Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak apropo tych błędów rejestrowaniem trafień. Już w BF3 gościowi walę w łeb bo mu tylko łeb wystaje ponad betonową zaporę. I według gry 1 hit tego typu powinien załatwiać sprawę. Gość dostał dwa i sobie jak gdyby nigdy nic gdzieś pobiegł. Serwer normalny, oficjalny, rankingowy czy jak to się zwało. 

Chcieliście "sequel BFa 3" to macie :lol2:

Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

Tak apropo tych błędów rejestrowaniem trafień.

Hit boxy w BF od zawsze były problemem.

3 minuty temu, VRman napisał(a):

Chcieliście "sequel BFa 3" to macie

Mamy, mamy

obraz.png.7c77a819dc536b4aa0c898ec16ec5644.png

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Vulc napisał(a):

Niech wydadzą to BR, może część klienteli CoD'owej się tam przerzuci i Conq się trochę oczyści.

Problem to jest w trybach i mapach. Jak ktoś lubi styl CoDa to ma Deathmatch na którym osobiście bawię się świetnie. 

Tylko nie ma nic dla fanów starego BF, bo nawet Podbój czy Eskalacja są mocno CoDowe. Tryb BR niewiele tu zmieni.

• Upvote 1
Opublikowano

@VRman Na początek wywalił bym wszystkie pliki dotyczące ustawień BF6 z moich dokumentów. Jak grał w betę to generalnie wszystko. Później wyczyścił bym folder z wiązany z pamięcią podręczną cieniowania. Domyślna ścieżka od Nvidii "C:\Users\nazwa użytkownika \AppData\Local\NVIDIA\DXCache". Najpierw w panelu sterowania musisz to wyłączyć.

Zrzut-ekranu-2025-10-20-142146.png

Później ponownie uruchomić komputer i dopiero usuwasz "szadery" bo inaczej część zostanie. Po czyszczeniu ustaw te "szadery" na 10 GB.

Można jeszcze spróbować zmienić Rozmiar pliku stronicowania pod zainstalowaną ilość pamięci

Zrzut-ekranu-2025-10-20-142704.png

Dając mnożnik x1,5 na rozmiar początkowy i x3 na maksymalny.

Nie wiem czy to pomoże ale co ci szkodzi. Ja to akurat robiłem w innej grze gdzie losowo mnie wysypywała no i w sumie nie pomogło :)

• Thanks 1
Opublikowano

BIOS mu aktualizowałem w czerwcu czy jakoś.

Gigabyte Eagle B650

7500f

rtx 5070

32GB RAMu

Wieczorem może się z nim połączę zdalnie i popróbujemy. Będzie też już wtedy mam nadzieję wiadomo czy na W11 chodzi.

@skypanDzięki, no betę BF6 miał, więc może akurat trafiłeś. 

Sprawdziłem na steamie czy w BF6 nie ma czasem jeszcze załączonej jakiejś (bety) ale nie. A, weryfikację plików gry też puściłem.  I nic.

Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

.

Jak u kolegi z PSU?

Nie zwracalem na to dosc duzej uwagi, ale bf odpalajac daje dosc mocnego kopa praktycznie pod kurek GPU. na 5090 potrafi mi skoczyc 600W+ w overlayu MSI/na lcd karty.
Moze pradu brakuje? Identyczne problemy ludzie miewali (gierka sie nie odpalala) jak mieli zbyt mocny UV, czyli znowu kwestia pradu.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał(a):

No to stary ma pewnie, sprawdź najpierw...

Jak wyjdzie że to wina BIOSu to przepraszasz za wyśmiewanie, że u mnie działa więc nie ma problemu. 

ale od kiedy taka sytuacja to błąd użytkownika? Ja zazwyczaj przez ostatnie 30 lat siedzę na biosach mających po rok czy dwa. W BFa 4 chyba na ponad rocznym specjalnie siedziałem, bo nowy psuł OC.

Od kiedy żeby GRAĆ trzeba co miesiąc sprawdzać czy nie wyszedł nowy bios? Ja rozumiem bios z roku 2018 i problemy z TPM 2.0 OK, ale tak? No bez jaj.

Ale luz. Jak to się okaże przyczyną, to przyznam Ci rację. Jak jest jakiś nowszy to nie zaszkodzi przecież wgrać.

2 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Jak u kolegi z PSU?

Seasonic Focus GX 750tka. Komp mu montowałem w  tym roku z nowych części, więc to raczej nie to. Testy stabilności przeszedł, inne gry działają OK.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
5 minut temu, VRman napisał(a):

ale od kiedy taka sytuacja to błąd użytkownika? Ja zazwyczaj przez ostatnie 30 lat siedzę na biosach mających po rok czy dwa. W BFa 4 chyba na ponad rocznym specjalnie siedziałem, bo nowy psuł OC.

Od kiedy żeby GRAĆ trzeba co miesiąc sprawdzać czy nie wyszedł nowy bios? Ja rozumiem bios z roku 2018 i problemy z TPM 2.0 OK, ale tak? No bez jaj.

Oj niby tak się znasz i narzekasz na gaming 2025, a nie wiedziałeś o nowych BIOSach pod BF6? ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja grałem na biosie z marca w betę BF6, nie było problemów. Przed zagraniem w BF6 na premierę zaktualizowałem bios o wersję z 12 sierpnia na mojej b650.

Oni mieszają z tym TPM, wymyślili sobie wymagania do swojego anty cheata. 

Oczywiście to nie musi być bios, może być wszystko, nawet jakaś bzdurna appka w tle, cholera ich wie.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Może ktoś tutaj zna problem. Kolega kupił BF6. Nie działa. Klika na steam w  GRAJ, pojawia się "splash screen" BF6, ale po kilku sekundach znika i tyle. Nic więcej.

https://steamcommunity.com/app/2807960/discussions/0/591784592221170150/?ctp=11

Może to pomoże w jakimś stopniu.

Edytowane przez Strilok
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Nabijają K/D na botach.. wszedłem przypadkiem na jakiś serwer społeczności większość boty i jeden typ staty 850/3 :E 

Tam chyba nawet można ustawić niewidzialność gracza dla botów, wtedy stać na respawnie i nabijać k/d na poziomie 1000/1 samym nożem, nie zdziwił bym się, jak by było jakieś osiągnięcie za to. 

• Haha 1