Krzysiak 1 997 Opublikowano Czwartek o 20:08 Opublikowano Czwartek o 20:08 (edytowane) @floppysam mam 9070xt i uważam go za dobrą kartę, ale nie popadajmy w skrajności Jeśli ktoś potrzebuje wyższej wydajności niż on oferuje to kupi rtx...czemu? Ano temu, że w tej generacji AMD nie ma tam nic co by konkurowało z NV, czy tego chcesz czy nie To nie wina kurteczki, że AMD nie ma konkurencyjnego produktu od poziomu 5070ti Edytowane Czwartek o 20:10 przez Krzysiak 2
Zhao 718 Opublikowano Czwartek o 21:15 Opublikowano Czwartek o 21:15 Godzinę temu, tomcug napisał(a): 95% wydajności 4090? No normalnie gorzej niż Choroszcz. Szkoda mi czasu - pozwolisz,że zastosuje moje metody leczenia ... śmiertelnie skuteczne 1 2 1
wallec 1 000 Opublikowano Czwartek o 21:22 Opublikowano Czwartek o 21:22 (edytowane) 2 godziny temu, floppy napisał(a): Ludzie, patrzę na te wasze wpisy i zastanawiam się, czy Jensen w zestawie z kartą wysyła wam też instrukcję obsługi własnego mózgu, bo wyraźnie oddaliście go w depozyt. Ta wasza ‚Trzecia Rzesza Wyznawców Zielonego Logo’ to jest fenomen dla psychiatrii, a nie dla branży tech. Siedzi taki jeden z drugim, w pokoju śmierdzi topioną wtyczką 12VHPWR, ale w internecie pierwszy do pouczania. Najbardziej bawi mnie ten wasz koronny argument: ‚No i co z tego, że Radeon 9070 XT ma lepszy stosunek ceny do wydajności, skoro i tak nie dogonił 4080 czy 4090 w tabelkach?’. To jest mentalność niewolnika, który cieszy się, że jego pan ma droższy bat niż sąsiada. Chwalicie się tym Ray Tracingiem, jakby to była religia, a prawda jest taka, że bez DLSS (czyli waszego magicznego zaklinania rzeczywistości i robienia papki z obrazu) te wasze nieskazitelne RTX'y dławią się przy byle odbiciu. Kupujecie kartę za 10 tysięcy ( co drugi bogaty po podpisaniu umowy z bankiem xD) , żeby potem włączać generator klatek, bo natywnie ten sprzęt jest upośledzony. To tak, jakbyście kupili Ferrari, które wyciąga 300 km/h tylko wtedy, gdy zepchniecie je z Giewontu. Najgorsza jest ta wasza pycha. Wy nie kupujecie sprzętu do grania, wy kupujecie przepustkę do elitarnego klubu ‚Dojnej Trzody Jensena’. AMD może wypuścić kartę, która jest atrakcyjna cenowo i ma bardzo dobrą wydajność ale dla was to ‚bieda-sprzęt’, bo nie ma zielonej naklejki. Jesteście idealnymi konsumentami: zapłacicie każdą cenę, przełkniecie każdą kastrację szyny pamięci i jeszcze podziękujecie, że pozwolono wam powąchać pudełko. Nvidia pluje wam w twarz, dyktując ceny z kosmosu za średniopółkowe chipy. "Ty nas za to nienawidzisz, że mówimy prawdę całą? Kontroluj chłopino nerwy co by się nie działo!" Edytowane Czwartek o 21:26 przez wallec 1
HappyLittleGamer 224 Opublikowano Piątek o 02:08 Opublikowano Piątek o 02:08 Fajnie się zapowiadała rozmowa ale przygasła Dużo przerysowanych argumentów ale często trafnych Ja bym nie zmienił na 5070Ti bo bym nie miał 9070XT bo to nie jest najlepszy value tak jak RX9070 kupiony za 60-65% obecnej ceny 5070Ti Sory ale w takiej kalkulacji 5070Ti nie ma szans. 1
marko 861 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Dobra. To ja dopytam. Bo wczoraj kupiłem RX9070XT Pulse, a dzisiaj Gigabyte RTX5070TI Windforce OC SFF. Nie wiem czy ten Windforce, to dobra opcja jeśli chodzi o 5070ti, ale cenowo była jeszcze spoko. Jakbyście mieli zostawić jedną z tych dwóch kart, to którą? Długoterminowo. Nie zamierzam tej karty zmieniać w ciągu min. 3 lat Reszta kompa, to i7 14k, MSI MAG Z790 Tomahawk (pci-e 5.0), 2x16GB Patriot Viper Venom 7200MHz, Bequiet SP12 850W (złącze 12pinowe na pokładzie). Miejsca w obudowie też w opór. Edytowane 7 godzin temu przez marko
Doamdor 2 177 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu @marko Przetestuj obydwie i zostaw tą, która będzie ci odpowiadać. 1
Rekomendowane odpowiedzi