Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, MaxxGroo napisał(a):

Nie pisałem o realistycznej fizyce, a o jej złożoności.

FH to gra arcade, ale złożoność fizyki daje poczucie jej wysokiej jakości .

O, fajnie napisane. Może być w tym prawda.

• Thanks 1
Opublikowano

Ale brak złożoności fizyki nie skreśla dobrej zabawy.

Chyba że sami tak założymy.

Czy FH1/2 jest kiepska przy FH5 przez to, że ma mniej złożoną fizykę ?

A jeśli nie ma a dziś taka gra jak The Crew Motorfest ma bardziej zaawansowaną fizykę niż pierwsza czy druga FH to, czy to nie oznacza ze można się w niej dobrze bawić ?

Opublikowano

@Kadajo

Na grę składa się wiele czynników,

Możesz ignorować model jazdy i czerpać przyjemność z innych jej elementów.

Każdy możesz ocenić osobno, albo jak bigos i powiedzieć, że gra jest miodna - "ja bawiłem się świetnie"

Każdy inaczej postrzega gry, jedni nie wymagają od nich więcej niż technik zaangażowania - gry mobilne 

inni mają wyrobiony gust i zauważają kluczowe elementy gry wyścigowej.

Opublikowano (edytowane)

Oficjalna cena dalej jest taka sama. W kluczykowniach wiadomo mogą być zmiany, bo tam często nie ma VATu i niższe marże.

A taka Eneba to nie jest sklep to jest coś jak allegro, gdzie tysiące ludzi/małych firemek sprzedaje klucze. Jak są jakieś tańsze regiony co oferują klucze globalne to je biorą i popychają dalej z zyskiem często na poziomie kilku %, bez podatku itd.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Akurat się przy tej grze na Steam nie upieram :)

Ja też z własnego doświadczenia. Mam FH4 i FH5 i wiele inych gier na Windows Store, 0 problemów. Miałem też XSX, więc ta wersja była oczywistym wyborem.
W moim przypadku mogę kupić FH6 bez obaw. Są jednak ludzie, którzy mają problemy z synchronizacją save data, stutteringiem i crashami tylko na Windows Store, wersja Steam im działa.
Robiłem research, bo pamiętam moment w którym to Steam miał więcej problemów od wersji MsStore - po czasie jest już inaczej - wersja Steam jest stabilniejsza.

Opublikowano
2 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Ja też z własnego doświadczenia. Mam FH4 i FH5 i wiele inych gier na Windows Store, 0 problemów. Miałem też XSX, więc ta wersja była oczywistym wyborem.
W moim przypadku mogę kupić FH6 bez obaw. Są jednak ludzie, którzy mają problemy z synchronizacją save data, stutteringiem i crashami tylko na Windows Store, wersja Steam im działa.
Robiłem research, bo pamiętam moment w którym to Steam miał więcej problemów od wersji MsStore - po czasie jest już inaczej - wersja Steam jest stabilniejsza.

Ja wszystkie Forze mam na Xbox i nigdy nie miałem z nimi jakichś specjalnych problemów. Pamiętam jak ludziom się wywalało FH3 do pulpitu i to było sporo tego nawet na pclabie, u mnie nic :E jak skała. To samo FH4 itd. 

Wersje steam brałbym pod uwagę tylko gdybym chciał w to grać mobilnie np. na steam decku itp.

• Upvote 1
Opublikowano

Nie warto w passie bo jest presja żeby grać w tym miesiącu, a potem i tak za jakiś czas przyjdzie ochota aby znowu zagrać i taniej już wyjdzie po prostu grę kupić :)  Bardzo dziwne że obiżają cenę. Ale może będą mikro transakcje i battle passy i wszystko będzie w porządku z ceną :lovin:

Opublikowano

Dałem jeszcze raz szanse, tym razem wybrałem opcje Premium w MS Store, wyszło 289zł, z tego co widziałem to chyba z tą kluczykownią "KeyVerse" sie coś zwaliło bo wróciły od nich klucze na steam do kupienia a były wcześniej out of stock

Opublikowano
18 minut temu, Asag napisał(a):

Czy ta Eneba i Instant gaming to pewne źródła? Interesuje mnie wersja premium. Za około 350 myślę że warto. 

Eneba nie wiem, ale na Instant mam kupione 43 gry, w tym również preordery, nigdy żadnych problemów 

Zrzut ekranu 2026-04-21 233841.png