Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, wallec napisał(a):

Tutaj nawet ładnie:

Fakt. Nawet kawałek widziałem wcześniej, ale nie widziałem niczego poza pop-inem walącym mnie z plaskacza na dzień dobry.

Jest jakiś normalny kolor w zieleni :)

Faktycznie w tym fragmencie wygląda całkiem ładnie.

Gdyby tylko MS nie wypiął się na VR. Pomarzyć o FH na VR :(

PS. Dam radę pograć w FH3 jeszcze czy to już niemożliwe? 

Jest jakaś wersja od żeglujących wujków, która nadal działa? Kupiłbym jakby było skąd, ale nie ma :/

Nie pytam o linka, niczego nie radzę, tylko pytam czy jest, bo nie widziałem torrenta od chyba 2005r. i "trochę" jestem nie w temacie

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Fajny pop-in 50m od kamery i to na trailerze, który na bank jest z PC na ultra :E

a gdzie macie linki? Nie było? :hmm:

https://youtu.be/pWw-UENvdTw

Oho kolejne bezpłciowe FH od Zandberga, ale patrząc na ten team już wiem czemu te gry takie są. Symulator stawiania dinozaurów no bo dzieci grają dziś w Fortnite i Minecraft :

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Oho kolejne bezpłciowe FH

Dużym problemem jest to, że gra graficzne wygląda jak stara forza horizon 5, miejscami jak w 4 płaskie tekstury gór, w mieście nie ma praktyczne ludzi, więc masz wrażenie jak byś grał na tych mapkach stworzonych przez graczy na kreatywnej wyspie, jest pusto i martwo, najgorzej wygląda to ujęcie na wyspę, bieda nic nie ma tylko parę ptaków, znikomy ruch uliczny jak na jakieś prerii w usa, i co najważniejsze brak fabuły, tylko wyścigi, challenge i pieczątki, ograniczyli się do przewodnika, który będzie oprowadzał cię jako turyste, przecież to będzie tak spierdzielone, kolejny grind bez określonego celu, zapowiada się że będzie dużo gorzej niż w fh5. Te trzy rzeczy sprawiają, że to jest bardzo smutny obraz nowej forzy i ludzie to kupią, żeby sobie pojeździć pół lub godzinę po mapie japoni. Obecnie wygląda to jak płatne dlc do 5 lub kilku miesięczny zapychacz przed wyjściem nowego gta, a później w odstawke. Wcześniejszych odsłonach serii np. 1 i 2 można było poczuć klimat i vibe festiwalu, wyścigów oraz imprezy a teraz meh. Takie z serii macie i spier. Tak się czuje chleliście japonie no i macie i na tym koniec, nawet tym zwiastunem oraz pokazem nie udaje że będzie dobra, widać jak od linijki tekstury ci się ładują przed oczami podczas jazdy... I te podniesione wymagania sprzętowe na steam, tylko po to, żeby gracze nie narzekali na 40 klatek w mieście. Szykuje się powtórka z battlefielda 6, który miał udany start, ale po miesiącu dwóch szybko wyszło szydło z worka i gra straciła 80% graczy. Co do ceny jest drogo, 300zł za polowe, 519zł za pełną wersje gry :smiech: Buahaha, czyli edycje premium, tyle co za tegoroczne gta, które jest zdecydowanie większą rozbudowaną grą oraz z pełną fabułą, a w fh6 jej brak.

Podsumowując: Zapowiada się kolejny ogrzewany kotlet 5, 4 i przełomowej 3, w której było widać największe zmiany na plus licząc od początku serii, czyli 1 i 2.

Edit: Na peperze pojawiła się wstawka na podstawową wersje z steam za 82zł z pakistanu, tyle jest warta.

Edytowane przez Pawcio
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pawcio napisał(a):

Dużym problemem jest to, że gra wygląda jak stara forza horizon 5, w mieście nie ma praktyczne ludzi, więc masz wrażenie jak byś grał na tych mapkach stworzonych przez graczy na kreatywnej wyspie, jest pusto i martwo, najgorzej wygląda to ujęcie na wyspę, bieda nic nie ma tylko parę ptaków, znikomy ruch uliczny jak na jakieś prerii w usa,

Serio? To jest problem w grze, w której zapierdalasz i patrzysz albo na drogę, albo ewentualnie na widoczki dookoła? Brak LUDZI? 

:hmm:

i co najważniejsze brak fabuły, tylko wyścigi, challenge i pieczątki, ograniczyli się do przewodnika, który będzie oprowadzał cię jako turyste, przecież to będzie tak spierdzielone, kolejny grind bez określonego celu, zapowiada się że będzie dużo gorzej niż w fh5.

Nie grałem dłużej niż kilka minut w żadną FH jeszcze, ale chodzi Ci o tryb kampanii, gdzie jest cel grania, np. odblokowanie fajnej nowej lokacji, czy serio chodzi o fabułę? Bo dla mnie fabuła jest wadą w wyścigach. Znaczy, że jacyś idioci zmarnowali na ten element kasę :E

Przecież mając lata bycia graczem za sobą, te fabuły mogą wywołać co najwyżej uczucie żenady. Co tam może być? W innych grach mogą być cut-scenki. W wyścigach chcę albo nic, albo w najgorszym razie skip-scenki. 

Nawet te udające grę, na silniku gry, gdzie heli zrzuca pojazd. Przecież to nie bawi od lat. Dawać jazdę a nie tam jakieś pierdu-pierdu pana reżysera :D

widać jak od linijki tekstury ci się ładują przed oczami podczas jazdy...

O, nie tylko mnie wkurzył ten pop-in?  Spodziewałem się ataku ze strony kilku forumowiczów, że za bardzo marudzę, a tu proszę, ktoś też od razu zauważył :) 

Nic mi tak nie psuje imersji jak pop-in dowolnego typu.

Co do ceny jest drogo, 300zł za polowe, 519zł za pełną wersje gry :smiech: Buahaha, czyli edycje premium, tyle co za tegoroczne gta, które jest zdecydowanie większą oraz rozbudowaną grą.

Ile? :E

Trzysta to już drogo za giereczkę inną niż "łojezu, ale czad, muszę w to grać i będę grał latami!".

Tak, kiedyś takie bywały i może jeszcze dla niektórych bywają. Ale pińcet? 

Opublikowano
3 minuty temu, VRman napisał(a):

O, nie tylko mnie wkurzył ten pop-in?  Spodziewałem się ataku ze strony kilku forumowiczów, że za bardzo marudzę, a tu proszę, ktoś też od razu zauważył :) 

Nic mi tak nie psuje imersji jak pop-in dowolnego typu.

Nigdy nie grałeś w Forze widzę :E 

Ten silnik tak ma są widoczne doczytywania. Nic w tej kwestii nie zmienili dla tego ludzie piszą, że w zasadzie to wygląda jak FH5 :E 

Opublikowano

Pamiętam jakie WOW wizualnie na mnie zrobiła Forza Horizon 3, która była pierwszą wersją również na PC. Widoki pamiętam do dziś. Sporo pograłem też w FH4, ale już miałem lekki niedosyt, że zmian było relatywnie niewiele. Do piątki w zasadzie nie usiadłem na dłużej niż kilka godzin, bo wydawała mi się całkowicie wtórna. Obejrzałem omówienie FH6, które tutaj powyżej ktoś wstawił i szczerze mówiąc, nie czuję żadnego parcia.

Dla mnie oni się zatrzymali z pomysłami na FH3 i tylko powielają formułę...no ale, ile można.

Opublikowano
32 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ten silnik tak ma są widoczne doczytywania. Nic w tej kwestii nie zmienili dla tego ludzie piszą, że w zasadzie to wygląda jak FH5 :E 

Ale w recenzji FH5 na DF mówili, że to pierwsza część, która w trybie 30fps na konsolach oraz w ultra na PC ma daleeeeko zasięg widzenia, przez co tego problemu w końcu nie ma, i że jest to swego rodzaju przełom. 

Pamiętam, że przy trójce brać PeCetowa się wkurzała, że nie było nawet opcji, żeby to poprawić, a waliło po gałach na max ustawieniach jakby to było jakieś medium.

22 minuty temu, Imm napisał(a):

Pamiętam jakie WOW wizualnie na mnie zrobiła Forza Horizon 3,

Dla tej jednej gry się przymierzałem do kupna 1080ti jak stanieje, ale nie staniał i nie kupiłem karty aż do 2026r. :lol2:

Jak w końcu zagram (o ile się jeszcze jakkolwiek da), to chyba z DSRem z 8K :D, albo po prostu klatek będzie "dużo". Pamiętam, że na premierę był problem utrzymać 120fps nawet na (wtedy) mocnych procach.

Tylko szkoda, że już wspólnie się w FH3 nie pojeździ, bo miło wspominam wspólne jazdy bez celu wokół O'ahu w Test Drive Unlimited.