Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

À propos Portalu .

Wczoraj wieczorem wkurzony  na dostawanie ciągłego lania w normalnych trybach postanowiłem poszukać coś dla siebie na Portalu .

Znalazłem świetny serwer 16/16 z trybem Przełamanie . Przez 3 godziny bawiłem się wspaniale .   Była dobra współpraca , i o dziwo tutaj dobrze mi się strzelało  , Większość ludzi z wysokimi levelami  . 

Mam wrażenie, że tak samo jak ja uciekli do portalu  z tego samego powodu co ja, aby odpocząć od tych ADHD wariatów %-)

NIe wiem czy jest -ja tego nie znalazłem, ale dobrze by było, jak by do wyszukiwarki dodali możliwość dodania serwera do "ulubionych"  

lub historię wchodzenia na serwery.

Ludzie by łatwo wracali do swojego ulubionego serwera, przez co serwer by  długo "żył"  .

Na teraz pozostaje cyknąć zdjęcie nazwy serwera lub autora lub screenshot :) 

Opublikowano

Starego Battlefielda czuć głównie na starej mapie, czyli Firestormie, gdzie spawn pojazdów jest duży. Zabawne, mam w nich świetne wyniki, ale okupione jest to tym, że często robię za stacjonarną wieżyczkę w punkcie. Ofensywę pojazdami kompletnie pozbawiono dynamiki, zamiast wspierać atak, gapisz się głównie w ziemię szukając min. Wyjedziesz kawałek na otwarty teren, namierza cię pół mapy. 

Gra ewidentnie skrojona pod piechotę i można sobie narzekać na BF2042, ale tam złomu transportowego do szybkiego dropu na jakiś punkt za linią wroga było sporo. Tutaj na większych mapach masz heli transportowe, robiące głównie za tarczę strzelniczą i kompletnie nieprzydatne jeepy, biorące udział w konkursie "kogo wyżej wystrzeli". 

Największa mapa, Mirak Valley, to też największa ściema. Wszystko dzieje się w jej centrum, reszta to "obszary rolne", robiące za dodatkowe kilometry kwadratowe, aby można było powiedzieć "pamiętamy o korzeniach serii". New Sobek to piekło dla pojazdów, tutaj każde okno/dach/konstrukcja metalowa, walą do ciebie jak do kaczki. Czasem nawet zanim zdążysz wyjechać ze spawnu. 

• Upvote 3
Opublikowano

19 minut temu, galakty napisał(a):

Natomiast to jest wszystko do skorygowania w Portalu, w którego niestety nikt nie gra... Tam można ustawić że nie masz rakiet/min i elo, nagle czołgi mają sens i trzeba kombinować jak je ubić. 

A EA zapewniała, że portal będzie emejzing. Tak samo jak w BF42. W 6-ce miał być promowany. Gdzieś w widocznym miejscu a właściwie jest dokładnie w tym samym miejscu. Na dole w odmętach menu. Obecnie z tego co widzę stał się farmą XP na botach. A o tej mitycznej przeglądarce to nawet szkoda gadać. Też miało to być promowane. Obecnie widzę, że występuję pamięć złotej rybki. No ale "fajnie się szczyla". 

Z innej beczki. Ludzie płaczą, że za wolno leci doświadczenie w broni i zostanie przyspieszone. Serio ? Przecież wystarczy dosłownie zrobić kilka zabić by już mieć podstawowe ulepszenia do broni. Pod koniec rundy spokojnie dociągniemy do 3-4 poziomu mistrzostwa. 

Opublikowano
10 minut temu, luk21pl napisał(a):

Ktoś zaożył serwer dla ekipy z forum?

Na razie zapomnij bo cymbały pozakładały farmy botów. Normalni ludzie obecnie niczego nie postawią bo wyskakuje błąd z przeciążeniem. EA wie o tym i pracuje nad tym :E

Opublikowano
3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Taa, pod warunkiem jak Cię SBMM nie skapiszonuje.

Nawet wtedy. Wystarczy zmienić sposób gry, tryb i idzie wbić. Ostatnio robiłem zadanie z jakimś LKM gdzie generalnie to guano. No nie będę z tym szarżował :) Plecy gejming albo campa gejming :E I wbijesz.

Opublikowano
25 minut temu, Vulc napisał(a):

Też ostatnio próbowałem wbić. Może wybrałem nieodpowiednią porę, ale pełnych serwerów było kilka na krzyż.

Wchodziłeś przez Battleloga? Bo właśnie szukam serwera i jest ich pełno. Zapełnione są po brzegi. A szukałem tylko Dużego podboju.

image.thumb.png.46dfbc77e8dfc98372cf81d79b26d224.png

Opublikowano
55 minut temu, caleb59 napisał(a):

Kończy się miesiąc miodowy po premierze i tego typu szambo będzie wybijać co raz częściej.

Zgadzam się z gościem. Dobrze, że wspomniał o zadaniach. Niektóre są po prostu przegięte lub wręcz głupie. Z tą naprawą męczę się już jakiś czas i nic. Podobne są z zadaniem obrażeń od strzelby zapalającej. Zarówno u szturmowca jak i wsparcia. Życia mi zabraknie by to zrobić.

W granatniku wsparcia jest zasięg. Można go zmienić ? Przejrzałem guzikologię i nic nie znalazłem. No chyba, że tak namieszałem (a namieszałem) w guzikologi, że po prostu u mnie to nie działa :)

Battlefield 6 Screenshot 2025.10.18 - 20.30.39.97.png

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Strilok napisał(a):

Wchodziłeś przez Battleloga? Bo właśnie szukam serwera i jest ich pełno. Zapełnione są po brzegi. A szukałem tylko Dużego podboju.

Tak, tak, ale wrzuciłem sobie filtry na podbój, bez Metro/Lockera i tylko europejskie serwery. Lista była dużo, dużo krótsza. Jak mówię, to mogła być pora dnia. Zresztą przekonam się już niedługo, bo też mam zamiar zajrzeć do czwórki. Na chwilę obecną BF6 mnie już wymęczył. 

Edytowane przez Vulc
Opublikowano
5 minut temu, skypan napisał(a):

Z tą naprawą męczę się już jakiś czas i nic.

Tej naprawy to jakby zaliczało 1/10... Olałem totalnie, szkoda nerwów.

Tak samo na podłożenie/rozbrojenie 10 COMów w Szturmie - hahahah no na pewno, jedyna opcja to z botami. 

• Upvote 1
Opublikowano

@galakty @Reddzik Zadania ze strzelbami zapalającymi też lecą strasznie powoli. Nawet jak byś całą mapę zapalił, zrobił piekło na ziemi, spalił wszystkich to idzie jak krew z nosa. Na dodatek ten błąd z uzupełnianiem amunicji ze skrzynek do szału doprowadza. Nawet z własnych skrzynek notorycznie przerywa mi uzupełnianie amunicji.

Opublikowano (edytowane)

Kurde gram trochę, 26lvl i zawsze na to patrzę i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby w moim meczu była osoba grająca na padzie w top10. W ogóle na mecz jest max 2-3 osoby na padzie, a tu w temacie juz widzę kolejny screen ze spora ilości ludzi n kontrolerze

Pierwszy raz gram smg, mp5 i pięknie to chodzi. W końcu strzelam i zabijam, magazynek wystarczy nawet na 4 fragi, gdzie w carabine to max 2 się ubiło :E. SMG świetny i na blisko i na średni dystans, również z biodra wchodzi ładnie i to bez lasera.

Co do BF4. Miesiąc temu sentymentalnie sobie wróciłem przed premierą BF6 i po 2h miałem jednak dość. Movement, animacje, feeling strzelania, oprawa już jednak mocno trąci myszką. 

Edytowane przez babayaga
Opublikowano (edytowane)

Nawet w Bad Company 2 była większa mapa niż 6. Gdzie BC2 to był taki spin-off. A mapa to Heavy Metal. Bardzo, ale to bardzo gracze obrzydzili mi tą część. Błędy, glitche i wiele innych nieprzemyślanych mechanik. Może za jakiś czas będzie lepiej tego nie wiem. Liczę ale jakoś specjalnie się nie łudzę. Albo DICE szykuje jakiegoś patcha który będzie gamechanger, albo leci z nami w kule. 

Edytowane przez Strilok