Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, skypan napisał(a):

Przez te zasrane drony i wlatywanie na dachy Kair robi się całkowicie bez sensu. Z resztą na innych mapach podobnie. Obecnie ta gra to gówno. No ale kasa u EA się zgadza. Dla mnie na obecną chwilę najgorsza odsłona. A te cymbały na dachu już dawno powinny leżeć. 

Timeline 1.gif

Ja ostatnio prawie 10k zrobiłem tylko leżąc na balkonie jako zwiadowca %-) Stawiałem tylko na przejętym celu pod siebie zwiad i poszedłem sobie tosty robić %-)

Miałem również sytuację, że na mapie firestorm ludzie stali w bazie i jeździli sobie robiąc drifty tankami i wjeżdżając w siebie... helki padały co chwilę bo nikogo z naszych nie było na podboju. 

Edytowane przez Psiak
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Ty masz oczy w gipsie czy co? :E 

Wszystko działo się tak szybko. Resp dwa kroki i dead, byli wszędzie i nie szło tak dobrze reagować, a jeszcze ta godzina dawno powinienem spać. Tak ogólnie to nie jestem wyjadaczem w multi bo nie mam refleksu, a do tego głuchy to bywają przypadki, że nie słyszę wroga i mam problemy z lokalizacją. Zapomniał bym to była runda z tych gdzie chyba tzw bloom mnie pokarał, ja strzelam i nic a ten dwie kulki i leżę. Wściekałem się do mikrofonu, bo siedzieliśmy na discordzie. 

Edytowane przez Reddzik
  • Sad 1
Opublikowano
8 godzin temu, Vulc napisał(a):

Z minami pisałem wcześniej, powinno być albo miny albo wyrzutnia. Albo jedna mina. A tak naje... tych placków wszędzie, czasem 5 metrów nie przejedziesz. Nie wspominając o tym, że jak gruz się wszędzie sypie, to miny są ledwo widoczne.

Czołgi mają przesrane, jak nie masz przy sobie 3 inżynierów to padasz zaraz po wyjeździe z bazy %-) RPG powinno być jakoś zbalansowane, co chwilę odnawia ci się 3 sztuki stojąc przy zaopatrzeniu. Dodatkowo biegasz z tym RPG jak byś trzymał w łapie jakiegoś PM

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Mam wrazenie ze 99% Waszych problemow mozna rozwiazac wchodzac na portalowy server ze stalym community. :)

Wszedłem i co? Kredyt dalej do spłacenia, praca męczy a sąsiad dalej skurwiel. Nic się nie rozwiązało, nie pomogłeś

• Haha 8
  • Upvote 2
Opublikowano

Jestem starym dziadem a w tego BF naprawdę gra mi się fajnie. Jedyne wady to że nie nalicza niektórych zadań i wyciek pamięci. Do tego gra z botami nie powinna zaliczać się do progresu tylko jak trening 

• Upvote 1
Opublikowano

Fajnie się gra, a ja to typowy lama w multi fps. Trafiają się dziwne mecze, gdzie bywam w 10sce, a po chwili w ostatniej 5, jak nie snajper, to camper. Resp i nawet dwóch kroków nie zrobię i dead, sami adhd nic nie mogę zrobić, do tego to strzelanie jakby nie zalicza trafień, np robiłem daily na shotguna 10 zabójstw, i trafiało się, że nie zaliczało mi trafienia z miarę bliska, a ten strzela do mnie i leżę. To nie problem internetu. 
Ja akurat najgorszy w teamie ale co tam, wiem, że nigdy nie będę 1, w żadnym bfie nie byłem ale fajnie się gra(tzn nie żebym był zadowolony z tego jestem lama) ale to fajna odmiana i odskocznia od innych gier. :E

Opublikowano

Problem jest w tym, że gra nie jest ogarnięta. Do tego zagadkowy SBMM i dziwne mecze, kiedy raz sobie radzimy by w następnym dostawać po dupie i zastanawiasz się co się nagle stało. :E Dajmy grze czas - i tak jest o wiele lepszym produktem premierowym na start niż 2042.

• Upvote 4
Opublikowano
8 minut temu, caleb59 napisał(a):

zastanawiasz się co się nagle stało.

Ten screen co wrzuciłem to był mój najgorszy mecz w BF6 a może nawet ever. Nie wiedziałem co się dzieje. W tle słyszałem na mikro jak się znajomi wkurzają ale mimo tego i tak lepiej sobie poradzili, tu też zaważył mój beznadziejny skill. Co krok dostałem strzała i do tego uczucie tego tzw blooma. 

Opublikowano
8 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

P.S. Dla Ciebie to był Mesjasz gejmingu przed premierą. XD

Pamiętam te zachwyty nad ilością graczy w becie. ;)

Mesjasz gemingu ?

Mnie się trailer MP spodobał.

Przecież od początku bety pisałem ze nie do końca mi lezy feeling tego BF'a, ale gra jest ogólnie dobra.

Po prostu mało BF'a w BF'fie i za bardzo się z COD'em mi kojarzy.

Co do ilości graczy to ustabilizowała się w okolicach 500 tys. wiec bez dwóch zdań to najpopularniejsza część tej gry czy się komuś to podoba, czy nie.

8eeb22934152ffea8d707542e99be1d9.thumb.png.0990d24fb98ea236f61c8b7939f08e78.png

Miejmy tylko nadzieje ze nie popełnią typowego błędu, czyli będą próbowali zadowolić wszystkich.

To ma być Battlefield. A nie jakaś hybryda.

Gra ma potencjał tylko wymaga dostrojenia które niestety łatwe nie jest, zawsze tak było.

Może coś się poprawi gdy wejdzie BR i zabierze trochę tych ADHD graczy z głównej gry.

Zobaczmy jeszcze co słychać u innych części:

44cd4e37611b032ac378785fc375063d.thumb.png.774600a7d9689779f8c5d89e709a14d8.png

bd2c6e98441bea443592a1fb4c7e6296.thumb.png.527cb4463a2d428bceffd1e5714e34a4.png

a4f4ccbbd90800b2e0553cba0c3bebeb.thumb.png.2ca0cbaa439e936fb390ac895d2c16fd.png

a0956ea57eb07831c597c2ebe31badbf.thumb.png.ef0994db35d0adddb25ed89981a1239e.png

• Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Strilok napisał(a):

Poprawili respawn pojazdów. Na mapie New Sobek City pojawił się helikopter szturmowy oraz dodali jeden czołg. Zauważyłem poprawę w respawnie pojazdów.

I nadal trafiają się mecze, gdzie 1/3 czeka na resp czołgu/myśliwca czy helki,  trochę sniperów i brakuje ludzi do przejmowania :kwasny: Powinni wymusić respienie się bo teraz jak ktoś jest spocencem i ma misję zadać uszkodzenia pojazdem to będzie czekał tyle aby tylko wejść do niego nie zważywszy na wygranie gry...

• Upvote 1
Opublikowano

Co do grania zespołowo to staram się tak grać, wiadomo z randomami się nie da lub jest o to ciężko, sporo partii miewam takich, że nawet leżąc, a koło mnie dwóch z mojego teamu i nikt nie podnosi. Najlepiej gra się z takimi których ma się na podsłuchu(mikro), a nawet jakby nie było, to wie się jak grać w takim teamie. Podnosimy, ostrzegamy, bronimy i atakujemy. Mimo, że gram jak gram, to jednak ktoś chce mnie do drużyny :P i wtedy te 150zł które wydałem "smakuje" dużo lepiej i gra się o niebo lepiej. 

Mam nadzieję, że nie popsują tej gry, a poprawią jak nie wszystkie to większość bolączek o których tutaj się pisze.

Opublikowano (edytowane)

Czy ja dobrze widzę po filmkach, czy w BF6 mniej widać z kabiny małych helikopterów?

BF2 - tylko celownik = zajebiście

BF3/4 - musiałem zrezygnować z latania dużym heli, bo mnie wkurzało, że mniej widać. Na szczęście doszły małe heli jak Scouty więc luz, bo elementy kabiny zasłaniały niewiele

BF6 - poszukałem na YT i wszędzie zasłonięte sporo więcej. Nawet sobie filmik z BF4 odpaliłem dla przypomnienia i nie, nie myliłem się. Widać sporo mniej :(

Co do "za mało battlefielda w battlefieldzie" 

wyszła sama krytyka gry, z którą się 99% tutaj nie zgodzi a 99,9999% nie zrozumie perspektywy z której patrzę, więc zwinę żeby ciśnienie nie skoczyło niektórym. ;)

Spoiler

No bo debile z CoDów zaczęły od BF3 przełazić do BFa i potem marudzenie "ta mapa jest bez sensu, bo jak zginę to muszę pół godziny biec do miejsca, gdzie coś się w ogóle dzieje". Bulwa mać, żołnierzu. POJAZDY SĄ. Przecież to jest Battlefield. Nikt by nawet w stronę BF1942 nie pierdnął gdyby gra pojawiła się bez pojazdów. Została popularną grą PONIEWAŻ stawiano na pojazdy. 

Ja jestem ortodoksyjny - zabrać w ogóle snajperki, lunetki itp, wywalić babskie głosy i postacie jak ktoś sobie nie życzy, dać duuuże mapy, masę pojazdów i przy ładowaniu mapki walić wielkim fontem JAK CHCESZ GRAĆ PIECHOTĄ TO IDŹ GRAĆ W CO INNEGO"

Czas respawna też jest z tego co widzę jakiś kompletnie z dupy. Co daje ustrzelenie przeciwnika jak ten się za 2s odradza? :boink:

Eh, chyba naprawdę dobrego Battlefielda to dostaniemy dopiero jak AI da się nakarmić BF1942 i BF2 i zrobić cały kod od zera na podstawie "obserwacji". 

Ja już w BF3 nie grałem (dopiero po zakupie czwórki) bo mało Battlefieldowo ta gra wypadała. Już sam interfejs UI wyglądał jak zerżnięty z CoDa.

Odblokowywanie broni w sumie też mi się nie podoba. Już lepiej było dać kilka fajnych mapek zablokowanych i dać konieczność osiągnięcia czegośtam aby je odblokować. Pomysł aby nooba który nie ogarnia jeszcze gry karać brakiem sprzętu jest po prostu posrany i piszę to jako osoba, której nigdy ten problem nie dotknął, bo grałem w BF4 od początku i luz, ale co z innymi nie mającymi doświadczenia w graniu w Batle?

Sumując:

- z heli mniej widać

- widoczność do dupy, jeszcze gorsza niż w BF3/BF4 gdzie już na to narzekałem. Wzorem 1942 i BF2

- respawny od razu zamiast po 20-30s

- gra jest zrobiona mocno pod piechotę

- brak nastawienia na tryb "no sniper" i ponoć znerfienie błysków lunet względem bety (to już naprawdę trzeba być debilem aby TAKIE prośby "fanów" wdrażać)

- grafika nie cieszy oka bardziej niż ta z BF4, a często mniej

- brak trybu LAN. Pewnego dnia wyłączą serwery i co? Gra wyparuje z kont i kart historii? Super!

- gra nie potrafi trzymać 300fps nawet na low  480p na najmocniejszym kompie. Przy wizualiach nie będących atrakcyjniejszymi (dla mnie) niż BF4 to spora wada.

- obejrzałem z pół godziny filmików. Może to najmniej nieudany BF od dekady, ale nie widzę tu absolutnie NIC postępu. Grafika gorsza niż w BF4, fizyka nadal sztuczna i glitchująca, te częściowo oskryptowane rozwalanie budynków szału nie robi, a nie jestem pewien czy nie będzie przeszkadzać w projektowaniu fajnych mapek. Przecież 20 lat temu nie było problemu z chowającą się piechotą. Waliło się z działa czołgu w okno i po piechocie.  Czy dostajemy tu cokolwiek co jest nextgenowe? Grafa? Nie. Fizyka? Nie. Jakieś nowe pojazdy czy tryby? Też nie. To jest po prostu taki BF3 wymieszany z CoD i posypany nową oprawą, której realizm tylko przeszkadza i eliminuje szanse osób nie mających sokolego wzroku. Mam lekki daltonizm i 2 inne wady wzroku wpływające na to jak widzę obiekty mało kontrastowe. W BF2 mogę grać o nich zapominając. W tym.. połowy przeciwników nie widzę, bo nasrane dymu, kurzu i "realistycznego oświetlenia". :/ 

Na tym kończę zainteresowanie grą i nadzieje, że może kiedyś kupię i pogram. To jakiś Piechofield, jakieś Call of Duty z pojazdami, a nie BF, w którym się zakochałem w roku 2002.

Zawołajcie jak będzie ktoś grał w BF2 czy BF4.

Over and out.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Mnie śmieszą te influencery, które próbują wymusić na DICE pewne debilne zmiany np. szybsza rozgrywka itp. Mają czelność nazywać influencerstwo pełnoprawnym zawodem. Ja się pytam what? Kiedyś na takich mówiło się bezrobotny :D

A co do napływu graczy z COD-a to czekam tylko aż wyjdzie nowy COD i mam nadzieję że się ich pozbędziemy ze społeczności BF-a.

• Upvote 2