Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stary zasilacz spakowany i gotowy do zwrotu. Nowy zasilacz siedzi już w budzie, ma ładne kabelki, których nikt nie widzi. Brzydkie pokrętło, które jest ustawione na OFF i którego też nikt nie widzi. Szkoda, że nie dają już "odznak" albo naklejek...., dali za to gówniane śrubki na śrubokręt tylko.

Opublikowano

A co chciałbyś gumowe kołki zamiast śrubek do zasilacza? :E sticker jakiegoś producenta części PC naklejony na obudowę w dzisiejszych czasach to wiocha, bardzo dobrze że nie dają jeszcze by cię ręka swędziała aby coś naklejać xD takie rzeczy się robiło 15-20 lat temu, pamiętam jak raz przegiąłem pałę i mając athlona x2 nakleiłem wielką naklejkę "INTEL" na obudowę od razu wszystko szybciej działało :E 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Przewody są spoko i super się je układa w budzie plus też za grzebienie, a pokrętło sie akurat u mnie sprawdza. Ale masz rację że nikt tego nie widzi ale zawsze możesz położyć zasilacz obok obudowy żeby każdy go widział😂😂

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 17.10.2025 o 21:01, panicz patryk napisał(a):

Stary zasilacz spakowany i gotowy do zwrotu. Nowy zasilacz siedzi już w budzie, ma ładne kabelki, których nikt nie widzi. Brzydkie pokrętło, które jest ustawione na OFF i którego też nikt nie widzi. Szkoda, że nie dają już "odznak" albo naklejek...., dali za to gówniane śrubki na śrubokręt tylko.

Twój Corsarz RMx jest w klasie cybenetics ? To ten model ? 

https://allegro.pl/oferta/zasilacz-corsair-rm850x-850w-cybenetics-gold-atx-3-1-pcie-5-1-modularny-17500367939

Brzydki potencjometr ? :E

Co ja tutaj czytam :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, leven napisał(a):

Twój Corsarz RMx jest w klasie cybenetics ? To ten model ? 

https://allegro.pl/oferta/zasilacz-corsair-rm850x-850w-cybenetics-gold-atx-3-1-pcie-5-1-modularny-17500367939

Brzydki potencjometr ? :E

Co ja tutaj czytam :hihot:

Tak wyglada tyle, że 1000W. Tak, brzydki. Nie podoba mi się.

W dniu 18.10.2025 o 09:27, ShaDow_Pro napisał(a):

Pokrętło czy przełącznik fan stop, to fajny dodatek, jak komp chodzi kilka godzin pod małym obciążeniem to można sobie wentyl włączyć to przedmucha zgromadzone ciepło. 

Ja wtedy ustawiam na chwile wszystkie wiatraki na maksa zamiast odsuwać biurko, klękać i sięgać na tył obudowy. Komp jest w rogu pokoju, za i pod biurkiem.

W dniu 18.10.2025 o 06:54, DarkeVo napisał(a):

Przewody są spoko i super się je układa w budzie plus też za grzebienie, a pokrętło sie akurat u mnie sprawdza. Ale masz rację że nikt tego nie widzi ale zawsze możesz położyć zasilacz obok obudowy żeby każdy go widział😂😂

Właśnie chodzi o to, że lepiej jak nie jest na widoku.

W dniu 17.10.2025 o 22:36, Send1N napisał(a):

A co chciałbyś gumowe kołki zamiast śrubek do zasilacza? :E sticker jakiegoś producenta części PC naklejony na obudowę w dzisiejszych czasach to wiocha, bardzo dobrze że nie dają jeszcze by cię ręka swędziała aby coś naklejać xD takie rzeczy się robiło 15-20 lat temu, pamiętam jak raz przegiąłem pałę i mając athlona x2 nakleiłem wielką naklejkę "INTEL" na obudowę od razu wszystko szybciej działało :E 

Nie, zwykłe śrubki, które można palcami wkręcać/odkręcać. Ja naklejki zbierałem i tylko część nakleiłem na obudowy i pudełka, w których trzymałem części do kompów. Lubię takie duperelki tak jak inni na przykład lubią kiedy im komp robi za latarnie morską w pokoju. 

WhatsApp Image 2025-10-19 at 15.20.22.jpeg

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, panicz patryk napisał(a):

Tak wyglada tyle, że 1000W. Tak, brzydki. Nie podoba mi się.

Ja wtedy ustawiam na chwile wszystkie wiatraki na maksa zamiast odsuwać biurko, klękać i sięgać na tył obudowy. Komp jest w rogu pokoju, za i pod biurkiem.

Właśnie chodzi o to, że lepiej jak nie jest na widoku.

Nie, zwykłe śrubki, które można palcami wkręcać/odkręcać. Ja naklejki zbierałem i tylko część nakleiłem na obudowy i pudełka, w których trzymałem części do kompów. Lubię takie duperelki tak jak inni na przykład lubią kiedy im komp robi za latarnie morską w pokoju. 

WhatsApp Image 2025-10-19 at 15.20.22.jpeg

O kurde, to przecież perełka z wyglądu. Nie choinka, tylko czysta jakość :) A potencjometr, który też jest brzydki wyrwij, odpiłuj, wytnij,  itd :hihot:

Edytowane przez leven
  • Haha 3
Opublikowano
19 godzin temu, panicz patryk napisał(a):

Nie, zwykłe śrubki, które można palcami wkręcać/odkręcać.

Takie śrubki też bardziej odstają niż te które dostałeś w pudełku jesteś pewien że byś wolał takie skoro odstający potencjometr ci przeszkadza? xD:E 

Opublikowano
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Takie śrubki też bardziej odstają niż te które dostałeś w pudełku jesteś pewien że byś wolał takie skoro odstający potencjometr ci przeszkadza? xD:E 

Gdyby te srubki byly wielkosci potencjometru to pewnie tak. 

• Haha 1