Zas 319 Opublikowano wczoraj o 16:56 Opublikowano wczoraj o 16:56 W dniu 5.11.2025 o 20:32, Send1N napisał(a): Grzegorzu! to się może wywalić na pulpicie w bezczynności mimo że wszystkie testy i gry działają, tak to bywa przy zabawie z ujemnym offsetem to tak informacyjnie gdybyś się wystraszył U mnie sypie się tylko na instalacji Windowsa {sprawdziłem, po zmianie offsetu instalacja przechodzi już bez problemu), więc uznałem że jest stabilnie. Po zmianie na 9700X zamierzam zachować to zdroworozsądkowe podejście - w końcu jak często instaluje się Windowsa? A wtedy i tak trzeba wejść do UEFI, zmienić urządzenie do bootowania... 3
Send1N 4 540 Opublikowano wczoraj o 17:02 Opublikowano wczoraj o 17:02 Nom zajeb*sta stabilność jak sypie się podczas instalacji windy 3
bleidd 580 Opublikowano wczoraj o 17:07 Opublikowano wczoraj o 17:07 Trudno mi sobie wyobrazić, że to jest jedyny scenariusz. Sypnie ci się raz czy drugi gra i nawet nie będziesz wiedział, że to przez CPU Nie wiem po co żyłować to CO zamiast sobie ustawić tak aby było stabilnie, różnica w temperaturach będzie przecież pomijalna
maxmaster027 926 Opublikowano wczoraj o 17:26 Opublikowano wczoraj o 17:26 28 minut temu, Zas napisał(a): U mnie sypie się tylko na instalacji Windowsa {sprawdziłem, po zmianie offsetu instalacja przechodzi już bez problemu), więc uznałem że jest stabilnie. Nie no, genialne zdanie "Tylko". W sumie jedna z ważniejszych rzeczy instalacja poprawnie masy plikow od windy. Teraz jak juz zainstalowałeś z błędami, nawet jak podwyższysz CO/albo default to możesz miec błedy wynikajace z niepoprawnej instalacji, albo z tego ze jakis plikow brakuje, itp
Zas 319 Opublikowano wczoraj o 17:36 Opublikowano wczoraj o 17:36 (edytowane) Jezu, za kogo wy mnie macie, gdy miałem tak pierwszy raz, to po zdjęciu offsetu instalka poszła od nowa (całe pięć minut stracone - to już chyba faktycznie większa strata jest wtedy, gdy się gra posypie), przy kolejnej od razu zdjąłem offset i o błędy się nie boję. A co do gier - raz czy dwa posypały mi się tylko dwa-trzy tytuły na Unity, ale to był znany problem tego silnika z Ryśkami - sprawdzałem bez offestu I z RAM na stock, no i było dokładnie to samo. Poza tym nigdzie i z niczym nie miałem problemów: duże gry, małe gry, CB23, Office, soft do edycji grafiki - wszystko śmiga, MemTest też przechodzi. Dlatego sam się z tego śmieję. No i jasne, wiem, że nie można o tym powiedzieć rock-solid, ale skoro od tyło lat na co dzień nam zero problemów, to nie widzę powodu, by się przejmować. Zamiast sprawdzać stabilność w jakimś Prime, OCCT albo innym CB miałbym Windę na drugim dysku stawiać? Nowe procedury testowe w OC. Edytowane wczoraj o 17:42 przez Zas
Rekomendowane odpowiedzi