Skocz do zawartości

Czy to koniec Beyerdynamic którego znamy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

@Karister

Mam podobne odczucia do Bajerów, lubiłem jedynie ich pierwszą teslę T5. Co do Chińczyków to bywa różnie, z drugiej strony w widełkach 1-10k (średnia półka) można znaleźć naprawdę zacny sprzęt.  

W przypadku Harmana popieram w 100%.

Opublikowano

No, jedynie szkoda, że w przypadku HiFiMANa jakość niestety często jest właśnie typowo chińska. Dobre brzmienie, świetna wygoda i niesmak po wzięciu do rąk. W przyszłym tygodniu przesiadam się na Meze.

• Upvote 1
Opublikowano

Smutna informacja. Mam 990 i 880 i to są rewelacyjne suchawki. Aż się zastanawiam nad kupnem dt 990 pro na zapas, bo te made in china, to już może nie być to samo. Niech wykańczają Europę "zielonym ładem", to niedługo wszysko będzie w rekach chińczyków.

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 23.06.2025 o 09:37, galakty napisał(a):

Mam właśnie 990 Pro 250OHm i kurcze super słuchawki, wygodne, nie męczą.

Mam te same - 250. W moim przypadku ich ergonomia jest taka, że potrafię niczego nie słuchać i zapominam, że mam je załozone. :) To samo 880 (600ohm o ile pamiętam) i są tak samo wygodne.

Opublikowano

Tłukli te same 3 modele na krzyż od 20 lat, fakt niesamowicie trwałe i całkiem nieźle brzmiące, ale dzwiękowo konkurencja odjechała im dawno temu i przegapili rewolucję wireless. Cośtam niby grzebali ale Aventho to nic ciekawego, Amirony całkiem spoko, ale nisza, a  w wyższej półce od Tesli wydanych dekadę temu nie pokazali nic ciekawego a same Tesle z każdym kolejnym wydaniem brzmiały gorzej. To jak to się miało skończyć. 

Edifier wykupił Staxa i nie dość że kontynuuje rdzeń działalności czyli wydawanie drogich elektrostatów, to zastosował uzyskane technologie w bardziej przystępnych cenowo produktach jak świetne Spirit S5, także dla samej marki to może być nawet dobre. A że kolejna europejska firma jest wykupywana przez Chińczyków? Znak czasów. Najgorsze że akurat taką co nie przeniosła produkcji na wschód mamiona krótkoterminowym zyskiem, żeby sobie majfrendy wszysko po spokojnie skopiowały.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.06.2025 o 11:43, Sidr napisał(a):

Mam te same - 250. W moim przypadku ich ergonomia jest taka, że potrafię niczego nie słuchać i zapominam, że mam je załozone. :) To samo 880 (600ohm o ile pamiętam) i są tak samo wygodne.

Miałem okazję też testować 880 i wrażenia mam bardzo podobne – jakby ktoś projektował je z myślą o całodziennym użytkowaniu. :D

https://meblowymistrz.pl/na-wymiar/meble-szafki-lazienkowe/

Edytowane przez daniell9