cyborg 19 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Witam dopiero co złożyłem komputer przed chwila z ryzen 5 7500x3d i intel arc b580, monitor 1440p, i włączyłem fortnite by sprawdzic wydajnosc ile fps pocisnie, a tu dupa, na ustawieniach wysokich/epickich 60- \max70fps w dodatku z przycinkami, niewiem o co chodzi. sterownik najnowszy 32.0.101.8425, temperatury dobre, moze ktos podpowiedziec co zrobic? w dodatku niby mam cos do pobrania ale nie wyszukuje mi nic Edytowane 25 Lutego przez cyborg
cyborg 19 Opublikowano 10 Lutego Autor Opublikowano 10 Lutego 2 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Rbar włączony? Jeśli to jest ta opcja to tak
wallec 1 276 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego FPS na epickich chyba taki ma być a ścinki wynikają z punktów zaznaczonych strzałkami
cyborg 19 Opublikowano 10 Lutego Autor Opublikowano 10 Lutego (edytowane) mam ustawione na 6000mts, a to ze mam jedna kosc 16 GB nic nie znaczy, nie wplywa prawie na wydajnosc w grze. widzialem ze inni maja mega duze fpsy 200 dobijajace do 300 Dodam że w hunt showdown mam 100fpsow na wysokich ustawieniach i nic się nie zacina Edytowane 10 Lutego przez cyborg
cyborg 19 Opublikowano 10 Lutego Autor Opublikowano 10 Lutego Dodam, że jak przestawiłem z dx12 na dx12 wydajność i ustawienia ultra to mam stałe 400fps. Coś musi być na rzeczy z dx12 jakaś opcja tam która koliduje z moja karta
Above 10 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 9 godzin temu, cyborg napisał(a): Dodam, że jak przestawiłem z dx12 na dx12 wydajność i ustawienia ultra to mam stałe 400fps. Coś musi być na rzeczy z dx12 jakaś opcja tam która koliduje z moja karta chyba DX11. Czytałem o cyrkach z Arc czasem w starszych grach i przedstawienie DX pomaga, aczkolwiek jak pisali wyżej koledzy posiadanie 1 modułu RAM niestety dosyć mocno wpływa na wydajno sc RAM/CPU i może powodować niższy fps i mikro przycinki. Do tego Intel Arc ma jednak trochę większy narzut na CPU jak AMD czy Nvidia.
cyborg 19 Opublikowano 11 Lutego Autor Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Na dx11 mam 10fps Na dx12 wydajność ścinki po 2sekundy mam po czasie, najpierw gra chodzi płynnie jakiś czas I naprawdę wcześniej miałem kompa z jednym ramem i nic nie było, różnica jest marginalna między single a dual, są testy na YouTube każdy sobie może zobaczyć Edytowane 11 Lutego przez cyborg
Send1N 5 701 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego W przypadku ddr5 różnice w przypadku braku dual'a są znacznie mniejsze niż w poprzednich generacjach z racji innej budowy (dwa 32bitowe subkanały na moduł) 1
ghost666 4 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 12 godzin temu, cyborg napisał(a): Jeśli to jest ta opcja to tak Przecież na tym zdjęciu ewidentnie widać, że ReBAR jest wyłączony a nie włączony. 1
Send1N 5 701 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Pomarańczowy prostokącik świadczy o tym że dana opcja jest włączona a nie wyłączona
wallec 1 276 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Ram 4800MT + Single channel + 6 rdzeni procesor + OP myślący że w 1440p epickie na b580 będzie miał milion fps = co może pójść nie tak? A to, że masz scinki, to przemilcze bo będzie burza. Wystarczy kliknąć ten filmik by od razu zobaczyc fps na 1440p epic Edytowane 11 Lutego przez wallec
Merqus4 53 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Niestety, uroki wieku dziecęcego gpu intela.
wallec 1 276 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego To nie GPU intela, zamiast opowiadać farmazony, to włącz filmik i zobacz jak tam wszystko ładnie śmiga w 1440p@medium / performance 1
galakty 4 149 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Kto normalny kupuje kartę Intela? Masz wynalazek to się męcz Jak masz opcję zwrotu to weź to oddaj. Edytowane 11 Lutego przez galakty
leven 808 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego No i pokaż ten cały REBAR w np. GPU-Z. GPU-Z: https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ Rebar jest tutaj pokazany:
ztx 196 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 14 godzin temu, cyborg napisał(a): intel arc b580, monitor 1440p 14 godzin temu, cyborg napisał(a): ustawieniach wysokich/epickich 60- \max70fps w dodatku z przycinkami 14 godzin temu, cyborg napisał(a): niewiem o co chodzi Kupiłeś kartę do 1080p i się dziwisz, że nie ma wydajności RTXa 5080 w 1440p. O to chodzi. W 1440p na tej karcie musisz używać upscalera.
cyborg 19 Opublikowano 11 Lutego Autor Opublikowano 11 Lutego Godzinę temu, wallec napisał(a): Ram 4800MT + Single channel + 6 rdzeni procesor + OP myślący że w 1440p epickie na b580 będzie miał milion fps = co może pójść nie tak? A to, że masz scinki, to przemilcze bo będzie burza. Wystarczy kliknąć ten filmik by od razu zobaczyc fps na 1440p epic powtarzam ze mam ustawione expo na 6000mts, na wysokich na zwykłym dx12 mam 120fps z wyłączonym lumenem jest lepiej ale co 2 sekundy są ściny
ghost666 4 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): Pomarańczowy prostokącik świadczy o tym że dana opcja jest włączona a nie wyłączona Ale jak to, najbardziej zaawansowany model AI napisał, że jest wyłączony 🙂
wallec 1 276 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 2 minuty temu, cyborg napisał(a): powtarzam ze mam ustawione expo na 6000mts, na wysokich na zwykłym dx12 mam 120fps z wyłączonym lumenem jest lepiej ale co 2 sekundy są ściny Wg bios masz 4800MT single chanel ale w sumie szkoda marnować czas. Radź sobie, dasz radę, piona!
Send1N 5 701 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 12 minut temu, ghost666 napisał(a): Ale jak to, najbardziej zaawansowany model AI napisał, że jest wyłączony 🙂 No po prostu, w biosie GB jest tak że jak masz przy danej opcji z lewej strony pomarańczowy prostokąt to znaczy że ta opcja jest włączona ai często wypluwa głupoty ale człowiek kapnie się tylko wtedy gdy ma swoją wiedzę na dany temat a jeżeli jej nie ma no to wiadomo wtedy uwierzy maszynie
leven 808 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 20 minut temu, cyborg napisał(a): REBAR włączony, a teraz wejdź do biosu i go wyłącz na próbę. Odpal grę i napisz, czy cokolwiek się zmieniło.
cyborg 19 Opublikowano 11 Lutego Autor Opublikowano 11 Lutego Dałem profil Expo , wcześniej miałem manualnie ustawione na 6000, jak na trzecim załączniku i może coś nie grało, wyłączyłem ten rabar i jest podobnie są przycinki ale chyba mniejsze, może akurat taka gra była bo w poczekalni cięło normalnie. Włączyłem spowrotem po prostu rbara, to wina gry w huncie i diablo 4 normalnie się gra
eNeSik 444 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Jakby co - kolega juz Wam nie dostarczy informacji i nie wezmie udzialu w dyskusji aby rozwiazac swoj problem Musial pilnie wyjechac na 7 dni 1 3 1 1
Rekomendowane odpowiedzi