bourne2008 1 207 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października No w każdym razie 5070TI TUF/STRIX jest kompletnie niesłyszalny ale cena z doopy. 1
Qrdello 832 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października To wiadomo. Tak samo jak Vanguard MSI, też taki kloc na 36cm to i nie ma prawa być głośny w stresie. Niemniej cenowo to już są odklejki. Jeżeli Astral kosztuje 5k - po tyle go widziałem ostatnio - a za 4,6k jest już 5080 to no, sorry Wprawdzie jakiegoś tam szału 5080 nie robi vs 5070ti, ale to zawsze 80tka.
Slayer 253 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Mój TUF jest absolutnie cichuteńki za to jakis czas temu zamówiłem RTX 4070 też wersję TUF to tak skwierczała, że w ciągu 2h poszła na zwrot. Co do chłodzenia to wiadomo, cichutko no ale przy takiej kobyle to chyba faktycznie nie ma prawa się jakoś bardzo grzać
Send1N 4 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Wolałbym już większy szum powietrza wytwarzany przez wentylatory slyszeć niż zupełnie niesłyszalne chłodzenie z koncertem cewkowym Także nie dość że drogie to jeszcze głośne cewki w pakiecie 1
Slayer 253 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Ja to samo, nerwią mnie takie wysokie tony. No ale z obecna karta się idealnie udało no ale chyba kwestia szczescia. Jeszcze jedna kwestia chociaz sam nie wiem na ile istotna ale przyd wymiana grafy kupilem sobie nowy zasilacz. Tego MSI wzialem specjalnie bo ludzie cos pisali, że na nim im się cewki w gpu uspokoiły. I tak miałem wymienić bo poprzedni mialem 650W ale właśnie te komentarze o cewkach popchnęły w kierunku tego MSI. No ale jestem żywym przykładem, że może się trafić asus tuf gdzie cewki nie piszczą.
Doamdor 1 796 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 3 godziny temu, Send1N napisał(a): Wolałbym już większy szum powietrza wytwarzany przez wentylatory slyszeć niż zupełnie niesłyszalne chłodzenie z koncertem cewkowym Także nie dość że drogie to jeszcze głośne cewki w pakiecie Jak cewki słychać po UV, to lepiej zwrócić kartę, niż siedzieć na takim grajku. 4 godziny temu, Qrdello napisał(a): To wiadomo. Tak samo jak Vanguard MSI, też taki kloc na 36cm to i nie ma prawa być głośny w stresie. Niemniej cenowo to już są odklejki. Jeżeli Astral kosztuje 5k - po tyle go widziałem ostatnio - a za 4,6k jest już 5080 to no, sorry Wprawdzie jakiegoś tam szału 5080 nie robi vs 5070ti, ale to zawsze 80tka. Karta po OC i minimalne obroty. 1
Send1N 4 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Już tutaj był jeden taki co zwracał astrala kilkanaście razy i nic to nie dało 1
Qrdello 832 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 3 godziny temu, Send1N napisał(a): Wolałbym już większy szum powietrza wytwarzany przez wentylatory slyszeć niż zupełnie niesłyszalne chłodzenie z koncertem cewkowym Także nie dość że drogie to jeszcze głośne cewki w pakiecie To bardziej Drogie, ale za to ma głośne cewki ITymczasem mi wpada oto ROG Strix 1070 na oryginalnych plombach, który po uV ma takie parametry pracy: No fenomenalne były te karty.
Send1N 4 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października To troche słabo jak na strixa 1070 przy takim rpm w dodatku z uv
sideband 1 781 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Akurat to były czasy gdzie na kartach jeszcze nie było wybitnych chłodzeń. 65stopni po UV, to teraz porównaj do ACX na 1070 z zegarkiem [email protected] przy max 50stopniach
janek25 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) 14 minut temu, Send1N napisał(a): To troche słabo jak na strixa 1070 przy takim rpm w dodatku z uv Game rock miał 1100 RPM na 1080tce w oc ale co z tego jak lipne wentylatory Edytowane 12 Października przez janek25
Qrdello 832 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 7 minut temu, Send1N napisał(a): To troche słabo jak na strixa 1070 przy takim rpm w dodatku z uv 65? Nie, to było przed uV tylko resetu gpu-z nie zrobiłem. Po uV ma wartości jak z GoT powyżej :=) Pamiętaj, że pasta pamięta fabrykę czyli blisko 10 lat :O
wamak 332 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Na screenie mesz niepełne GPU Load (przez blokadę klatek), więc to nie oddaje w pełni obrazu sytuacji.
Lameismyname 2 343 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 4 godziny temu, Send1N napisał(a): Wolałbym już większy szum powietrza wytwarzany przez wentylatory slyszeć niż zupełnie niesłyszalne chłodzenie z koncertem cewkowym Także nie dość że drogie to jeszcze głośne cewki w pakiecie Najśmieszniejsze jest to, że jedno nie wyklucza drugiego. Karta ma wentylatory głośne ale za to piszczące cewki No ale też wolę szum wentylatorów od piszczących cewek. Przy wentylatorach zawsze coś można pokombinować... UV, ręczne zmniejszenie RPM kosztem temperatur itd. Przy piszczących cewkach już jest pod górę, a nie każdy jest odważny stracić gwarancję klejąc cewki super-glue
wamak 332 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 1 minutę temu, Lameismyname napisał(a): Przy wentylatorach zawsze coś można pokombinować... UV, ręczne zmniejszenie RPM kosztem temperatur itd. Przy piszczących cewkach już jest pod górę, a nie każdy jest odważny stracić gwarancję klejąc cewki super-glue Na cewki UV i blokada klatek (aby w menu nie było kilkaset) też pomagają częściowo.
Qrdello 832 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 19 minut temu, wamak napisał(a): Na screenie mesz niepełne GPU Load (przez blokadę klatek), więc to nie oddaje w pełni obrazu sytuacji. Tak czy siak chylę czoła. Teraz przez dobre pół godziny w SH:f - 55C i 65C HS. Racja, przy locku - ale bez locka różnica jest niewielka bo gra i tak nie będzie wyraźnie szybciej lecieć Do 60C dobije może.
sideband 1 781 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Te karty wciągają mało watów nawet po grubym OC 1070 schodzisz byle czym. Nawet marny FE śmiga dobrze po UV.
Send1N 4 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Godzinę temu, Qrdello napisał(a): Pamiętaj, że pasta pamięta fabrykę czyli blisko 10 lat :O A odchyłka między temp rdzenia a HS wzorowe 10c
sideband 1 781 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Dopiero od Turinga masz rzeczywisty pomiar HS. Maxwell i Pascal masz stałe 10stopni
janek25 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 6 minut temu, Send1N napisał(a): A odchyłka między temp rdzenia a HS wzorowe 10c monolit ,112wat to nie jest trude.Ja mam 7
Send1N 4 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) 8 minut temu, sideband napisał(a): Dopiero od Turinga masz rzeczywisty pomiar HS. Maxwell i Pascal masz stałe 10stopni Aha to dobrze wiedzieć Edytowane 12 Października przez Send1N 1
janek25 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 6 minut temu, Send1N napisał(a): Aha to dobrze wiedzieć
Lameismyname 2 343 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października @janek25 Aż mnie zaciekawiło jakie tempy są na GPU w komputerze, który robi mi za centrum multimedialne. No tu Hot Spota nie ma
sideband 1 781 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 27 minut temu, Send1N napisał(a): Aha to dobrze wiedzieć Dlatego dopiero przy Turingach zaczęły się tematy czemu pomimo dobrej temp wentylator mocno przyspiesza Dopiero przy Ampere w programach do monitorowania wrzucili HS.
Send1N 4 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października To czemu wyżej Jurek pokazał gpu-z z maxwell'a i jest HS?
Rekomendowane odpowiedzi