Transport komputera z kartą graficzną
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kyle · Opublikowano
Sądzę, że to nie to. W sumie sam jestem ciekaw, co myśli stworzenie, które jedzie na autostradzie, przy prędkości "autostradowej" (np. 140 km/h) komuś "na zderzaku"). Tak samo niebezpieczne jest wjeżdżanie z lewego pasa na prawy, tuż przed maskę ... i to bez kierunkowskazu. -
Przez smolus7 · Opublikowano
Kupię dysk HDD 2,5". Może komuś gdzieś zalega, jak jednemu koledze z naszego forum, którego pozdrawiam, odsprzedał w dobrej cenie. Ma służyć jako zewnętrzny na dane, wsadzony w obudowę za 11zł z ALi. Stan nie musi być idealny ale też nie piszczącoDrapiące, wibrujące pulsacyjnie. Pojemności od 750GB, najlepiej 1TB 2TB. Więc zapraszam do przeszukiwania szaf i wykręcania dysków ze starych lajtopów -
Przez VRman · Opublikowano
Faktycznie, myślałem, że ten z zapowiedzi to 32:9 O, widzę że Phoenix jak zwykle wolał być mądralą i wszechwiedzącym i uroić sobie, że ktoś jest debilem i czegoś nie wie i nie rozumie. Znowu wygląda na to, że nie było ku temu żadnego powodu. Przynajmnniej jak ja to czytam, to w wypowiedzi Cajraxa niczego takiego nie widzę, co by sugerowało, że on nie rozumie różnicy między czasem reakcji matrycy, a czasem na klatkę wynikającym z wartości odświeżania. Pewnie po prostu gościowi chodziło o to, że tak jak w OLEDach różnica jest zawsze prawdziwa, tak w LCD w przypadkach takich jak gówno-VA vs 200Hz czy IPS vs 1000Hz, różnica będzie taka nieistotna, że pozbawiona sensu, bo monitory z 3x mniejszym odświeżaniem poradzą sobie z obrazem lepiej i nie mówię tu nawet o tych ze stroboskopem. Obraz będzie inaczej "popsuty" w ruchu i nie da się tego porównać 1:1 ale wcale się nie zdziwię jak OLED 300Hz wypadnie lepiej w ruchu niż ten IPS 1000Hz. Ta wartość: a) byłaby sensowna przy założeniu sensownej rozdziałki (nie, nie 720p ani inne gówno tego typu) i prawdziwe na OLEDzie b) będzie ściemą marketingową. I chyba o to chodziło Cajraxowi. Jeszcze na TNce jak ta w Asusie 540Hz 1080p to by można próbować szukać sensu, ale i tak by się raczej skończyło stwierdzeniem, że to się jednak nie nadaje. Na IPS to się nie nada podwójnie, tak jak 400Hz dla VA. Szkoda, że niełatwy dla poznania dla laików temat, jeszcze bardziej się komplikuje przez takie durne zarządy firm, bo niejeden laik pewnie usłyszy o LCD 1000Hz i opiniach, że pierwsze monitory 1000HZ to o kant dupy potłuc i sztuczka marketingowa, a potem jak wyjdą OLEDy 1000Hz to wszyscy na takim czarnym PRze ucierpimy. I producenci monitorów i my, gracze, bo producenci mogą nie zechcieć sprzętu pod taki feature. -
Przez Faflucy · Opublikowano
Jeżeli podłącza się 5090 do jakiegoś badziewnego zasilacza, to właśnie takie są efekty. -
Przez Pentium D · Opublikowano
Ja nie jestem w stanie przebić 24k w cine bo temperatury. Komp ciężko ma też ze wstawaniem powyżej 103 bclk i w ogóle ile to się czasu traci na to za***ane trenowanie ramu. Tylko coś ruszysz to mieli ram. Nie pamiętam ile bclk miałem dokładnie, ale normalnie dało się grać w okolicach 5,6 GHz w BF6. W Windowsie mogę podciągnąć bclk do 103,8 i jeszcze nie wywala. Mowa o bclk + PBO bo w normalnym OC nie ma opcji aby to ustało dłużej.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi