Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Funky Koval napisał(a):

Ja byłem nowy w bfie, przyszedłem z coda. Nauczylem sie PTFO. Ale chyba niewiele osob to kuma sadzac po dzisiaj odblokowanym osiagnieciu....

20251105_113729.thumb.jpg.2d82d697b8a1c37cfbd711da9a708820.jpg

Co tak późno :E 

1.png

No ale to pieknie obrazuje ilu idiotów z coda dalej w to gra, skoro prawie miesiac po premierze niecałe 10% graczy odblokowało te osiągnięcie a przecież podbój/szturm to praktycznie główne tryby battlefielda.. 

Jasne można nie grać podboju i grać np dominacje/dm/tdm - ale tam też widać pajaców nie ogarniających zasad :E 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano

Jeszcze się okaże, że gówno-popierdółka udająca grę typu Battlefield na VR jest lepsza od BF6 jak tak dalej pójdzie ;)

W przeciwieństwie do BF6, tą popierdółkę będę ogrywał w tym roku, to jakby jakimś cudem była OK, to dam Wam tu znać. Choćby po to aby Was podkur(zy)ć ;)

Eh, jakby tak przenieśli BF2 porządnie do VR, nawet z assetami z oryginału.. 

pomarzyć..

Opublikowano

Odpalam grę, wchodzę do meczu a tu spam powiadomień o porobieniu wyzwań i odblokowaniu różnych gratów, w tym broni - no takie coś to ja lubię. Dobrze, że zredukowali wymagania dotyczące wyzwań, oczywiście jeszcze nie wszystko zostało zmienione ale to zdecydowanie krok w normalną stronę.

Opublikowano

No właśnie mnie dzisiaj też zasypał spam  powiadomień o pierdyliardzie odblokowanych i zaliczonych rzeczy  .... myślałem to  jakiś bug znowu :P .

Co do samej gry ja chyba pasuje  na jakiś czas  ,albo szukam jakiś ogarniętych ludzi do wspólnej gry  bo tak solo z randomami to to nie ma sensu .

Masa idiotów  grająca dla K/D   , gram podbój a tram 15 snajperów  w krzakach  ,10  szturmowców robiących sobie deathmatch  i latających tylko za  fragiem  ,7  techników gdzie  3  biega ze stingerami i  robi zadania  na  obrażenia zadane samolotom :E  .  w sumie w podbój gra  4  graczy  którzy starają się przejąc samotnie jakiś punkt .

Opublikowano
1 godzinę temu, raiders napisał(a):

albo szukam jakiś ogarniętych ludzi do wspólnej gry  bo tak solo z randomami to to nie ma sensu .

Nic to nie da. Jedna drużyna świata nie zbawi. Ale przynajmniej raźniej w niedoli.

Opublikowano (edytowane)

Lepiej mi się grało na mapach w BF2042 za całe 13zł, tu cały czas jak w COD spam odrodzeń i lasery sgx.

Edytowane przez cz0rt
  • Upvote 2
Opublikowano
16 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Mysle ze nie ma gorszego bf'a od 6 pod wzgledem map ;)

Trzeba było pograć w BF 2042 na premierę.

Tam były takie super mapki, że np. w przełamaniu na pustyni całą przerobili kompletnie.

Bronie były tak zjebane, że dopiero dobrze grało mi się BSV - poza nim pozostałe bronie były beznadziejne. 

Czołgami nie dało się konkretnie grać na początku. Były mniej przydatne niż obecna  PLotka.

Dopiero po dłuższym czasie zaczęli poprawiać wszystko od map po pojazdy i bronie.

Teraz grając odczucia są kompletnie inne.

Więc nie było tak różowo jak niektórzy tutaj piszą.

@caleb59 Mi się na początku bety troszkę dziwnie strzelało ale po kilkunastu grach się przyzwyczaiłem.

Masz tu trochę wapna abyś przysypał ciała wszystkich twoich wrogów by nie za bardzo śmierdziało :E

image.png.e8dc7b9c1b2b2edbe5cf2440d42dd717.png

• Upvote 1
Opublikowano

🎮 Battlefield 6 – antycheat kontra wydajność na procesorach AMD Ryzen!

Nowy system antycheat EA Javelin świetnie radzi sobie z oszustami, ale okazuje się, że ma też… niepożądany efekt uboczny 😅

Według Club386, Javelin blokuje tzw. core parking w procesorach AMD Ryzen z dwoma CCD (np. Ryzen 9 7950X3D). To mechanizm, który pozwala lepiej zarządzać rdzeniami i zwiększyć wydajność w grach.

Efekt? Spadek wydajności w trybie multiplayer 🚫
Tryb kampanii działa normalnie – tam antycheat nie jest aktywny.

🔧 Tymczasowe rozwiązanie to użycie trybu X3D Turbo w BIOS-ie, ale niestety ogranicza on liczbę rdzeni i wyłącza SMT, więc nie jest to idealne wyjście.

Problem dotyczy m.in.:
Ryzen 9 9950X3D
Ryzen 9 7950X3D
Ryzen 9 7900X3D

Miejmy nadzieję, że EA i AMD szybko dogadają się i naprawią ten problem, nikt nie chce tracić FPS-ów w imię bezpieczeństwa 😅

👉 Cały artykuł znajdziesz tutaj:

https://www.club386.com/battlefield-6-anti-cheat-isnt-playing-nice-with-core-parking-on-amd-ryzen-cpus/?fbclid=IwZnRzaAN5Kw5leHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEefwEr8f7upFUJIkuxv085ZOcjNzJOPGWeJnAl5PNQ0p6S3A7ptJ7ajWxttPI_aem_wyvPr9GB5kPknjuKUrYjdg

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Wybiorczo sobie przyswajasz te informacje.

Primo to bylo info osoby niezwiazanej z EA > analityka rynku.

Secundo, byla mowa o 'every year within 5-6 years'

Za 5-6 lat to juz nawet Ty bedziesz mial 5090 (po tym jak 60x0 wyjda i znowu beda "gownem"), tak wiec luz. ;) BF6 ma czas wyjsc na prosta, albo sie pograzyc jeszcze bardziej. Co by nie zrobil, duzo ludzi bedzie w niego gralo, bo jest po prostu grywalny na dzisiejsze standardy.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Kadajo napisał(a):

"Dzisiejsze standardy" :hihot:

No sa jakie sa, sam grasz w BF6 wiec w takim samym stopniu jak ja i inni uzytkownicy forum je 'aprobujesz'.
To ze na forum sobie pokrzyczymy ze bf jest taki czy owaki kompletnie nic nie zmienia, gre kupilismy i jestesmy cyferka dla DICE potwierdzajaca ze 'dzisiejsze standardy' dzialaja. 

39 minut temu, Strilok napisał(a):

Rychło w czas z tym IFV

Nie dziekuj, napisalem na forum ze sie ucze latac i od razu naprawiaja zebym mial latwiej ;)

Polatalem troche na portalu myszka, dzisiaj mi przychodzi joystick i zobacze z czym to sie je. Jakos strasznie nie-intuicyjne wydaje mi sie latanie na myszce, ale moze dlatego ze joya nie mialem w rekach od 25 lat conajmniej. Wyhaczylem fajnego thrustmastera w promce, wiec jak cos to zostanie na latanie w innych grach ;)

Edytowane przez oldfashioned
  • Upvote 1