Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bardzo wcześnie coś pokazują już, więc pewnie się jeszcze dużo zmieni, ale mapa kampanii pewnie się nie zmieni i śmierdzi mi znowu mała mapa jak Rome II Total War😢 No chyba że w tej edycji moderzy będą mieli więcej narzędzi żeby ją łatwiej modyfikować to wtedy im to wybaczę :E

Pamiętam,że do Medivala II powstawał mod który zawierał mapę całego świata :E

Edytowane przez Godlike
  • Godlike zmienił(a) tytuł na Medieval III Total War
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Że w lipcu pokażą więcej :E

A tak serio to Rome Total War II ma dostać nowe patche, które dodadzą zmiany w balansie i grafice ale to pewnie potrwa bo robi je jeden typ w ramach kampanii wsparcia dla starszych TW, padło na RTW II bo ponoć najwięcej ludzi w to gra jeśli chodzi o starsze wersje.

Medek III ma dostać system rekrutacji już nie oparty na frakcji ale na tym, że jeśli podbijemy jakiś region z którego wywodzi się dana jednostka to będziemy mogli ja werbować. Mają być bitwy morskie ale nie wiadomo czy dowiozą na premierę czy trochę później, oraz do bitwę lądowych i obleżenia miast mają dać jeszcze oblężenie zamków, ale cały czas rozkminiaja jak to zrobić aby było dobrze.

Warhammer 40k mają być desteukcje  budynkow i otoczenia (np. Całe lasy), uszkodzony budynek będzie też np ranił jednostki w pobliżu, mapy mają być dużo większe niż dotychczas a system podboju nowych terenów nie będzie się opierał na podboju prowincji tylko całych planet.

Opublikowano

Mnie dalej ciekawi jak "pokroją" Medka III, żeby zarabiać ciągle po premierze. Bo wycinanie części krajów z podstawowej wersji może nie zostać puszczone płazem... A kasę z DLCków trzeba jakoś wydoić :P 

Opublikowano (edytowane)

Ja bym obstawiał, że jedno z dlc doda nowy Świat, Medek II miał taki dodatek chociaż mapa nowego świata to była bida, tutaj pewnie zrobia to lepiej, drugie dlc to może być rozszerzenie mapy na wschodzie i rozbudowanie inwazji Monglow, chyba że w podstawce w ogóle ja wytną ale w to wątpię, a trzecie DLC może być rozszerzone o Afrykę i dodanie imperium Mali, szczerze mówiąc nie obraziłbym się na takie dlc i mogą doić pod warunkiem, że dzięki temu mapa będzie duża i szczegółowa tak jak Immortal Empires w WH III, no i mam nadzieje, ze zapowiadajac to wielkie wsparcie dla modów CA uwzględni też wsparcie w modyfikacji mapy, ale i też że sama mapę dowiozą obfita w prowincje do podboju, żeby wyprawa krzyżowa była wyzwaniem, a nie 3 prowincje do podboju i po robocie :E

Edytowane przez Godlike
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ogłosili grywalne frakcje:

Kingdom of England 

Kingdom of France 

Sultanate of Rum (Anatolian Turks) 

Byzantine Empire 

Kingdom of Jerusalem 

Holy Roman Empire

Jak zwykle nie ma Polski ale jest głosowanie w którym frakcje z największą ilością głosów zostaną dodane, także głosujemy :E

https://community.creative-assembly.com/total-war/total-war/blogs/100-total-war-medieval-iii-factions-survey

Pojawił się też ogólny zarys mapy kampanii i nie jest źle, aczkolwiek za mało mi polwyspu arabskiego i Persji no i Rusi też trochę mało, znowu monglowie będą mieli spawn z pupy :E

IMG_3714.webp

Edytowane przez Godlike
  • Like 3
Opublikowano

Czyli to co mamy na mapie + 4 frakcje z głosowania będzie w wersji podstawowej, a później dojenie DLC... Niby człowiek wiedział, ale się łudził. 

Na tym CA forum, już ludzie się prześcigają w układaniu DLC dla nich :boink:

Opublikowano

ta dwójce było  chyba tak, że aby  odblokować daną frakcję trzeba było  najpierw ja pokonać

czyli (żeby tylko  Braun nie patrzył) hioly  roman empire na początek

Opublikowano

To była jedna z opcji. Druga to wygranie całej kampanii - nawet krótkiej jedną z frakcji startowej. No i trzeci sposób to stary poczciwy notatnik 🤣 i w pliku descr_strat.txt przeniesienie frakcji z kategorii unlockable to playable. 

Kurde, kurde to były czasy. Pół godzinki zabawy w notatniku i można było świetny starter kampanii sobie przygotować 😀 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.07.2026 o 07:39, tuhmunud napisał(a):

Czyli to co mamy na mapie + 4 frakcje z głosowania będzie w wersji podstawowej, a później dojenie DLC... Niby człowiek wiedział, ale się łudził. 

Na tym CA forum, już ludzie się prześcigają w układaniu DLC dla nich :boink:

Niech dadzą DLC ale z sensownym contentem i rozsądna cena a nie tak jak było w WH3, że swoejgo czasu nie wiedzieli ile brac za odblokowanie jednego legendarnego lorda i 5 jednostek na krzyż :E No i mapa, mapę też muszą rozbudowywać (a i na start mapa musi być z dużą ilością szczegółowych prowincji  samo Cesarstwo Rzymskie miało z 300 ksiestw i mniejszych podmiotów to niech chociaż zrobią z 1/3 tego dla nich samych to będzie git, a nie tak jak w ETW, że Francja była jedna prowincja 🤣) w serii Warhammer pokazali ze można zrobić duża porządna mapę, a średniowiecze aż się prosi o porządny kawał Euro Azji i cały Polwysep Arabski aby naku**** się w imię wiary :E No i koniecznie kawałek Afryki, az do Królestwa Mali dalej raczej nie ma sensu podbijać ciemnych ludów 🤣

Edytowane przez Godlike
Opublikowano

Sa przeslanki na duza mape - bo suma sumarum robia to razem z w40k, ktorego jednym z selling pointow jest wlasnie "przepych".  Odpalam na dniach w3 i 3k zeby sobie przypomniec mechaniki bo zapowiada sie, ze kilkadziesiat-kilkaset godzin bedzie w co grac w najblizszych miesiacach ;)

Opublikowano

Ja pamiętam jak przeczytałem pierwsza zapowiedź nowego TW po Attyli że ma być Warhammer, to loo panie jak klnalem jak wyzywałem że gdzie historyczny TW, co za gow*** teraz wydadzą,  że nie będę w to grał, a w WH 2 i 3 (w Wh1 mało grałem) to zagrywalem się jak zły i zapewne będę zagrywal, na dodatek wszystkie  DLC mam kupione :E