Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

miała być po tygodniu aktualizacja ale no muszę wcześniej:

image.thumb.png.db8d8fd89afd82b613e160bf1fb10573.png

Mogę oddać za jedyne 5 kafli. Nie pchać się! :E

(a na serio to zaczynają się od 4100-4200, poniżej tylko 2 karty pcrojektu za ok 3950 na allegro)

Ceneo pokazuje Kuflanda za 3600, ale po kliknięciu przenosi na stronę z... 5070 12GB. :lol2:

edit:

o, są nawet lepsi

(to nadal 5070ti, nie 5080!)

image.png.9b7b265349bfe6ca14308e04652a441f.png

:E:E:E:E:E:E:E:E

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, VRman napisał(a):

miała być po tygodniu aktualizacja ale no muszę wcześniej:

Ale zdzierają :E Zaraz obok u somsiadów masz to samo za 1001euro czyli ~4200pln wychodzi :E Tak, zdrożały te karty, ale bez przesady.

https://www.cyberport.de/pc-und-zubehoer/komponenten/grafikkarten/nvidia-fuer-gaming/pny/pdp/2e17-0a4/pny-geforce-rtx-5070-ti-triple-fan-overclocked-16gb-grafikkarte-3xdp-hdmi.html?APID=6

https://www.computeruniverse.net/de/p/2E17-0A4?utm_channel=psm&utm_source=idealo&utm_campaign=cpc&utm_medium=katalog&utm_content=artikel&APID=730&pde_id=1306233

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

To jest chyba na zasadzie "wstawimy cenę z dupy, może się jakiś bogaty nieogar trafi co się nie pokapuje".

Pamiętam jak znajoma kupiła komputer do nauki, a wpakowali jej Sound Blastera z dodatkowym dock'iem do obróbki audio, a za Rivę TNT2 ją skasowali WIĘCEJ niż za wtedy topowego GeForce'a 256 DDR w innych sklepach.

Na takich chyba poluje taki empik. A morele? A to nie wiem, może ktoś był pijany i zły klawisz wcisnął :E

To jest model z tych najgorszych, najtańszych. Jeśli PC Projekt taki sprzedaje za 3950, a normalne sklepy zaczynają od 4100-4200 to wiadomo, że to nie jest możłiwe, nawet jakby mieli z jakichś nowych drożśzych dostaw, zeby to było za 6K. 

Wkleiłem dla beki. :)

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@VRman, @lukadd z tego co wiem takie ceny daje się jak wiadomo, że ma się na stanie bardzo mało sztuk czegoś, a niedobory są wszędzie (tzn. wiadomo, że w perspektywie co najmniej 6 miesięcy nie będzie dostępności). Pozostaje jedna albo 2szt i daje się cenę zaporową. A czasami daje się nawet jak nie ma się kompletnie na stanie, ale za taką cenę wie się jak zdobyć. Nie wiem czy tak jest i w tym przypadku, ale piszę z własnej działki zawodowej. I to jeszcze nic. Bo w mojej działce potrafią w takiej sytuacji dać 10x więcej albo nawet 20x więcej. Z uwagi na prywatność nie chcę pisać czym się zajmuję bo i tak taki Gordonik albo TheMr i camisy jadą po mnie używając wycieczek personalnych. Zresztą właściwie to mało kto uchyla na forach cokolwiek ze swojego życia i dobrze robi :) Więc po prostu powiedzmy, że na podstawie moich doświadczeń wiem, że są takie praktyki. To nie wynika z jakiegoś polowania na jeleni czy sztucznego zawyżania cen tylko bardzo małej dostępności na teraz i na najbliższe 6 miesięcy. Nie wiem czy i tak jest w tym wypadku, ale piszę jak się robi.

• Like 1