Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim,

Jak w temacie, problem z grą Spiderman Remastered na PC.

Po około godzinie gry, gra się zacina, to znaczy biegając, przemieszczając się po mieście, zauważyłem że ekran poszarpuje.
Nie wiąże się to z żadnym generalnie spadkiem fps, gdyż monitoruje to przy pomocy Riva Tuner/MSI afterburner.

Ogólnie temperatury to około 70 GPU, 78 CPU.

Laptop Legion Lenovo
i7 1075h

RTX 2060

16GB DDR4

Rozwiązaniem jedynym które pomaga to wyjście z gry, nie do menu, ale ponowne uruchomienie z pulpitu.

Dziękuje za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłbym w hwinfo czy nie zapycha się vram (masz tylko 6, więc może jakieś opcje graficzne należałoby obniżyć) i virtual memory - plik stronicowania można podbić na sztywno do 25-32GB na dysku z grami, nie systemowym. Tylko te rzeczy sprawdzaj gdy się zacznie znowu zacinać. W innych momentach raczej nic się nie zobaczy.

Edytowane przez Keller
Opublikowano

Jasne, z HWinfo sprawdze, co do virtual memory - wypadłem z wprawy, podpowiesz mi gdzie to podbić?

Gra jest na dysku D, nie systemowym.

Aktualnie roezgrałem z godzinę z minutami i nie wystąpił ww. problem. Nie miałem uruchomionego RivaTuner ani MSI Afterburner - pytanie czy też te aplikacje nie robią zamieszania, choć tak naprawdę reset gry do pulpitu rozwiązał problem.

Dziękuje :)

Opublikowano (edytowane)

Virtual memory ustawia się plikiem stronicowania, a takie rzeczy to google bardzo szybko wyjaśnia.

Afterburner nie powinien robić problemów. Ewentualnie można posprawdzać w rivatunerze application detection level i każde z osobna przetestować. Poza off oczywiście.

Edytowane przez Keller