bourne2008 1 793 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 5 godzin temu, ODIN85 napisał(a): 4k Ultra Dlss Q Fgx2 120fps. Czyli po ludzku 1440p 60fps najwyższe detale
Reddzik 3 839 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Najlepiej do grania na padzie, to polecam wyłączyć steam input, bo to konfiguruje pady, to tylko włączam zależnie od gry, która np nie obsługuje pada ale na przykład zostają nie te ikonki, normalnie to wyłączam, by w grze były ikonki PlayStation czy wibracje, a nawet dla xboxowego pada, aktualnie mam 8bitdo który robi za takiego. Niestety nie mam gry by to sprawdzić. Na przykład w Crimson Desert mam steam input wyłączony i oba pady działają. 1
Zas 462 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 11 godzin temu, ODIN85 napisał(a): 4k Ultra Dlss Q Fgx2 120fps. Czyli 60 kl/s w 1440p na RTX 4080? No tak średnio bym powiedział, jak na grę o LEGO...
raziel88 41 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Żeby wykryło mi pada w trybie dla jednego gracza musiałem włączyć steam input. Case closed.
Reddzik 3 839 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 2 minuty temu, raziel88 napisał(a): Żeby wykryło mi pada w trybie dla jednego gracza musiałem włączyć steam input. Case closed. Czyli gra nie wspiera takiego pada, bo ja w każdej grze mam wyłączony steam input. Na przykład w grze (póki co jedyny przypadek) Snowrunner to dualsense wykrywany jest tylko po włączeniu steam input ale są ikony z pada xboxowego, coś za coś, dlatego gram na padzie "xbowoym" 8bitdo.
raul_ole 180 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Denuvo łamią już w dniu premiery.. ciekawe czy oddadzą im kasę
ODIN85 4 866 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) Godzinę temu, Reddzik napisał(a): Czyli gra nie wspiera takiego pada, bo ja w każdej grze mam wyłączony steam input. Na przykład w grze (póki co jedyny przypadek) Snowrunner to dualsense wykrywany jest tylko po włączeniu steam input ale są ikony z pada xboxowego, coś za coś, dlatego gram na padzie "xbowoym" 8bitdo. Wspiera. Są wibracje i policyjne radio gada z pada. Godzinę temu, Zas napisał(a): Czyli 60 kl/s w 1440p na RTX 4080? No tak średnio bym powiedział, jak na grę o LEGO... To jest Unreal Engine 5 z Rt Edytowane 23 Maja przez ODIN85
Doamdor 2 824 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) Ponoć ta gra miała kiepsko działać, a tu bezproblemowo działa na RTX 5090, a z DLSS Q ponad 100 FPS. Edytowane 23 Maja przez Doamdor 1 1
Phoenix. 6 909 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 2 godziny temu, Doamdor napisał(a): Ponoć ta gra miała kiepsko działać, a tu bezproblemowo działa na RTX 5090, a z DLSS Q ponad 100 FPS. Bez DLSS są spadki poniżej 60fps
Grolshek 1 228 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Młody śmignął na koncert Taco to mu podprowadziłem gierkę na chwilkę. W ogrodzie na 3440/1440 DLSS Jakość pokazuje 90 klatek plus. Czegoś nie włączyłem? Później są bardziej wymagające lokacje? Wszystkie suwaki w prawo łącznie z dystansem widzenia.
Tankietka 295 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 4 godziny temu, Doamdor napisał(a): Ponoć ta gra miała kiepsko działać, a tu bezproblemowo działa na RTX 5090, a z DLSS Q ponad 100 FPS. Jakby tak wyglądała 3 razy lepiej to można by mówić o bezproblemowym działaniu na 5090 w podobnej wydajności.
Phoenix. 6 909 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Kolejny optymalizacyjny smiec i tyle. Tu nie ma co tlumaczyc jakimis DLSS czy innymi rzeczami.
musichunter1x 1 605 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) Powinni to przezwać Leman: Legacy of the Lame Knight. Niech zgadnę, wrzucili RT, aby oszczędzić koszty na robieniu oświetlenia? Edit. Przypadkowy screen z Arkham Knight, dowaliło blura, ale dalej bez porównania... Chodzi na ryzen 5500 skrojonym do 16W oraz rtx3060ti 188w w 4K 50FPS, ale siedzę przeważnie na 1440p, więc karta nudzi się. Po prostu testowałem jak nisko mogę zejść z CPU. Edytowane 23 Maja przez musichunter1x 1
Keller 874 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Bardzo mnie bawi jak o optymalizacji mówią posiadacze sprzętu na który nie stać większość. 1
Doamdor 2 824 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) 49 minut temu, Tankietka napisał(a): Jakby tak wyglądała 3 razy lepiej to można by mówić o bezproblemowym działaniu na 5090 w podobnej wydajności. Nie będzie lepiej na tym silniku z obecnymi kartami graficznymi. Problemowe granie w 4K jest na słabszych kartach, gdzie trzeba dostosować ustawienia, żeby było dobrze. 52 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Kolejny optymalizacyjny smiec i tyle. Tu nie ma co tlumaczyc jakimis DLSS czy innymi rzeczami. Bez DLSS ciężko byłoby grać w większość gier. Edytowane 23 Maja przez Doamdor 1
ODIN85 4 866 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 5 godzin temu, Keller napisał(a): Bardzo mnie bawi jak o optymalizacji mówią posiadacze sprzętu na który nie stać większość. Tu o optymalizacji gadają głównie Ci co tego nawet nie kupili
Phoenix. 6 909 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 9 godzin temu, Doamdor napisał(a): Bez DLSS ciężko byłoby grać w większość gier. Nie no ja to rozumiem jak gra ma RT czy PT i sam korzystam z DLSS bo po porostu to jest darmowy boost fps a obraz często gęsto jest lepszy od implementacji TAA no ale do gier gdzie nie ma RT/PT w większości DLSS nie jest „konieczny” do płynnej gry co nie znaczy że włączać nie można bo tak jak pisałem jest to darmowy boost fps. 1
ODIN85 4 866 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) Przecież tu jest Rt Edytowane 24 Maja przez ODIN85
Phoenix. 6 909 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) A czy ja napisałem gdzieś że nie ma ? Ty ruszysz kiedyś mózgiem ? Nie widzisz czego dotyczyła wypowiedź ? „Większości gier i używania w nich DLSS” 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Tu o optymalizacji gadają głównie Ci co tego nawet nie kupili Karte graficzna sobie kupią ale rozumu to Ty już nie kupisz… Edytowane 24 Maja przez Phoenix.
ODIN85 4 866 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Czy widzisz tu kogoś kto gra żeby narzekał na optymalizację?
Phoenix. 6 909 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Widze tylko twoja ignorancje i nic wiecej. A to ze kogos zadowala to juz jego sprawa
JeanPepin 480 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 8 minut temu, ODIN85 napisał(a): Czy widzisz tu kogoś kto gra żeby narzekał na optymalizację? Szybowanie z peleryną później jakoś sie odblokowuje fabularnie? Złapałem już falcona i dalej nie ma tej opcji albo czegoś nie ogarniam
Rekomendowane odpowiedzi