Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, MateuszPostrzelony napisał(a):

A jakiego rtxa 5070 warto wziąć?

Ja miałem kilka dni 9070xt pulse i tak poza tym, że miałem kupę problemów z tą kartą w grach to chłodzenie praktycznie bezgłośne, ale też dlatego było słychać wyjące cewki. Wymieniłem na 5070 MSI Inspire X3 i po uv na 950mv karta bierze 170w, wentylatory rzadko przekraczają 1300rpm a temperatura 55 stopni, też praktycznie nic nie słychać.

Opublikowano
19 godzin temu, KamcioGF napisał(a):

Ja miałem kilka dni 9070xt pulse i tak poza tym, że miałem kupę problemów z tą kartą w grach to chłodzenie praktycznie bezgłośne, ale też dlatego było słychać wyjące cewki. Wymieniłem na 5070 MSI Inspire X3 i po uv na 950mv karta bierze 170w, wentylatory rzadko przekraczają 1300rpm a temperatura 55 stopni, też praktycznie nic nie słychać.

Też ją mam, co Ci się z nią działo?

Opublikowano
2 godziny temu, matakujce napisał(a):

Też ją mam, co Ci się z nią działo?

Prawdopodobnie w jego przypadku nie wystarczyło ddu po nv i pewnie po formacie by było ok. Sprawdziłem jakieś tam gry w których u niego występowały problemy na 2 kartach i u mnie też na 2 x 9070xt te problemy nie występowały. 

• Upvote 1
Opublikowano

Sapphire robi dobre karty, jeśli trafisz na sztukę bez tzw. piszczących cewkek to będziesz zadowolony, a problemy o których pisał kolega wyżej prawdopodobnie wynikały z tego, że system zaśmiecony.

Opublikowano
16 godzin temu, Pitt_34 napisał(a):

Sapphire robi dobre karty, jeśli trafisz na sztukę bez tzw. piszczących cewkek to będziesz zadowolony, a problemy o których pisał kolega wyżej prawdopodobnie wynikały z tego, że system zaśmiecony.

Ogólnie albo jestem już głuchy(nie słyszę wysokich częstotliwości), albo nieczęsto się zdarzają piszczące cewki, bo nigdy mi się taka sztuka nie trafiła. 

Opublikowano (edytowane)

Ja do swojego pc za każdym razem trafiam na karty które głośno piszczą nawet po UV... natomiast ostatnio składałem pc dla klienta i cyk 9070 asus prime cewek kompletnie nie słychać bez żadnych kombinacji :E 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1