Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, zozolek napisał(a):

33km tras 😅

Pomyliłem się, obstawiałem chociaż 4 trasy 😅

To bedzie na 2 os i jedno auto 🤣

Wczoraj widziałem na jakiejś zagranicznej stronie, ze w pierwszej wersji early access mają byc 4 trasy. 2 w Walii i 2 we Francji. Do tego beda różne warianty do przejechania.

O, tu macie:

https://www.overtake.gg/news/every-stage-in-assetto-corsa-rally.3769/

Edytowane przez JohnyWol
Opublikowano (edytowane)

No do przodu i do tyłu 😁

Różnorodność to w WRC podstawa, mają być setki km pięknych tras.

A oni walną 33 km jak w Dirt 1 sprzed 10 lat i czekają na oklaski i  wsparcie z early... by już lepiej zbiórkę na kicku zorganizowali. Choć po EVO mogliby za wiele nie uzbierać.

Wydanie 100zł żeby pojeździć 30 minut i czekać 5 lat na fulla to słaby interes.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano

Jezu, przecież to wczesny dostęp. Dali tyle tras i zapowiedzieli ze będzie więcej w przyszłości. Trasy są skanowanie laserowo wiec ich tworzenie zajmuje pewnie znacznie więcej czasu.

Widzę że wiele osób wciąż ma problem ze zrozumieniem czym jest wstępny dostęp.

Nikt nie zmusza do kupna już teraz. Można poczekać do wersji 1.0.  Early jest dla chętnych którzy chcą pomoc przy tworzeniu gry, wyłapywać błędy itd.

• Upvote 1
Opublikowano
57 minut temu, JohnyWol napisał(a):

Jezu, przecież to wczesny dostęp. Dali tyle tras i zapowiedzieli ze będzie więcej w przyszłości. Trasy są skanowanie laserowo wiec ich tworzenie zajmuje pewnie znacznie więcej czasu.

Widzę że wiele osób wciąż ma problem ze zrozumieniem czym jest wstępny dostęp.

Nikt nie zmusza do kupna już teraz. Można poczekać do wersji 1.0.  Early jest dla chętnych którzy chcą pomoc przy tworzeniu gry, wyłapywać błędy itd.

A dla mnie to dziadostwo, którego się nauczyli i na tym jadą.

To nawet nie jest 1/10 ukończonej gry a chcą € za pre alpha build.

Wiec jeżeli mam wydać 100zl to naprawde lepiej kupic EA WRC z dlc w tej cenie o 20x większej zawartości.

Poprostu mam niesmak po EVO, gdzie zrobili skok na kase i się zawinęli.

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, zozolek napisał(a):

Poprostu mam niesmak po EVO, gdzie zrobili skok na kase i się zawinęli.

Jakoś nie słyszałem, aby Evo zostało porzucone.

Tempo pracy rzeczywiście jest wolniejsze niż w zapowiedziach, ale wynika to ze zbyt ambitnego początkowego planu realizacji oraz koniecznością dokonania nie planowanych zmian u postaw produkcji związanych z dodaniem trybu open.

Poza tym Rally jest robione przez inny zespół więc oba projekty sa tworzone niezależnie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tempo pracy jest tragiczne, kod sieciowy, kolizje, FFB nie napawa optymizmem.

Wrzucili road mape i nic nie dowiezli, to sa fakty.

Kto chce kupi, droga wolna ( + kręta i wyboista ).

Ostatnio mamy wysyp simów i wszystkie nijakie, niedopracowane, ciągle w fazie (niedo)rozwoju... 

Edytowane przez zozolek
Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Rajdy i tak są mało popularne, dziwię się że chcą stworzyć taki produkt z masą DLC i premierą za 5 lat (no dobra, może 2-3). Zobaczymy co z tego wyjdzie ale jak EVO ledwo kto ogrywa to te rajdówki tym bardziej wątpię.

Niestety chyba wyjścia nie mają. Albo lecisz modelem iRacing czyli robisz pod niszę totalnych świrów hardcore sima, albo Cię nie ma. WRC ani EA, ani Ci od serii WRC nie potrafili sprzedać. Gry były całkiem ok ale w latach 90/2000 była moda na rajdy. Gry się sprzedawały. Dziś jest moda na Minecraft, Roblox i Fortnite. W wyścigach jest moda na Forze Horizon gdzie gracze głównie jeżdżą bez celu dla klimatu albo robią jakiś cringe z ludźmi online. Z WRC takiego czegoś nie zrobisz. Naprawdę czasy są słabe dla gier wyścigowych bo oczekiwania graczy są wręcz idiotyczne - patrz wyścigi z żałosnymi elementami z Fortnite.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galakty napisał(a):

W wyścigach to jest moda na GT3 obecnie, chociaż WEC/IMSA też zdobywają popularność (niestety FIA skopała WEC i Porsche już nie będzie w przyszłym sezonie : ( ) 

W simach tak. IMHO Nuuudaaaaaa. Czasy kiedy oglądało się Top Gear, a później miało okazję ścigać tymi samochodami w grach chyba już nigdy nie wrócą :/

Edytowane przez KiloKush
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Niestety chyba wyjścia nie mają. Albo lecisz modelem iRacing czyli robisz pod niszę totalnych świrów hardcore sima, albo Cię nie ma. WRC ani EA, ani Ci od serii WRC nie potrafili sprzedać. Gry były całkiem ok ale w latach 90/2000 była moda na rajdy. Gry się sprzedawały. Dziś jest moda na Minecraft, Roblox i Fortnite. W wyścigach jest moda na Forze Horizon gdzie gracze głównie jeżdżą bez celu dla klimatu albo robią jakiś cringe z ludźmi online. Z WRC takiego czegoś nie zrobisz. Naprawdę czasy są słabe dla gier wyścigowych bo oczekiwania graczy są wręcz idiotyczne - patrz wyścigi z żałosnymi elementami z Fortnite.

Jestem niedzielnym simracerem, ale po przetestowaniu chyba wszystkich nie mam ochoty odpalać kolejnych i wole płacić daninę irce. 

Tanio nie jest, świrem nie trzeba być aby mieć zabawę i fajną fairplay zabawę.

Opublikowano
11 godzin temu, KiloKush napisał(a):

W simach tak. IMHO Nuuudaaaaaa. Czasy kiedy oglądało się Top Gear, a później miało okazję ścigać tymi samochodami w grach chyba już nigdy nie wrócą :/

No mnie już GT3 i inne znudziły, ale nie tyle przez to że są nudne, tylko przez cymbałów którzy rujnują wyścigi. W takim LMU na premierę było spoko, teraz jest popularny i pełno idiotów, praktycznie w każdym wyścigu po T1-T2 jestem uszkodzony, bo ktoś się wbija w tył albo taranuje. Devsi nie przeglądają raportów bo nie mają ludzi, chyba że kupisz suba to tam są płatne wyścigi i raporty sprawdzają xD 

Wróciłem sobie do AMS2 z botami, ostatnio katuję GT1 oraz GT4, potrzebuję przerwy od online i standardowych serii. 

EVO może być tym czego szukamy, ale to... za wiele lat. 

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

No mnie już GT3 i inne znudziły, ale nie tyle przez to że są nudne, tylko przez cymbałów którzy rujnują wyścigi. W takim LMU na premierę było spoko, teraz jest popularny i pełno idiotów, praktycznie w każdym wyścigu po T1-T2 jestem uszkodzony, bo ktoś się wbija w tył albo taranuje. Devsi nie przeglądają raportów bo nie mają ludzi, chyba że kupisz suba to tam są płatne wyścigi i raporty sprawdzają xD 

Wróciłem sobie do AMS2 z botami, ostatnio katuję GT1 oraz GT4, potrzebuję przerwy od online i standardowych serii. 

EVO może być tym czego szukamy, ale to... za wiele lat. 

Zawsze wolałem online grać bez kolizji tzn każdy gracz się widział ale był dla siebie duchem. Debile spychający innych to niestety standard i psują cały fun z multi.

• Like 1
Opublikowano

@KiloKush Noooo to prawda, żeby jeszcze detekcja zderzeń i same uszkodzenia były OK, ale przez takiego dzbana co Ci wjedzie w tył masz uszkodzone aero i już na start wyścigu który trwa powiedzmy 30-40 minut jesteś w plecy. Uwielbiam simracing, chodzę czasem na ruchome symulatory, ale o ile nie jeździsz w prywatnych ligach to niestety doświadczenie jest średnie... 

I o ile się kiedyś śmiałem z GT7 czy Forzy Motorsport, tak dla człowieka który ma 30-60minut dziennie po pracy/dzieciach żeby pograć to są to dużo lepsze pozycje od prawdziwych simów.