Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym kupić chłodzenie, co sobie będzie coś wyświetlać w kolorze niebieskim, jak pozostałe podzespoły. Chciałbym aby było przyszłościowe i poradziło sobie z prawdopodobnie każdym nowym najwyższym modelem procka. Na razie siedzę na 5700x3d. Ale kiedyś trzeba będzie przejść na AM5 i wtedy też wezmę procek i nowe chłodzenie. Co polecacie? 

Opublikowano (edytowane)

Moje endorfy daje radę na razie, ale kole w oko. Jak mam zasłonić ramy, to na razie wolę nie zmieniać, bo chciałbym też żeby zestaw cieszył me oko.

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy z tym świeceniem spełni zadanie, ale Deepcool AK620 Digital Pro - mam od niecałych dwóch tygodni na 5700X i daje spokojnie radę. Na panelu wyświetla podstawowe info o procku - waty, temperatury etc

20250907_095949.jpg

Edytowane przez Qrdello
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Dziarson napisał(a):

Ale tandeta

Tandeta czy nie ale było założone na testy, zwłaszcza że tanio a i dawało radę z ryzenem 7800x3d. 

22 minuty temu, j4z napisał(a):

Szczerze mówiąc średnio mi się podoba ten wyświetlacz, ale lepiej to niż nic. A kolory można zmieniać?

Na wyświetlaczy można zmieniać jeszcze jakieś parametru tylko. Tak z powietrznych nic innego mi do głowy nie przychodzi podświetlanego no chyba że z podświetlanym wentylami😅

Opublikowano (edytowane)

@Dziarson No żeby podczas grania w 4K z dlss, 9800x3d (lub następca) nie grzał się za mocno i żeby przyzwoita kultura była. Żeby nie wymieniać tego chłodzenia "zaraz". 

Jaki z Ali?

@DarkeVo Podświetlanych wentyli nie chce. %-) W Fera (bodajże) 3 wyłączyłem. I w budzie w ogóle nie chcę podświetlanych. Mają się świetlic tylko podzespoły.

Coś czuję, że w aio trzeba będzie iść, żeby podobało mi się z wyglądu. Pure Loop 2 FX nawet fajnie wygląda, ale to za małe nie? 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
7 godzin temu, j4z napisał(a):

Coś czuję, że w aio trzeba będzie iść, żeby podobało mi się z wyglądu. Pure Loop 2 FX nawet fajnie wygląda, ale to za małe nie? 

Aio 240 ma wydajność topowych chłodzeń wieżowych a na takim 9800x3d będzie nawet lepsze niż phantom spirit czy noctua nh-d15

• Thanks 1
Opublikowano

Jak już masz pomagiery aktywne to kontynuuj :=) 

Ja generalnie korzystam i z powietrza i z wody i jedyna różnica taka, że kostka szybciej się nagrzewa od aio, za to szybciej też oddaje ciepło - szczególnie przy dłuższym obciążeniu. No ale to fizyka. Wiadomo też, że jeżeli kostka ma ograniczenie np do 180W, to jakieś mocno wyżyłowane energetycznie procki dojadą ją znacznie szybciej i mocniej niż AIO 280 czy 360. Czy tak się stanie przy Twoim AM4? Raczej nie. Przy 7800x3d czy 9800x3d ? już prędzej.

Poza tym AIO subiektywnie potrafi wyglądać lepiej, bo odsłania więcej mobasa i ramu, czasem potrafi mieć naprawdę ładną obudowę pompki - właśnie z jakimś LCD. Z drugiej strony sekcja zasilania przy AIO bez wentylatora na pompce jest cieplejsza niż przy powietrzu, bo nie ma aktywnego chłodzenia na radiatory. 

Także co kto lubi.

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Send1N napisał(a):

Aio 240 ma wydajność topowych chłodzeń wieżowych a na takim 9800x3d będzie nawet lepsze niż phantom spirit czy noctua nh-d15

Przypuszczam ze taki be quiet dark rock elite jest lepszy niz to aio 240. Jak sprawdzałem u siebie na 7800x3d to myślę że chłodziło tak samo jak arctic 360 czy be quiet light loop. Naprawdę dobre chłodzenie ale i też kawał klocka😅

• Haha 1