9060XT 16GB kupię
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez lokiju · Opublikowano
Pisałem o programie "własna firma+" jak widać mogłoby zadziałać https://www.instagram.com/reel/DVZKpogDcRw/?igsh=bWE2OWhuMDV3aDd6 -
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
@VRman no ta, co racja to racja, topowy monitor 4k OLED poniżej 3k pln w rozmiarze 32" i tylko 240Hz? Kto to kupi w ogóle i po co? MFG x6 już dali, x10 pewnie za rogiem to powinni w tej cenie już pakować tandemy 4stack oled 480Hz 🤣🤣🤣 Rozumiem że masz już jakąś inżynierską wersję rtx 6090 AI że te 240Hz w monitorze 4K Ci nie starczają? -
Przez Psiak · Opublikowano
Czuje w kościach że będą cyrki z tym Nightfall czyt pobugowane -
Przez qmircs · Opublikowano
Dokladnie, mam 7 9800x3d z 64gb ram ddr5 cl36 6000mhz, grafika 4070 ale soon bede wymienial na serie 5xxx. Wiem, ze jest to ciezki temat, szukam juz kilka dni i naprawde ciezko mi cokolwiek sensownego znalezc, oledy tak jak pisalem wyzej raczej odpadaja, moze kiedys prywatnie dla samego siebie zakupie ale teraz celuje w matryce ips czy tam mini led / rapid fast ips (duzo os z branzy tak dziala) Co do kolorów wiadomo chcialbym zeby to odwzorowanie bylo na dobrym poziomie, ja tez nie jestem profesjonalnym kolorystykiem, powiedzialbym ze moj colorgrading to narzucenie mojego luta i zabawa z contrastem saturacja ewentualnie czasem zabawa z niwelacja danego odcienia. -
Przez VRman · Opublikowano
Trudne zadanie Czyli masz 9800X3D? Na tym się nie znam, ale to może dyskwalifikować to co chciałem polecić do rozważenia. Chodzi o monitory z G-sync Pulsar, które mogą być w pobliżu widełek cenowych. Jeśli w grze faktycznie możesz trzymać te 280+ i to jedyna gra, w którą rozważasz w ogóle kiedykolwiek grać, to bierz OLED. Natomiast jeśli chcesz grać w coś innego, to Pulsar rozjedzie OLEDy jakością obrazu w ruchu przy 150 czy 200fps. No i jeśli chcesz na tym pracować godzinami to LCD może się lepiej sprawdzić. Nie wiem jak z odwzorowaniem kolorów, bo nie wiem czy chodzi Ci o "fajne kolorki" czy o "wierne odwzorowanie". OLED rozwalcuje Pulsary w - HDR - czerni - odczuwalną "głębią" kolorów - przede wszystkim w ciemnościach, czyli np. gry typu horrory, akcja w nocy itp. Co do input lagu to różnice moim zdaniem będą pomijalne. Ani Pulsar ani żaden OLED nie stały nawet obok ideału. Musisz porównać zestaw wad i wybrać co lepsze. Jak mam zgadywać, to lepszy będzie dla Ciebie OLED. Nie polecę niczego, bo mam specyficzne wymagania, przez co wolałbym jakiegoś nowego WOLEDa, choć sporo osób się nadziało na koszmarny banding. A z Pulsarów to nie ma nigdzie jeszcze żadnego sensownego porównania, a i monitorów nie mogę znaleźć w Ceneo (ostatnio Asus się pojawił)
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi