RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)
Jak wyżej, nie ma sensu ładować sie w karte z 8GB VRAM, chyba że faktycznie jedynie pod Minecrafta czy jakieś proste gierki, albo starsze tak do 2022-2023. W nowszych ten VRAM będzie już zapychany pod korek.
w 8 lat zrobiłem 80k km w moim kAudi - idąc tym tokiem, to taka Tesla by mi starczyła na 50 lat. Nie widzę problemu i myślę że setki tysięcy posiadaczy Tesli myśli tak samo.
Jeśli chodzi o zwykłe i5 12600 / 13600 bez "k" na końcu, to mniej więcej 5700X / 5800X.
Jeśli mowa o 12600k / 13600k, to te procki są wydajniejsze i tutaj w grach jedynie Ryzeny 5700X3D / 5800X3D (z dodatkową pamięcia 3D-Vcache) mogą z nimi konkurować, a w CS to nawet je prześcigną bo CS lubi pamięć 3D. Tyle że tutaj znalezienie używki graniczy z cudem.
No tak to wygląda. Jeszcze kto wie czy w ferworze walki nie zmuszą nas do oddania Amerykanom praw do wydobycia srebra i miedzi. Oczywiście dla naszego dobra.
Rosja z całości Ukrainu już nie zrezygnuje. Za dużo zostało w tę koncepcję zainwestowane. Nie ma drogi odwrotu.
Rekomendowane odpowiedzi