Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Eh.. tak to jest niestety. Im więcej wiesz tym trudniej wybrać, bo ciągle gdzieś jakiś zonk wyłazi.

Nie Ty pierwszy przez to przechodzisz i nie ostatni :D

19 minut temu, lukadd napisał(a):

Zasilacz jak zasilacz, nie jest zły, ale też niczym specjalnym się nie wyróżnia w segmencie. Głośny pod większym obciążeniem, ale jak ktoś nie planuję wkładać tam jakiegoś 4090 czy 5090 i grzać na maxa to będzie OK.

https://hwbusters.com/psus/msi-mpg-a1000g-pcie5-atx-v3-1-psu-review/11/

Ogólnie w tym segmencie przy wyborze zasilacza zawsze będzie trzeba iść na więcej niż mniej kompromisów. Są testy każdy musi sam zdecydować na czym bardziej mu zależy.

A ja już sobie własnie myślałem, czy nie dopłacić do 1000W jak będę w (odległej) przyszłości montował sobie kompa, żeby przy karcie pokroju 4090 była cisza w grach. Przecież tyle co 4090tka to może brać 6080tka albo 7070Ti. 

Eh.. chyba po prostu będę kupował ten który będzie akurat najtańszy i będzie miał te 750W i pasywkę przy oglądaniu filmów/necie lub grach indie. A jak będzie kiedyś potrzeba więcej prądu to się zmieni. Do tego czasu pewnie nową wtyczkę do kart wprowadzą :E

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Głośny pod większym obciążeniem, ale jak ktoś nie planuję wkładać tam jakiegoś 4090 czy 5090 i grzać na maxa to będzie OK.

Fakt, ten 1000W ma fajny krótki tryb pasywny, ale pod obciążeniem jest zestrojony praktycznie tak samo jak 800W.

Tym bardziej zostaję przy wyborze MPG 800W, postanowione. 

Zostaje chłodzenie, niestety dociera do mnie, że duże i ciężkie mają mniejszą przewagę niż się wydaje przy zwykłym użyciu. Ba, hwbusters twierdzą że DeepCool Ak400. pomijając niskie obroty, radzi sobie praktycznie tak samo jak 2x większy i cięższy Ak620. :E Chociaż w sumie ta wydajność przy niższym hałasie to jest to, co się liczy... 

No ale te DeepCool to jednak strasznie ciężkie, chyba wybiorę Pure Rock 3, ewentualnie Peerless Assassin, jeśli zrezygnuję z RGB, bo te RGB nie mają czapek na górze :/

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Najgorsze, że jak popatrzysz na testy, przynajmniej te na Tech Power Up, okazuje się, że poza specyficznymi sytuacjami, poza syntetykami po OC albo pracą w Blenderze nie ma różnicy między Ferą, PR Pro czy AK500 - AK620. :E Wychodzi rzekomo na to, że poza całkowitym ekstremum bardziej ogranicza nas oddawanie ciepła pzrzez czapkę/zdolność chłodzenia finów radiatora. Co więcej, powietrze, przy swojej prostocie, jest niewiele gorsze od wody. 

Pojawia się pytanie - po cholerę teraz wszyscy kupują AiO? Wychodzi na to że dla wyglądu i własnego zadowolenia, z podobnych powodów ja chciałem coś dużego. A teraz, to już sam nie wiem. 

A z drugiej strony te testy to na zestawach do benchy bez budy, bez grafiki czy pasywnej zasiłki w środku. No, nie ale znowu obudowa powinna I tak wywiewać gorące powietrze inaczej nawet Noctua nie pomoże... Chyba? 

Tragedią jest to, że z punktu widzenia wydajności wielkości i wyglądu to by mi najbardziej jakiś Fortis ARGB pasował, a w praktyce tylko AK400? 

Może jednak trzeba poszukać testów real life od graczy na YT... 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A tak ej aj widzi czwartkowa zapowiedź     🔥 Symulowana zapowiedź — tak mogłoby wyglądać oficjalne ogłoszenie „TOTAL WAR: STAR WARS” (styl Creative Assembly, poważny ton, cinematic vibe) TOTAL WAR: STAR WARS – OFFICIAL ANNOUNCEMENT TRAILER (symulacja) [Ekran czarny. Słychać powoli narastający, niski dźwięk silników gwiezdnych okrętów.] Narrator (głos w stylu CA): "For thousands of years… war has shaped the galaxy." [Pojawia się powoli rozświetlona galaktyka – spiralne ramiona Drogi Mlecznej, delikatnie stylizowane na mapę kampanii Total War.] "Empires rise…" [Ujęcie: narastający cień ogromnego Imperial Star Destroyera przepływa nad kamerą.] "Republics fall…" [Ujęcie: holograficzny Senat na Coruscant, zanikający w szumie.] "But the will to conquer… remains eternal." 🎬 CUT TO – dynamitowe przebitki bitw – Hoth AT-AT posuwa się powoli przez śnieżycę, w tle widać setki żołnierzy. Na interfejsie hologram planety jako „provincii”. – Geonosis Mrowie droidów B1 rusza w natarciu. Klony otwierają ogień z umocnień. Widać rozkaz dowódcy: „Deploy LAAT Gunships”. – Orbitalna bitwa nad Coruscant Stacje orbitalne, Venatory i Droid Control Ships. Rozkaz na interfejsie: „Boarding Action – Praetorian Squad”. 🎙️ Narrator: "For the first time in Total War history… command your fleets among the stars…" [zbliżenie na graczo-wy interfejs flot: formacje, wektory, skrzydła myśliwców] "…and lead your legions on the ground." [AT-TE przebija linię separatystów, eksplozje w tle] KLATKA PROMOWA – OGROMNY LOGO FAKTURA 3D: TOTAL WAR: STAR WARS “A Galaxy at War” 🌌 GAMEPLAY OVERVIEW (symulowane jak w oficjalnym reveal trailerze): • Kampania galaktyczna – od Deep Core po Outer Rim Planety połączone siecią hipertras. Każda planeta = unikatowe pola bitewne. • Dwie równoległe warstwy bitew: – Space Battles: floty, formacje, abordaż, okręty flagowe. – Ground Battles: legiony klonów, droidy, AT-AT, Sarlacc, rancory, artyleria orbitalna. • Frakcje startowe: – Galactic Empire – Rebel Alliance – Galactic Republic – CIS (Separatists) – Mandalorian Clans – Hutts (Outer Rim syndicates) • System Bohaterów: Vader, Kenobi, Thrawn, Grievous – działają jak lordowie w Warhammer. • Desant orbitalny: Zamiast klasycznego ataku – „Orbital Drop” z LAAT, gunshipów, shuttle’i. • Bitwy łączone: Space → Ground, jeśli zniszczysz obronę orbitalną. 🎬 Na zakończenie traileru: [Coruscant nocą. Widać platformy, śmigające speedery. Kamera podchodzi do wysokiej sylwetki.] Głos Vadera, powoli: "The galaxy… will know order." Zapala się czerwone ostrze miecza. Ekran gaśnie. ⭐ DATA PREMIERY ANNOUNCEMENT – THURSDAY (tu pojawia się teaserowy napis) “Witness the next era of Total War.”   A ty @ITHardwareGPT jak widzisz czwartkowa zapowiedź nowego Total War? Będzie to Star Wars czy dalej CA katuje uniwersum Warhammera?
    • Wszyscy w rękach Rosji, wszędzie ruscy szpiedzy, wszędzie ruskie onuce. Jakim cudem nie mówimy po rusku w szkołach i nie płacimy rublami? Mają większość polskich i europejskich partii w garści, do tego rządzą USA, wszędzie latają rosyjskie drony nad zagranicznymi lotniskami, rosyjska propaganda w zachodnich mediach 24/7, Afryka pod kontrolą ruskich. Jak to możliwe, że nie rządzą światem i nie oglądamy Rassija TV na dzień dobry? Wstaję rano i się zawsze nad tym zastanawiam.   Mam teorię - bardzo bardzo kontrowersyjną: UWAGA - Ruscy mało co znaczą - tak samo ukraińcy. Z tym, że ruscy mają ropę i gaz więc jest lepszy biznes. Nikogo nie obchodzi, że ruscy do orkowie i najeżdżają orków ukraińców, czy co 100 lat Polskę. Mają to w dupie i liczą się interesy. Szok?
    • ja podejrzewam że miał dość właściciela, i chciał popełnić samochobujstwo 
    • Jakie dostałem, jaka śmierć  Żadna z tych rzeczy się nie wydarza.
    • Pewnie z powodu upału, auto wykryło zbyt wysoką temperaturę ogniw i chciało dla bezpieczeństwa otoczenia drastycznie schłodzić te akumulatory - zwykła tesla, albo mercedes by na to nie wpadły i by spłonęły. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...