Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Oldman napisał(a):

wszystko zalezy do czego uzywasz smartfona, ja np szukałem dla zony telefon , zalezalo jej na jak najlepszej jakosci zdjęc w stosunku do ceny i estetycznym wyglądzie , żona nie gra w gry, nie uzywa smartfona do obliczeń, nie kręci filmików, wybór padł na najnowszego pixela , zeby nie było nie twierdze ze to był najlepszy wybór, tylko ze w tych konkretnych zastosowaniach smartfon daje rade 

Dla niewymagającej osoby która oczekuje fotek to tak. Ja już mam dość baterii na jeden dzień i ładowania 15-20W, gdyby nie to to bym Pixela spróbował. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Podchodził bo przerobiłem z pięć ich telefonów, a ostatnie Mi 10T i POCO X3 były tragiczne.

Teraz szczerze przyznaję że przy Xiaomi 17 odrobili lekcje, nie mam się do czego przyczepić, a ja mam zawsze jakiś problem z telefonem ;) 

Ale pełnej ceny czyli 4200 zł bym nie dał, to przesada. 

Edytowane przez galakty
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.04.2026 o 22:22, Barosz napisał(a):

Tutaj znalazłem że będzie też jakiś oppo find też jakiś chinol, ale nawet by pasował.

https://www.gsmmaniak.pl/1649004/oppo-find-x9s-pro-specyfikacja-flagowca-podwojny-aparat-200mp/

Zależy od ceny, jeśli będą za niego chcieli tyle co za X9 zwykłego, to już lepiej brać base model X9. Ponadto aparaty w tym X9s Pro jakieś nieporozumienie... A była szansa na zdecydowanego zwycięzcę w foto/video w segmencie "małych" (ok. 6,3 cala) telefonów...

Edytowane przez jsfighter
Opublikowano

Powiem Wam że powoli dopada mnie szaleństwo jak czytam o tych telefonach xd 

Xiaomi 17/ Oppo find x9/ VIVO x300. 

Tylko Xiaomi jest na snapdragonie a reszta to mediateki 9500. Z kolei Xiaomi wypada najsłabiej jeżeli chodzi aparaty, fotografem nie jestem w sumie.  Ktoś z Was miał kiedyś te oppo albo VIVO ?

• Haha 1
Opublikowano

Zamów sobie trzy, potestuj i zwróć dwa :E 

Xiaomi 17 i tak ma bardzo dobry aparat, wolałbym Snapa niż MTK i lepsze aparaty. Oppo czy Vivo nigdy nie miałem i za drogie dla mnie, chyba że dorwiesz za 3500 zł to spoko. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Barosz akurat trochę tu demonizujesz kolego, bo akurat w Twoim przypadku wybór jest prosty i jest to Xiaomi 17. Trzymajmy się może tego, co napisałeś w pierwszym poście - stawiasz na długowieczność i solidną baterię z szybkim ładowaniem, ale mówisz też że fotografem nie jesteś. Dla Ciebie ten Xiaomi 17 i tak będzie pewnie overkillem, jedyne niedociągnięcia są jak wspomniałem wcześniej nocą, ale i to był wybaczył jeżeli uda Ci się go kupić za około 3500 zł. W tej cenie nie dorwiesz raczej nic ciekawszego.

Poza tym Oppo X9 to nie jest już segment kompaktowych flagowców. Jego grubość i prostopadłościenne kształty czynią go w odczuciu dużą kaflą. Jedyny realny zysk to jakość foto/video, która nie jest dla Ciebie priorytetem, może ewentualnie bateria jeszcze bo to niby 700 mAh więcej.

Zostaje Vivo X300, który ma niby nieco mniej stabilny system, czytałem jakieś posty na ten temat. Tutaj jakość obrazu jest jeszcze lepsza niż u Oppo, a w dodatku dostajesz 16 GB RAMu w bazowej wersji.

Sorry za tą długą rozprawę, ale staram się tu jakoś rzucić pewne spojrzenie na sytuację.

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, jsfighter napisał(a):

@Barosz akurat trochę tu demonizujesz kolego, bo akurat w Twoim przypadku wybór jest prosty i jest to Xiaomi 17. Trzymajmy się może tego, co napisałeś w pierwszym poście - stawiasz na długowieczność i solidną baterię z szybkim ładowaniem, ale mówisz też że fotografem nie jesteś. Dla Ciebie ten Xiaomi 17 i tak będzie pewnie overkillem, jedyne niedociągnięcia są jak wspomniałem wcześniej nocą, ale i to był wybaczył jeżeli uda Ci się go kupić za około 3500 zł. W tej cenie nie dorwiesz raczej nic ciekawszego.

Poza tym Oppo X9 to nie jest już segment kompaktowych flagowców. Jego grubość i prostopadłościenne kształty czynią go w odczuciu dużą kaflą. Jedyny realny zysk to jakość foto/video, która nie jest dla Ciebie priorytetem, może ewentualnie bateria jeszcze bo to niby 700 mAh więcej.

Zostaje Vivo X300, który ma niby nieco mniej stabilny system, czytałem jakieś posty na ten temat. Tutaj jakość obrazu jest jeszcze lepsza niż u Oppo, a w dodatku dostajesz 16 GB RAMu w bazowej wersji.

Sorry za tą długą rozprawę, ale staram się tu jakoś rzucić pewne spojrzenie na sytuację.

Masz rację, po prostu popadłem w skrajność typu co lepsze i zacząłem porównywać bo trochę mam czasu wolnego na statku. Za 2 tygodnie powrót i biere Xiaomi. Nigdy nie miałem, ale raczej będzie super przesiadka. 

Chociaż nie ukrywam szkoda, że OP15T nie zapowiada się aby wyszedł u nas, dobre wspomnienia z tym telefonem.