Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest reskin, ale robiony w dużej mierze przez innych ludzi, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nie wiem czy pamiętacie, ale na starcie FH5 ludzie często kupowali premium tylko po to żeby zagrać kilka dni przed premierą, taki był hajp na gre, a dzisiaj zastanawiamy się czy ona w ogóle będzie dobra ;) mam nadzieje, że gra będzie lepsza od ich tragicznego marketingu, rozdali grę byle komu i myśleli że samo się zrobi i mamy teraz zalew takich samych nudnych gameplayów na YT.
A ja się pytam gdzie są te obiecywane sezony?! Jakoś nigdzie ich do tej pory nie widziałem, żeby się nie okazało że będą tak znaczące jak w 5.

Opublikowano
16 minut temu, GTM napisał(a):

To jest reskin, ale robiony w dużej mierze przez innych ludzi, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Co Ty gadasz,

Henryk napisał , że niezmiernie cieszy się bo gość mówi na tym filmiku, że gra się w to jak w inną grę, jak nie w forzę.

To musi być prawda.

Opublikowano

Ja liczę że będzie to dobra gra, akurat potrzebuję jakieś prostej ścigałki na Legiona i kanapę, ale preodera nie zrobię bo nie ma nawet żadnej okazji. Chcę wersję STEAM, a ta jest droga także ten... 

A sklep MS/Xbox nie działają na SteamOS. 

Opublikowano
Teraz, j4z napisał(a):

Nie wiem co ludzie tak cisną po tej ósemce, mi się podobała. Ale ostatnią, w którą grałem poza ósemką, była trójka 

To jest percepcja, 

Jeżeli nie możesz porównać FM8 do innych gier które wyszły jak GT Sport, GT7, poprzednia FM7 oraz 10 innych gier na PC, które coś tam sobą prezentują , to masz takie właśnie porównanie.

W temacie na którym się nie znam , zdaje się na opinie ludzi ,którzy mają większą wiedzę.

Dlatego w zaciszu domowym możesz jeść ze smakiem jarzębinę z chlebem , ale to nie znaczy , że jest to dobre danie .

Opublikowano (edytowane)

Grałem w ostatnie GT, na VR i normalnie. Nie podobało mi się. Lepiej byś powiedział, dlaczego jest taka zła, a nie o jarzębinach...

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1
Opublikowano

Opinia jak dupa każdy ma swoja.

FM8 jest zdecydowanie lepsza od FM7, a to ze producent rozwalił team developerski zabijając praktycznie tym samym grę to już się nic nie poradzi.

To samo może spotkać FH6

Z drugiej strony co odkrywczego można jeszcze zrobić w tych grach.

OD 20 lat te same tory i samochody tylko w nowszych wersjach i ładniejszą grafika, poprawioną fizyka, ale nadal szalu nie ma.

Teraz już diabeł będzie tylko i wyłącznie tkwił w szczegółach.

I odwieczne pytanie, na czym grac. Większość graczy chce grac na padzie.

Żeby FH się diametralnie zmieniła to potrzeba by pewnie nowego silnika. Bo widać sama zmiana lokacji już nic nie daje, bo przecież wszędzie są podobne drzewa, rzeki itd.

Widać to po tych filmach, no niby jest Japonia, ale podczas wyścigu tego nie widać.

Przy FH4 pisali ze to reskin 3, przy 5 ze to reskin 4 a teraz ze 6 to reskin 5.

Różnica jest taka, że przy 4 PCMR był dopiero po jednej grze którą była 3, wiec ludzie przymykali oko, bo chcieli więcej. Teraz się już przejadło.

Może czas na nową markę. Może czas na nowego "NFS" w super oprawie graficzno/dźwiękowej i miodnym GP.

Opublikowano

Cały czas stękanie o to, że reskin, że to, że tamto. A co ma być? Jak tak głębiej pogrzebać to każda odsłona od 1 do teraz to to samo tylko zmienią mapę i usprawnią tu i ówdzie. O to w tym chodzi jest to seria, której tytuł się nie zmienia tylko numerki. Tymczasem ja czekam na piątek, urlop na przyszły tydzień zaklepany i zamierzam spędzić w tej grze 500+ godzin. Dobrej zabawy życzę :dj:

• Like 2
Opublikowano
50 minut temu, j4z napisał(a):

Nie wiem, co ludzie tak cisną po tej ósemce, mi się podobała. Ale ostatnią, w którą grałem poza ósemką, była trójka 

Też nie wiem o co chodzi z 8. Forza 1 była świetna, i tak do 4 coś ulepszali. Ale praktycznie 5, 6 i 7 już po prostu wiała nudą. Te gry były ewidentnie robione po łebkach. Olano single, a w zamian nie umieli stworzyć sensownego multi. W tym czasie Forza Horizon i GT przyciągnęło dużo ludzi do siebie graniem w multi, eventami i ogólnie poczuciem, że jest sens dalej grać. I niestety zamiast wrócić do korzeni 1-4, i do tego stworzyć jakiś system rankingowy, ewentowy w multi może by ktoś w to grał. Za to w fm8 to chyba wzięli na wzór multi z simów i to niestety nie jest system dla niedzielnych graczy. Za to zapaleńcy i tak pójdą grać swojego ulubionego sima.

• Thanks 1
Opublikowano
43 minuty temu, KamcioGF napisał(a):

Cały czas stękanie o to, że reskin, że to, że tamto. A co ma być? Jak tak głębiej pogrzebać to każda odsłona od 1 do teraz to to samo tylko zmienią mapę i usprawnią tu i ówdzie. O to w tym chodzi jest to seria, której tytuł się nie zmienia tylko numerki. Tymczasem ja czekam na piątek, urlop na przyszły tydzień zaklepany i zamierzam spędzić w tej grze 500+ godzin. Dobrej zabawy życzę :dj:

Mogą zrobić różne ciekawe historie i aktywności.

Historie ala stary most wanted, crew 1, nfs carbon. 
Jakieś nawiązania do filmu tokio drift.

Festiwal mogliby jakoś przebudować żeby było czuć coś nowego.

30 minut temu, prystek napisał(a):

czyli co banuja graczy ktorzy legalnie kupili i zacza garc wczesniej to maja bana a reszta torrentow gra dalej i ma gdzies?

Podobno można grać offline tylko nie wiem czy nie trzeba i tak łączyć jakoś przez aaplikacje ms.

Opublikowano (edytowane)

Napiszę co wiem od AI, bo interesował mnie temat FOV i VR.

Będzie ukłon w stronę graczy simracingowych i będzie można ustawić dowolny FOV i POV (seat adjustment). Mają być tak jak poprzednio predefiniowane widoki plus suwaki do płynnej regulacji. 

To samo na XBOX X/S. Na PS5 pewnie też. 

Będzie przeniesiona fizyka z FM2023: model opony, model zawieszenia i FFB (dostosowany, trochę wygładzony np. pod jazdę po bezdrożach, wiele ustawień FFB będzie jak w FM2023, chodzi o dobre wrażenia dla nowych kierownic DD).

Będzie jakieś specjalne wspomaganie do driftu. 

Będzie natywne wsparcie dla VR.

Edytowane przez tekkno
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, tekkno napisał(a):

Napiszę co wiem od AI, bo interesował mnie temat FOV i VR.

Będzie przeniesiona fizyka z FM2023: model opony, model zawieszenia i FFB (dostosowany, trochę wygładzony np. pod jazdę po bezdrożach, wiele ustawień FFB będzie jak w FM2023, 

Fizyka jest z FH5, nie przenieśli jej z FM8.

Ta informacja to fake z youtube.

Nie było żadnego oficjalnego info o tym, nawet najmniejszej wzmianki. Ci co testowali grę też o tym nie wspomnieli. Pojawiło się kilka fake filmów które opisują fizykę z FM i mówią , że będzie w FH6.

Nic na to nie wskazuje .

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galakty napisał(a):

O to że uwalili wsparcie, a to miała być gra na lata z contentem. 

Tylko tyle? Phi

Czyli jak zwykle nie słuchać graczy. 

No ale tu user dawał do zrozumienia że jest dużo dużo gorsza od poprzedniczki. 

1 godzinę temu, MaxxGroo napisał(a):

GT Sport, GT7, poprzednia FM7 oraz 10 innych

A dokładnie to tak 👆

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1