musichunter1x 1 319 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Nic tylko czekać na Jak się cieszę, że przestałem śledzić serię po oryginalnym Modern Warfare 3. Czas wrócić do tej postawy Edytowane 6 godzin temu przez musichunter1x 1
GordonLameman 8 459 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu @musichunter1x patrze na to i nie wiem czy to fejk czy nie. Skoro głowa rekina była to czemu nie głowa kota? te skiny, wizytówki i cała reszta graficznego szajsu to naprawdę totalny nonsens. Wykorzystywanie prymitywnego zastrzyku dopaminy u osób, które sobie nawet nie są w stanie uświadomić jak bardzo podprogowi nimi manipulują
userKAMIL 857 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 39 minut temu, GordonLameman napisał(a): Wykorzystywanie prymitywnego zastrzyku dopaminy u osób, które sobie nawet nie są w stanie uświadomić jak bardzo podprogowi nimi manipulują Etam przesadzasz w drugą stronę. To są tylko jakieś popierdółki, które nie wiadomo dlaczego tak grzeją takich jak Ty. Jeden kupi i ma to w tyłku a inny rozkminia jak można to kupować. XD
GordonLameman 8 459 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 8 minut temu, userKAMIL napisał(a): Etam przesadzasz w drugą stronę. To są tylko jakieś popierdółki, które nie wiadomo dlaczego tak grzeją takich jak Ty. Jeden kupi i ma to w tyłku a inny rozkminia jak można to kupować. XD Ja tego nie rozkminiam. Mechanizm jest oczywisty problem w tym, że to ciągle wciskają.na każdym kroku. Ta gra to bardziej sklep dla idiotów niż gra czasami.
userKAMIL 857 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) To tylko kolejna forma rozrywki. Jeden więcej przyjemności z tego czerpie inny mniej. A jeszcze ktoś kompletnie nie jest tego targetem. Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
musichunter1x 1 319 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 24 minuty temu, userKAMIL napisał(a): To tylko kolejna forma rozrywki. Nie do końca. Gry w kasynie są prowadzone tak, by jak najbardziej wciągnąć i wydoić człowieka. Podobnie jest z takimi grami przemysłowymi od korpo. Projekt gry jest zrobiony pod psychologię człowieka, niczym tiktok, tablice społecznościowe itd. Jego zadaniem jest utrzymanie gracza w ciągu dopaminowym i skierować na mikropłatności. Gry korporacyjne tego typu to często po prosty cyfrowy narkotyk, gdzie maksymalizowane są słabości człowieka, niczym w kasynie. Pod to robiony jest projekt map, tempo odrodzenia, kamery śmierci, system postępu, zdobywanie przedmiotów, umiejętności, prędkość poruszania, umiejętności... BF skręca w kierunku CODa, ponieważ muszą utrzymać jak najmniejszą przerwę do kolejnego bodźca. Nawet jak nic nie wydasz na mikropłatności to im pasuje... Grunt by utrzymać społeczność i tam zawsze ktoś zapłaci. Nie bez powodu wymyśliłem sobie podział składowych gier na artyzm, rozrywkę oraz narkotyzm. Korpo prawie zawsze celuje w to ostatnie, ponieważ tam są największe pieniądze, jeśli trafią idealnie. Inni potrafią zrobić tak dobrą rozrywkę, że sama wciąga, bez maksymalizowania całego projektu w kierunku dopaminy. Sam tak mam z rywalizacją w RTSach, dlatego staram się ich unikać. Czasy grania w FPS online skończyłem na oryginalnym MW2 oraz Bad Company 2. Nawet pozbyłem się tego pierwszego konta Steam. Edytowane 2 godziny temu przez musichunter1x 1
Rekomendowane odpowiedzi