dawidoxx 974 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października A mi za jebany system rejestrowania trafień ktoś z ea coś da? Co raz częściej dostrzegam więcej problemow... Dostaje kurwicy kiedy strzelam w gościa cały magazynek prosto w ryj z kodr'a a typ żyje i okazuje się że nie dostał nawet hita. Nawet z pojazdami jest problem.. miałem akcje że 3 strzałami z RPG z odległości 30m nie zaliczyło mi żadnego a było doskonale widać że trafiam 🤣
Reddzik 2 762 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Odpisali mi żebym się... nic mi się nie należy 3
babayaga 136 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Bo nie dopisałeś, że masz chorą córkę. 2
Sheenek 330 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 57 minut temu, caleb59 napisał(a): Mam grę z klucza promocyjnego Intela, jest to edycja standardowa. Fakt - pisałem do nich ticketa ale konkretnie pytałem o Tombstone pack a oni widać dali jak leci wszystkim Phantom pack. Co, gdzie i jak mam tego ticketa skrobac?
Reddzik 2 762 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) Widzicie, nawet EA ma bugi poza grą rozdając nieprawnie droższa edycję za free. Najlepsze, że ludzie się tym chwalą, zamiast to zachować dla siebie Dali to dali, czyż nie? Oczywiście mam na myśli forum EA, twitta. Edytowane 16 Października przez Reddzik
Kadajo 7 406 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października To tera będzie dym, że zabrali 2
Reddzik 2 762 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) Kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera Typowe EA. Edytowane 16 Października przez Reddzik 2 1
oldfashioned 459 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października W dniu 15.10.2025 o 11:54, oldfashioned napisał(a): Dlugi filmik -> jak ktos chce, to moze obejrzec ofc jak typ testowal, ale ja przeszedlem do wnioskow - Frame Gen 2x worth using, latency improves - cap 300 fps mozna usunac usuwajac 2 pliki z folderu - async rt fps cap lowers latency and boosts 1% lows Sam siebie cytuje -> no ale przebrnalem przez caly filmik dzisiaj. TLDR: dla zainteresowanych boostami fpsow i niskim latency, ale ogolnie polecam posluchac Pana, bo zdecydowanie wie co mowi i ma wiedze. Zdecydowanie do obejrzenia dla ludzi bez 5090/4090, bo mozna sporo wykrecic do gory. Ogolnie jego config sprawia ze gra wyglada jak potato, ale nie trzeba 1:1 wszystkich jego ustawien brac FG i latency (bo o tym duzo dyskusji bylo): > fg x2 1440p roznice na jego configu w latency byly na poziomie 1.5ms, wiec 'oplacalo sie' korzystac > wskoczenie na x3 / x4 dodaje latency, ale nie tak jak bylo tu pisane (x2 = x3), widac stopniowy wzrost z jego benchmarku > na wyzszych rozdzialkach > juz nie do konca, warto to przetestowac na swojej karcie (on testowal na 5090) > cap fps'ow pomaga zmniejszyc latency, ale zalezy czym sie to kapuje (ja nie mialem pojecia ze jest roznica w latency jak capujemy w grze/sterownikach/programie a/b -> najlepiej wypadl async cap w msi afterburnerze)
Phoenix. 4 713 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 3 minuty temu, oldfashioned napisał(a): cap fps'ow pomaga zmniejszyc latency Jakim cudem ?? W dodatku na nizszym odsiezaniu cap moze obnizyc dodatkowo bazowy fps wiec zwiekszyc latency. 4 minuty temu, oldfashioned napisał(a): najlepiej wypadl async cap w msi afterburnerze lol Nie po to jest dodany reflex do riva zeby wlaczac async bez reflexa przty robieniu capa
oldfashioned 459 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Gosciu zawodowo sie tym zajmuje, robi configi do gier od lat, ale Ty znowu wiesz lepiej. Niesamowite Obejrzyj, posluchaj, moze sie czegos dowiesz, albo po prostu mu napisz ze pierdzieli głupoty 1
Kadajo 7 406 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października async cap nie zadziała z (M)FG... 1
oldfashioned 459 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Na filmiku jest wiele configow, testowanie capow robil z reflexem (bez wyrzucania plikow z folderu z gra > przez apke nvidii) ale tez za pomoca jakiegos tam zewnetrznego urzadzenia (po wyrzuceniu plikow z folderu). Ogolnie na 1440p wyciagal tam avg 313 fpsow chyba, wiec FG mu nie byl potrzebny do asyncu, a capowal do paru wartosci, bodajze od 175 do 290. Ofc inny sprzet, inne config. Ja tu tylko pisze co jest w filmiku. Moze kogos zainteresuje i sam sprawdzi i cos mu pomoze. Mnie zmobilizowalo zeby sie jeszcze z tym troche pobawic i posprawdzac.
Kadajo 7 406 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października No ładnie, a ja tu ledwo 120 FPS wyciągam 1 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 2 godziny temu, dawidoxx napisał(a): A mi za jebany system rejestrowania trafień ktoś z ea coś da? Co raz częściej dostrzegam więcej problemow... Dostaje kurwicy kiedy strzelam w gościa cały magazynek prosto w ryj z kodr'a a typ żyje i okazuje się że nie dostał nawet hita. Nawet z pojazdami jest problem.. miałem akcje że 3 strzałami z RPG z odległości 30m nie zaliczyło mi żadnego a było doskonale widać że trafiam 🤣 Ja zauważyłem, że to poprawili wczoraj, albo miałem wyjątkowo dobry dzień i wszystkie partie szły bardzo dobrze, pisałem o tym tutaj. Wiem też, że ten problem dotyczy określonych setupów, ja gram ciągle na szturmowcu, z 2 karabinem odblokowanym i do wczoraj miałem problemy, może poprawili akurat ten setup, inne czekają w kolejce ?
caleb59 1 621 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Nie no zaraz się porzygam. Jednak korzystanie z przypisanej do klasy broni daje realne profity jest to wręcz zalecane co ogólnie stawia pod wielkim znakiem zapytania sens otwartych playlist z ogólnym dostępem do każdej broni. No sami wrzucili porównanie - tym razem inżynier i jego SMG vs. inna klasa z tym samym SMG - cyrk na kółkach moim zdaniem. Po kiego wała w takim razie upierać się przy otwartości klas na każdą z broni? Wychodzi na to, że kto gra na otwartych playlistach i używa broni nie przypisanych do klas ten na tym realnie traci.
Sheenek 330 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października No ale jest to przeciez wyraznie podkreslone poprzez specjalizacje, a otwartosc jest dla tych ktorzy mimo strat chca z inna klasa broni biegac. Inna opcja jest poprostu kompletna restrykcja, ale po co. 2
caleb59 1 621 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października Rozumiem ale sens logiczny tego rozwiązania jest co najmniej dziwny. Tym bardziej, że w menu głównym są wręcz premiowane wszystkie kafelki z trybami z otwartym dostępem klas do wszystkich broni.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października 12 minut temu, caleb59 napisał(a): cyrk na kółkach moim zdaniem Przeciez to bylo wiadomo do samego poczatku, ze z klasy beda profity wiec co ty pierdzielisz, jaki cyrk ?? 1
Kadajo 7 406 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października @caleb59 Ty masz jakieś ataki schizofrenii 2
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Pan Mateoo,
4 reakcje
Pokaż odpowiedź