Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 247
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 godzin temu, j4z napisał(a):

Niech oni naprawią stuttering w tej grze a.nie jakąś gówno mapę dają. :bandyta:

Ja nie mam żadnego stutteringu. Gra działa płynnie. Po update do wersji 0.2 jak dla mnie znacznie poprawiono kontrolę nad hamowaniem

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Tak tak, u wszystkich jak zwykle masełko, a odpalam zobaczyć problematyczną trasę na YT i u gościa to samo, co u mnie. 

Pokażcie od Was nagranie z osd i low 0,1%, to uwierzę. Tylko nie wyskakujcie z tekstem, że lows przekłamuje. 

Zresztą to widać gołym okiem.

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Nie, nie jest. Jak zacząłem grać z maski, dużo rzadziej wypadam z trasy i ogólnie dużo lepiej mi się gra. Na kamerze z tyłu widzisz więcej trasy, bo jest wyżej, ale słabiej czujesz samochod.

Jak widać, da się grać na padzie. Ja świetnie się bawię, mimo, że nie osiągam dobrych czasów, ale są ludzie, którym to idzie lepiej. :P

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Z maski jest chyba ogólniej łatwiej bardziej widzisz przód trasy i szybciej można reagować. Ale dużo w to nie grałem.

@j4z Co do twoich stutterów co pokazywałeś na filmiku, absolutnie takich nie miałem. Po pierwszym odpaleniu gierki włączyłem tą trasę co ty stuttery pokazywałeś w deszczu. Na pierwszym przejeździe po pierwszym odpaleniu gry miałem 2 micro przycinki widoczne, ale nie tak długie i mocne jak u ciebie to wyglądało, marginalne. Gra się układała widocznie.

Następnie z 7 razy pokonałem różne odcinki na tej trasie już bez przycinek. Później wyłączałem grę i włączałem dalej git. 

Co ciekawe jak testowałem pada Cyclone 2, nie wiem o co chodzi i dla czego nie mam czasu się tym teraz bawić, ale pojawiły się jajca. Pada testowałem na kablu i miałem micro rozłączenia pada podczas gry, co właśnie powodowało takie dłuższe stuttery, przycinki w grze. Jeździłem jeden i ten sam odcinek, zmieniając pada na 8bitdo na którym było czysto, zero przycinek. Następnie zmieniałem na cyclone 2 i przycinki, micro rozłączenia pada to powodowały. Powtarzałem to wielokrotnie i za każdym razem było to samo :E 

Gdzie w innych grach pad (cyclone 2)wydaje się działać ok, ale za mało go jeszcze testowałem, aby na 100% stwierdzić.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

Hm, ogólnie wcześniej zdarzało się, że ten pad rozłączał się na dłużej, czy to na kablu czy bez. Może to z nim coś jest nie tak. Dzisiaj może sprawdzę na padzie od XSX lub PS5. 

Ej no, przejechałem jeden stage Francji i jeden Walii na DualSense i ani jednego stutteru. 😀 W ogóle wydaję nie się, że bardziej responsywnie się grało, jakby miał zauważalnie mniejszy input lag, ale pewności nie mam, bo na Victrixie grałem wczoraj i jeździłem wtedy innym autem. 

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano

O, kolejny użytkownik odkrył, ze w niektórych grach niestabilne połączenie z padem powoduje problemy. :)

Niestety, czasem można obwiniać pada, a okazuje się, że spaprana jest gra, ostatnio sam tak miałem w RIDE 5 (poszedł refund na Steam).

Co ciekawe, pierwszy i właściwie ostatni raz (stąd moja dezorientacja przy RIDE) miałem taki problem nie w żadnej ścigałce, ale w... FEZ. :E.

Użyłem przedłużki USB, wyciągnąłem dongla BT zza komputera i od tamtego czasu wszystko działa doskonale.

Opublikowano (edytowane)

Z padami to ogólnie oprócz jakichś świrowań z połączeniami, które okazjonalnie mogą się trafiać. Niektóre myszki i ich softy też potrafiły świrować tak btw. :E 

To każdy pad jest inny każdy ma inną martwą strefę i inaczej nastawy na stock ustawione, więc coby nie było trzeba wziąć soft i ustawić pod swoje preferencję. Cyclone 2 na stock w ogóle nie nadawał się dla mnie do użytku, precyzja była tragiczna na analogu, dopiero jak w sofcie obniżyłem martwą strefę itd. to ten pad zaczął być responsywny i zacząłem go czuć. Gdzie mam 2 różne modele 8bitdo i one już na stock są nieźle skonfigurowane, oczywiście nie idealnie bo to są osobiste preferencje. Itd. masa innych controlerów. Nie ma co się rozpisywać.

Ale ogólnie nie miałem go zbyt dużo czasu testować, za dużo tych padów mam :E W każdym razie w tej grze mi potrafił świrować, ale nie mam czasu na razie na szukanie przyczyn. Obecnie gram w inne gry, na m+k.

Edytowane przez lukadd