Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 387
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Słyszał ktoś o takim czymś jak KLEVV?

CL32 dla 6400. Brak specyfikacji na stronie producenta, bo kod produktu nie pasuje do niczego :E

Brak profilu EXPO

Brak płyt AMD b650 Eagle na liście kompatybilności.

Ale cena "zaledwie" +70% wyższa niż przed podwyżkami (zamisat +100-150%)

Braść?

Jest jakiś myk, typu odpalam programik, ten sprawdza co dokładnie jest pod maską, i pobiera sugerowane usawienia, wbijam i na każdej płycie działa jakby było EXPO normalnie czy jednak lepiej nie ryzykować?

Chodzi o uzyskanie stabilnego AMD AM5 i 6000 CL30 38-38-xx.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Chodzi o uzyskanie stabilnego AMD AM5 i 6000 CL30 38-38-xx

Zrobienie 6000/CL30 z 6400/32 to jakieś 30 sekund roboty w biosie. 

Niemniej nie ma to sensu, gdyż wydajność będzie identyczna albo nawet gorsza. Wyższe MCLK (w trybie synchronicznym) skutkuje również wyższym UCLK, co samo w sobie obniża opóźnienie dostępu do danych. 

2 godziny temu, VRman napisał(a):

Braść?

No kurła. Chyba nie chcesz dopuścić do sytuacji, w której wszyscy jesteśmy tutaj obkupieni w pamięci, a ty siedzisz z pustymi rękami? 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

No kurła. Chyba nie chcesz dopuścić do sytuacji, w której wszyscy jesteśmy tutaj obkupieni w pamięci, a ty siedzisz z pustymi rękami? 

Nie mam konta na amazonie. Brat z roboty wróci to może kupi. Tymczasem na ceneo pokazało że są ramy za 550zł 2x16 6000 cl30. Odświeżyłem. Nadal są. Zalogowałem się do konta i.. już nie ma. 

Zostają te dziwadła z amazonu 2x16 albo ynwenstyncja w zełoto czyli 2x24 za 1100zł z nadzieją, że w lipcu za to kupię niezłe auto. ;)

Reszty kompa do tego nie mam, ale za pińcet to te 2x16GB bym wziął, żeby w 2026 nie żałować jak będę składał sobie kompa.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
28 minut temu, KamcioGF napisał(a):

Pisałem do supportu Amazona i okazało się, że faktycznie InPost nie ma mojej paczki bo u nich była jakaś obsuwa i niby do godz. 20 kierowca ma być z tym w InPost, także już się zaczyna :E

Eeee tam. Jeden dzień opóźnienia to jest nic. Na Pepperze jeden gość dostał pustą kopertę. Pamięci ktoś sobie pożyczył. 

Opublikowano

Zamówiłem właśnie profilaktycznie Vipery 6000 cl30 z allegro za 800 bo w razie czego mogę zostać z niczym a reszta gratów już czeka na poskładanie. Jak przyjdą obie to albo się zwróci albo przehandluje. 

Opublikowano

A ja kupiłem G.SKILL 48 GB (2 x 24 GB) 8400 CL40 Trident Z5 CK, ostatnią sztukę w normalnej cenie.

To są CUDIMM ale działają normalnie na Z790. Mają 2 profile XMP, 8400 i 6400. Dopiero sprawdzam na jakiej częstotliwości uda mi się je ustawić, mam płytę MSI PRO Z790-A MAX WIFI, więc na pewno to będzie zależeć od mojego i9-13900KF.

Opublikowano

Kupuję 32GB w jednej kości.

Amazon: Można maksymalnie jedną.

:E

To może ktoś inny z tego wątka co ma drugą wejdzie w spółkę i będziemy grali na zmianę wysyłając sobie jedną kość do duala.

Za 2 lata wszystko podrożeje o 1000% i będziemy na forum się zgadywać na zmontowanie kompa współdzielonego, będziemy grali na godziny. Ja od razu zaklepuję wtorek wieczór, jakby co.

• Haha 2
Opublikowano
19 godzin temu, Rusław napisał(a):

Jak to dobrze, że się człowiek skusił w lecie i kupił na zapas czarne G.Skille TridentZ RGB 6400 CL32, żeby były pod czarny build. Los na loterii wygrany normalnie :D

PRZEZ TAKICH LUDZI JAK TY BRAKUJE RAMU!!!

Oddaj, mam hora plyte glowna!

• Haha 6
Opublikowano
Teraz, wrobel_krk napisał(a):

Brać można

nie no, ja pisałem do tych co potrzebują, niektórzy tu składaja kompy do kwietnia, podchodzą jak pies do jeża a potem płacz

lepiej nie będzie, toczka w toczkę to samo co z grafikami, pozostaje ustrzelić pod handel coś, sam wczoraj wziąłem za 559zł z dostawą na styczeń, co będzie to będzie ;)