sideband 1 784 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Jest tylko się nie zmienia Przecież nie napisałem, że nie ma. Mam Ci zrobić test z pastą i z min ilością pasty? Nawet do testów karty nakładałem tylko ciut pasty na kawałku klocka do testów i ciągle offset 10stopni niezależnie czy spoczynek czy obciążenie.
Send1N 4 199 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) 49 minut temu, sideband napisał(a): Dopiero przy Ampere w programach do monitorowania wrzucili HS. Tak napisałeś + jurek wrzucil screena z gtx 980 dlatego pytam Edytowane 12 Października przez Send1N
sideband 1 784 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) Widzę muszę precyzyjniej pisać. Autorzy softu typu GPU-Z czy Hwinfo wrzucili HS do programu dopiero po premierze Ampere Edytowane 12 Października przez sideband 1
janek25 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): To czemu wyżej Jurek pokazał gpu-z z maxwell'a i jest HS? ze nie jest 10 stopni ale pitolenie 3 po 3 ale tak
sideband 1 784 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Mistrzu jeszcze za czasu laba wrzucałem zrzuty
janek25 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października wiec musisz zaktualizować wiedze bo leadytek też produkuje tylko nikt tego nie widzi ,Mistrzunio pół zloty
Qrdello 838 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) No u mnie różnica to też nie równo tylko 11-12C, czasem mniej. No i mam wrażenie, że RTX 2080ti dobrze czyta HSa różnica idzie w 14-15C i zwiększa się z obciążeniem i wygrzaniem. A to nie Ampere przecież. GOW2 WFHD średnie z fsrq, bez locka 12-10-2025, 22:15:16 GoWR.exe benchmark completed, 33800 frames rendered in 551.203 s Average framerate : 61.3 FPS Minimum framerate : 47.5 FPS Maximum framerate : 87.6 FPS 1% low framerate : 46.0 FPS 0.1% low framerate : 39.3 FPS Jak dla mnie 100% grywalne na tym dziadku Edytowane 12 Października przez Qrdello 1
siudziu 3 Opublikowano 13 Października Autor Opublikowano 13 Października Pl chce mieć odblokowane do oc którym bym chciał sie pobawić dla sportu na co dzień będzie UV żeby bylo cicho i chłodno:) Aktualnie zastanawiam sie nad gigabyye windforce oc sff tylko czekam na potwierdzenie gwarancji i pochodzenia co do UV to mam małe doświadczenie bo nigdy w grafie nie było mi to potrzebne na procka i12700k mam oc z napięciem niższym niż w stocku więc da sie zrobić OC z UV:) grafikę zmieniam z 3070 bo robie wymieniam co 2 generację i wolę dłużej poszukać przed zakupem niż potem żałować i nie rozmumiem skąd te kąśliwe uwagi poprostu pytam na forum co w tym złego?
Send1N 4 199 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października (edytowane) W dniu 12.10.2025 o 16:43, Qrdello napisał(a): ITymczasem mi wpada oto ROG Strix 1070 na oryginalnych plombach, który po uV ma takie parametry pracy: Trafiłem przypadkowo na stary film użytkownika tego forum z strixem 1070, dlatego pisałem że kapkę słabo wcześniej ale widzę że później już poprawiłes Edytowane 16 Października przez Send1N 1
Qrdello 838 Opublikowano 16 Października Opublikowano 16 Października No te karty są niesamowite pod kątem kultury pracy. Obstawiam, że po zmianie pasty miałbym takie temperatury jak wyżej. 60C przy 8 letniej paście i tak uważam za sukces. Kiedyś walczyłem z 1080tką na dwóch wentylatorach - chyba od PNY, która notorycznie biła temperatury po throttling, nawet po zmianie pasty
siudziu 3 Opublikowano 20 Października Autor Opublikowano 20 Października Nie mogę znaleźć nic w cenie 3k ale mam opcje kupic imno 3d oc rtx 5080 za 4k z x-kom czy warto dopłacić 1000 do 5080 ?
siudziu 3 Opublikowano 25 Października Autor Opublikowano 25 Października W związku z lawiną odpowiedzi postanowiłem kupić 5080 i stwierdzam że nie warto dopłacać do niej 1000 zł aczkolwiek na plus inno 3d w wersji oc chodzi pieknie nie slysze żadnych cewek i temperatura 50-70 stopni. 1
Qrdello 838 Opublikowano 2 Listopada Opublikowano 2 Listopada @siudziu -> musisz nas w ten sposób "zaczepiać", bo jak ktoś dużo pisze to nie śledzi jednocześnie 20 wątków generalnie były niezłe promki na 5080 i jak wyrwałeś, to nie ma co narzekać. To karta myślę na 2-3 lata bez wielkiej spiny. Czy warto do niej dopłacać względem 5070ti? Zależy. Jeżeli tylko fps karta vs karta chodzi, to dopłata absolutnie niewspółmierna do przyrostu - szczególnie model vs model, bo to co jeszcze w 5070ti jakoś daje radę pod kątem kultury pracy w 5080 zrobi już szpagat i tak będziesz musiał albo ostry uV albo limit klatek, żeby ją w ryzach trzymać. Co innego do pracy. 5080 jest w zadaniach typowo pod pracę z 3D i AI wyraźnie szybsza niż 5070ti, a tam jak bierzesz np. na firmę to te +1k-1,5k to Ci się zwróci w jednym miesiącu.
siudziu 3 Opublikowano 4 Listopada Autor Opublikowano 4 Listopada Ogólnie dla mnie tylko gaming więc nie ma co tyle dopłacać zrobiłem delikatny UV i karta jest niesłyszalna wentylatory w obudowie są głośniejsze więc jak dla mnie mega plus.
Lameismyname 2 350 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada W dniu 25.10.2025 o 22:51, siudziu napisał(a): W związku z lawiną odpowiedzi postanowiłem kupić 5080 i stwierdzam że nie warto dopłacać do niej 1000 zł aczkolwiek na plus inno 3d w wersji oc chodzi pieknie nie slysze żadnych cewek i temperatura 50-70 stopni. W RTX 5080 OC od Inno3d jest już fajne chłodzenie. No, a cewki jak to w Inno... Chciałbym poznać pierwszą osobę co narzeka na cewki w Inno3d
maxmaster027 893 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 4 minuty temu, Lameismyname napisał(a): W RTX 5080 OC od Inno3d jest już fajne chłodzenie. No, a cewki jak to w Inno... Chciałbym poznać pierwszą osobę co narzeka na cewki w Inno3d No to jest mega atut, te cewki. Mega 2 1
Doamdor 1 799 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 27 minut temu, Lameismyname napisał(a): W RTX 5080 OC od Inno3d jest już fajne chłodzenie. No, a cewki jak to w Inno... Chciałbym poznać pierwszą osobę co narzeka na cewki w Inno3d Na stock cewki są zagłuszane przez wentylatory. 1
Lameismyname 2 350 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 7 godzin temu, Doamdor napisał(a): Na stock cewki są zagłuszane przez wentylatory. Tak, szczególnie w 0 RPM 😆
siudziu 3 Opublikowano 5 Listopada Autor Opublikowano 5 Listopada A z ciekawości jakie macie napięcie na swoich 5080 ?
Rekomendowane odpowiedzi