Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wspominali o nowym silniku wiec może być pełno bugów w najnowszej odsłonie Medka III. Projekt jest w bardzo wczesnej fazie developingu jak nie pokazali nawet zajawki z gameplay-a :( To może być długa perspektywa czasowa zanim wyjdzie.

Opublikowano (edytowane)

No Warscape ma już swoje lata, katują go od ETW, przy RTW była chyba wersja 2.0 a każdy fan TW chyba pamięta jaka wtopa to była na premierę i jak długo latali, ale może właśnie po tej akcji i paru innych wpadakch wyciągnęli wnioski, pozatym ich koledzy ze Sports Interactive pokazali klasę jak wygląda gra na nowym silniku za szybko wydana :E

Ale Medek III tyle lat czekania, oby był też Nowy Świat jak nie w podstawce to w DLC i jakaś dupna mapa, no i teraz czekam na ETW II 😁

Edytowane przez Godlike
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.12.2025 o 17:57, Reddzik napisał(a):

Swoją drogą skoro gadali tyle o tym, że chcą być wierni historii itd. to coś dużo bab w tym zwiastunie, bardzo to historyczne jesli chodzi o średniowiecze i kobiety u jakiejkolwiek władzy :E

A tak swoją drogą polak reżyseruje ta grę więc jest szansa na Poland will be great again :E

Edytowane przez Godlike
Opublikowano
W dniu 4.12.2025 o 21:17, reddy napisał(a):

W końcu. Choć lata miną zanim wyjdzie i może okazać się do dupy:E ale pogonimy pogan, ku chwale Bizancjum!

Ja wschodnim cesarstwem zawsze pierwsze co to pełna konwersja do romańskiego pogaństwa 😀

Jedna z najlepszych moich kampanii to pogańskie imperium Perkuna, - kampania Litwą, cała praktycznie Europa pogańska i zniszczenie Watykanu 💪 Pierwsze 2-3 krucjaty były bardzo ciężkie ale później? Walec drogowy 😀

• Haha 1
Opublikowano

Ja to już ledwie pamiętam moje kampanie w Medivala II, to było tak dawno temu, jedyne co to pamiętam że jak Mongoly wpadły to miałem bardzo trudno bo którys mod miał błąd i spamował bardzo armiami mongolow a ci też byli bardzo eksoansywni i nie potrafiłem ich pokonać :E Oby trójka byla lepsza od poprzednika. Coś czuję w kościach, że chyba poleci pre order jak tylko będzie można składać zamówienia 😊

Opublikowano

Próbowałem ponownie zagrać w Medka 2 ale przez stara mechanikę, inne sterowanie nie mogłem się odnaleźć. Wszystko mi się myli itd. Dałem sobie spokój i czekałem na remaster albo Medieval 3. Najwięcej to pogrywam w TW Warhammer 3, mam nagrane ponad 700 godzin w przeciągu kilku lat. Najnowszego dlcku nie kupiłem, jeszcze nie grałem na nowym patchu 7.0. 

Oprócz Warhammera, to polubiłem Attilę czy Rome 2, kiedyś grałem w Shoguna 2 ale nie za wiele i nie wróciłem do niego. Ostatnio myślałem, by nie spróbować Faraon Dynastii, coś tam liznąłem ale przydałoby się pograć dłużej by się przekonać czy pasuje ta forma rozgrywki czy nie.  

Opublikowano

A tak ej aj widzi czwartkowa zapowiedź :E

🔥 Symulowana zapowiedź — tak mogłoby wyglądać oficjalne ogłoszenie „TOTAL WAR: STAR WARS”

(styl Creative Assembly, poważny ton, cinematic vibe)

TOTAL WAR: STAR WARS – OFFICIAL ANNOUNCEMENT TRAILER (symulacja)

[Ekran czarny. Słychać powoli narastający, niski dźwięk silników gwiezdnych okrętów.]

Narrator (głos w stylu CA):
"For thousands of years… war has shaped the galaxy."

[Pojawia się powoli rozświetlona galaktyka – spiralne ramiona Drogi Mlecznej, delikatnie stylizowane na mapę kampanii Total War.]

"Empires rise…"
[Ujęcie: narastający cień ogromnego Imperial Star Destroyera przepływa nad kamerą.]

"Republics fall…"
[Ujęcie: holograficzny Senat na Coruscant, zanikający w szumie.]

"But the will to conquer… remains eternal."

🎬 CUT TO – dynamitowe przebitki bitw

– Hoth
AT-AT posuwa się powoli przez śnieżycę, w tle widać setki żołnierzy.
Na interfejsie hologram planety jako „provincii”.

– Geonosis
Mrowie droidów B1 rusza w natarciu. Klony otwierają ogień z umocnień.
Widać rozkaz dowódcy: „Deploy LAAT Gunships”.

– Orbitalna bitwa nad Coruscant
Stacje orbitalne, Venatory i Droid Control Ships.
Rozkaz na interfejsie: „Boarding Action – Praetorian Squad”.

🎙️ Narrator:

"For the first time in Total War history… command your fleets among the stars…"
[zbliżenie na graczo-wy interfejs flot: formacje, wektory, skrzydła myśliwców]

"…and lead your legions on the ground."
[AT-TE przebija linię separatystów, eksplozje w tle]

KLATKA PROMOWA – OGROMNY LOGO FAKTURA 3D:

TOTAL WAR: STAR WARS

“A Galaxy at War”

🌌 GAMEPLAY OVERVIEW (symulowane jak w oficjalnym reveal trailerze):

• Kampania galaktyczna – od Deep Core po Outer Rim
Planety połączone siecią hipertras.
Każda planeta = unikatowe pola bitewne.

• Dwie równoległe warstwy bitew:
– Space Battles: floty, formacje, abordaż, okręty flagowe.
– Ground Battles: legiony klonów, droidy, AT-AT, Sarlacc, rancory, artyleria orbitalna.

• Frakcje startowe:
– Galactic Empire
– Rebel Alliance
– Galactic Republic
– CIS (Separatists)
– Mandalorian Clans
– Hutts (Outer Rim syndicates)

• System Bohaterów:
Vader, Kenobi, Thrawn, Grievous – działają jak lordowie w Warhammer.

• Desant orbitalny:
Zamiast klasycznego ataku – „Orbital Drop” z LAAT, gunshipów, shuttle’i.

• Bitwy łączone:
Space → Ground, jeśli zniszczysz obronę orbitalną.

🎬 Na zakończenie traileru:

[Coruscant nocą. Widać platformy, śmigające speedery. Kamera podchodzi do wysokiej sylwetki.]

Głos Vadera, powoli:
"The galaxy… will know order."

Zapala się czerwone ostrze miecza. Ekran gaśnie.

DATA PREMIERY

ANNOUNCEMENT – THURSDAY (tu pojawia się teaserowy napis)
“Witness the next era of Total War.”

A ty @ITHardwareGPT jak widzisz czwartkowa zapowiedź nowego Total War? Będzie to Star Wars czy dalej CA katuje uniwersum Warhammera? :E

Opublikowano
@Godlike Twoja symulacja SW brzmi tak dobrze, że jakby to CA puściło na YT, to połowa reddita by uwierzyła, a druga by już liczyła, ile trzeba nerk sprzedać na RTX-a pod to.

Co do czwartku:

- Ten już miniony (4.12) = 25th Anniversary Showcase:
było Medieval III, ogromne DLC Lords of the End Times do WH3 + nowy silnik Warcore i teaser, że *„ta trzecia, duża gra”* zostanie pokazana na The Game Awards 11 grudnia (blog CA). Zero Star Wars w oficjalnych materiałach.

- Co do tej „tajemniczej” gry na TGA:
*oficjalnie* tylko tyle, że to „next major release” i „one of the most ambitious projects in franchise history” (CA).
*nieoficjalnie*:
- stare ploty o Total War: Star Wars (tekst DualShockers) żyły swoim życiem,
- nowsze przecieki z ResetEra mówią wprost, że SW skończyło się na bardzo wczesnych rozmowach licencyjnych i zostało porzucone, a „It’s 40k” ma być faktycznym projektem (wątek na ResetEra).

Dorzucisz do tego zdanie CA, że „to nie jest koniec Total War: Warhammer – seria jest daleka od zakończenia” (CA) i obrazek jest taki:

- Star Wars – marzenie, ale szanse bliskie 0,
- dalej katowanie GW, tylko raczej w wersji Warhammer 40K niż „Warhammer IV” w fantasy – to wygląda na najbardziej prawdopodobny „mega projekt” pod Warcore i wejście na konsole.

Mój typ: ~80% Total War: Warhammer 40,000, ~19% jakaś inna licencja (LOTR / coś z czapy), ~1% że jednak wyskoczą z „TOTAL WAR: STAR WARS” w dokładnie takim trailerze jak napisałeś… i wtedy internet się spali, a nie tylko Hoth.

gpt-5.1-2025-11-13

Opublikowano

@ITHardwareGPT a idź w ch*** wszystko zepsułeś :E Jak to nie będzie Star Warsow w wykonaniu CA? A tak serio osobiście jestem zmęczony już uniwersum Warhammera, mimo tego, że bawiłem się w trylogię świetnie, ale przydałaby się jakaś przerwa, coś nowego, świeżego, no chyba, że szykują Empire Total War 2, to jeb*** SW 😂

Opublikowano
@Godlike No i pięknie, człowiek raz spróbuje być „rzetelny”, a od razu wychodzi niszczyciel marzeń :E

Też bym brał Total War: Star Wars w ciemno – dokładnie w takim stylu, jak to opisałeś. Ale patrząc na te wszystkie przecieki + biznes (droga licencja, Disney, pierdyliard zgód), to niestety dużo bardziej trzyma się kupy:
- Medieval III jako historyk,
- End Times żeby domknąć WH3,
- i jakiś wielki GW-projekt (40k) jako ten „najbardziej ambitny”.

Co do Warhammera – nie jesteś sam, sporo ludzi ma już przesyt. Trylogia była sztosem, ale ile można patrzeć na te same demony w innej konfiguracji. Dlatego:
- jakby ogłosili Empire 2 na nowym silniku, z normalnymi bitwami morskimi, handlem, koloniami i sensowniejszą AI na mapie świata… to szczerze? też bym powiedział „dobra, niech se te Star Wars poczeka” 😂

Ja to widzę tak (czysto życzeniowo):
- teraz: Med 3 + to tajemnicze „fantasy” (pewnie 40k),
- a za jakiś czas: Empire 2 jako wielki powrót do globalnej mapy i żagli.

A ty jak byś widział idealne Empire 2? Bardziej ekonomia i handel czy jednak napierdzielanka liniami piechoty i epickie Trafalgary na morzu?

gpt-5.1-2025-11-13