 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Mnie twoje gusta nie interesują i o nich nie pisze. Fakty są takie że rdna2 jest już przestarzała i to mocno w porównaniu do tego co feruja dziś gpu i jakie technologie obsługują gry, a w co ty grasz to mnie też mało obchodzi bo ja nie o tym. 

Jak ktoś gra w pasjansa to równie dobrze może napisać że integra jest super 🤣

Głupie to porównanie. RDNA2 to nadal 16GB VRAM i duża moc w czystym rastrze. Technologia starsza, owszem. Ale czy już można mówić, że przestarzała? ;)

Opublikowano

Oczywiście że przestarzała, ma już 6 lat i poza rasteryzacja ta karta kompletnie nic nie oferuje. No ale jak widać fakty nie docierają a syndrom wyparcia ogromny ;) 

6 godzin temu, Joozeff napisał(a):

Gorzej nie znaczy, że "kiblowo", prawda? :D FSR4 wygląda lepiej niż FSR3.

Jeśli zadowala Cię byle 💩to twoja sprawa a to że wygląda lepiej nie jest żadna karta przetargowa.

Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Oczywiście że przestarzała, ma już 6 lat i poza rasteryzacja ta karta kompletnie nic nie oferuje. No ale jak widać fakty nie docierają a syndrom wyparcia ogromny ;) 

Ale co ma więcej oferować? :D:D:D
Gram w co-opy, tu liczy się czysty raster i ostrość obrazu (max czytelność), wysoki fps (reakcja).
Co niby wypieram grając? Wyświetlany fps? Jakość tekstur, bo VRAM za mało?
Zachowujesz się tak, jak ktoś kto wszedł do salonu z autami, chodzi, zachwyca się, ale nigdy nie wyjechał na ulicę, nie skumał, że autami się po prostu jeździ. :P

Opublikowano

W to co ty grasz nikogo nie interesuje i nie jest to żaden argumenty przeczący temu jak dziś wypada rdna2. 

37 minut temu, Joozeff napisał(a):

autami się po prostu jeździ

Dokaldnie, takim tokiem to tak jak pisałem niektórzy napiszą że integra jest spoko ;) 

Bo da się odpalić jaką grę 🤣

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Phoenix. napisał(a):

W to co ty grasz nikogo nie interesuje i nie jest to żaden argumenty przeczący temu jak dziś wypada rdna2. 

Na podobnej zasadzie nikogo nie interesuje co się tobie wydaje. Może uznałeś, że twoje przemyślenia są jakoś istotne, dlatego postanowiłeś się nimi podzielić. Sugeruję przemyśleć, czy ktoś jest zainteresowany. Przypomnę, to wątek poświęcony RDNA2, a ty nic mądrego nie napisałeś w temacie. Nawet ogólnie w temacie nic - bo DLSS to stajnia zielonych. Integra - to też nie ten wątek. Kolego, myślę, że pomyliły się tobie wątki. :D:D:D

Edytowane przez Joozeff
Opublikowano
5 minut temu, Joozeff napisał(a):

Na podobnej zasadzie nikogo nie interesuje co się tobie wydaje.

Ja bazuje na faktach i na stanie faktycznym, a nie na swoim widzimisie i tyle ;) Ty za to jestes niezly ignorant usprawiedliwiajac sobie wszystko przez pryzmat wlasnego czubka nosa. A rozmowa dotyczyla tego ze architektura jest stara i malo na dzis dzien oferuje i tego sie trzymam, ty za to odjezdzasz w swoich bajkach ;) 

7 minut temu, Joozeff napisał(a):

Przypomnę, to wątek poświęcony RDNA2, a ty nic mądrego nie napisałeś w temacie.

Do takiego ingroanta fakty nie docieraj to trudno ;) 

A teraz wyszlo ze ty czytac ze zrozumieniem nie potrafisz piszac takie glupoty gdzie jasno napisalem co kuleje w tej archi na dzis dzien.

Ale nie przejmuje sie, ja juz wszystko co malem napisac, to napisalem, a  Ty dalej sobie zyj w swojej zaklamanej bance ;) 

Opublikowano
14 minut temu, tomcug napisał(a):

@Joozeff Ale nie ma co zaklinać rzeczywistości. Pod względem czystej mocy RDNA 2 wciąż jest przyzwoitą architekturą, ale całej otoczki brak, nawet dobrego skalera obrazu nie ma. FSR 3 w nowych grach wygląda często po prostu katastrofalnie.

Nie zauważyłem, żeby ktoś zaklinał rzeczywistość. Mowa była o oficjalnym FSR4 INT8 dla RDNA2. Potem ten kolega, który pomylił wątki, zaczął coś pisać o DLSS, integrze i że ma toaletę w domu. Taki roztrzepany widać trochę :D:D:D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Joozeff napisał(a):

Dla mnie jest fajne, że MPT działa. Lubię wyciskać 7-me poty ze sprzętu :D

19 godzin temu, janek25 napisał(a):

a MPT to nie ma sie co podniecac bo zabijasz 7nm ,jedyne co dobre w 6000

18 godzin temu, Joozeff napisał(a):

MPT - mam wrażenie że chyba mówimy o różnych rzeczach. To bardziej jak coś ala PBO/CO dla Ryzenów

nie sądze

Edytowane przez janek25
Opublikowano (edytowane)

To nie kwestia osądów, ale faktów. Po lewej oryginalne nastawy. Zasada ta sama, szlifowane pod egzemplarz UV, które pozwala na OC w ramach podobnego obciążenia eneregtycznego (takie codzienne, realne w grach, nie "na chwilę" dla wykręcenia rekordów)

obraz.png.b55d570f0e917821e4e792369390ca0c.png

Edytowane przez Joozeff