Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co pamiętam to właśnie tak było, 88/90w ;) przykładowo na 5800x3d moge bez problemu dobić do maksymalnego podanego PPT jak się postaram na zen5 x3d też możesz zakręcić się w okolicy tego co masz w specyfikacji.

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

Rozumiem że chcesz złożyć sff pc?

Można wiedzieć w jakiej budzie ?

Taką białą -->SilverStone SST-RVZ03W-ARGB Raven Mini-ITX.

Wg tego Testu  różnica w temp. pomiędzy R5 7500X3D a R7 7800X3D to tylko 4 st.C  przy obciążeniu Blenderem.  Natomiast ja będę z procka korzystać tylko podczas idle oraz gier QHD/4K.

Edytowane przez Coffee Banan
Opublikowano
9 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

@tomcugjuż gdzieś tłumaczył, że herbata źle to zrobił :E 

W sumie przy tej cenie to brałbym jego.

Zreszta co to za test gdzie jeden cpu jest po oc, a inne nie ;DPrzeciez taki test z gory na smietnik leci. 

2 godziny temu, Coffee Banan napisał(a):

Taką białą -->SilverStone SST-RVZ03W-ARGB Raven Mini-ITX.

Wg tego Testu  różnica w temp. pomiędzy R5 7500X3D a R7 7800X3D to tylko 4 st.C  przy obciążeniu Blenderem.  Natomiast ja będę z procka korzystać tylko podczas idle oraz gier QHD/4K.

Do itx tylko i wylacznie bierze zen5 gdzie taki 9700x jest raz, ze wydajny, dwa ma ppt 88W, a po trzecie zen5 pieknie odprowadza cieplo ;) 

Opublikowano
W dniu 23.02.2026 o 21:05, Slayer napisał(a):

Dobra to może inaczej, efektywność odprowadzania ciepła.

Jako przykład dam 12400f vs ryzen 7700. Przy tym samym TDP pierwszy będzie zauważalnie chłodniejszy.

12400F - TDP 65/117W, dla 7700 jest to TDP 65W, PPT 88W, więc 88W ciepła. Może być cieplejszy, ale zależy jak ustawisz power limity.

Opublikowano

Kupiłem 1)  CPU  AMD Ryzen 7  7800X3D -Box;  2) Chłodzenie  Thermalright Peerless Assassin 120 mini white; 3)  Płyta Gł. Sapphire B850m Pure WiFi  mATX.   Temp. przy idle pulpit to 27 stC. a podczas CBr23 multi max 78 stC.   Budka malutka  mATX.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Coffee Banan napisał(a):

Taka kupiona na Ali  biała  budka.

Nie wiem za ile kupiłeś, ale możesz nagimnastykować się z tą obudową. Trzeba zamontować najpierw zasilacz, potem płytę, najlepiej bez radiatora, jeśli chce się zamontować wentylatory na górze, wtedy radiator i GPU. Front USB C  jest USB 2.0.
Kupiłem ją jakiś czas temu z ciekawości, pod nazwą Mars Gaming MC Elite i na razie zrezygnowałem ze składania tam komputera. Natomiast jest to praktycznie najmniejsza obudowa tego typu o zaokrąglony rogach. Kiedyś pobawię się w modyfikacje, choć zanim do tego dojdzie do wolałbym sprzedać. :E  Mógłbym dorzucić kabelek USB C ~3.2 z NZXT h1 v1.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
W dniu 23.02.2026 o 21:27, Kartofel napisał(a):

@Coffee Banan Najwydajniejszy i jednocześnie najchłodniejszy będzie 7800x3D.

245k też spoko. Ale dla bezpieczeństwa będzie trzeba skroić na nieco mniejszą moc.

obraz.thumb.png.c99a9de9cc9a2c68f0324132d70afd52.png

Cyberpunk i 170 Wat 14600 ? 

Ledwo 60Wat w demku.

p.s:  tego nie rozumiem:

1. test z włączonym monitoringiem Hwmonitor i ?  minimalny FPS 35 :lol2:

1.jpg

2.jpg

2. te same ustawienia,ale Hwmonitor wyłączony - odczyty w lewym górnym rogu ekranu z Afterburnera:

3.jpg

4.jpg

Co jest grane ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @ibizpl niech tak dalej Tusk robi, a zobaczą kolejną kadencję jak świnia niebo...     Pytanie tylko jest takie: czy Tuskowi i generalnie całej formacji w ogóle zależy na władzy? Oni, przynajmniej tam na samej górze mają tyle pieniędzy i układów, że mogą do końca życia nie pracować więc po co się męczyć. Za to pisokonfowcy, a szczególnie młodzi z konfy to marzą o posadkach i kasie z fuch państwowych. Jeszcze się nie nachapali     Jak bym miał dzisiaj stawiać hajs u buka to bym postawił, że KO nie utrzyma władzy.
    • Po prostu każdy ma tendencję do schematu: - wybierasz to co lubisz z tego co uważasz za swoje mocne strony - te rzeczy uznajesz za najwazniejsze - używasz tego do uznania, że jesteś lepszy   Ja przez podstawówkę myślałem, że jestem lepszy od syna mechanika, bo on miał złe oceny i w ogóle to był głupi, bo mówił "zakietuję" i nie znał podstaw ortografii i gramatyki. A ja tymczasem miałem piąteczki i matkę wykształconą humanistycznie i w tym zresztą pracującą, co znaczyło tyle, że wyniosłem z domu to przekonanie, że jestem intelektualną elitą, a nie jak jakiś plebs co mówi "zebój buty" i nie ma dobrych ocen.     Do tego  społeczne wymysły typu "jesteś bogaty = jesteś lepszy" widać mocno wszędzie. Nawet tu na forum.  Do tego debile myślący, że status związku określa wartość człowieka wedle reguły - rodzina i dzieci - człowiek wspaniały, wybitny - żona - człowiek z elit - dziewczyna - normik - samotny - uuu.. przegryw, a pewnie incel, bo każdy pijak to złod... ee. nie ten tekst, sorry   Do tego masa ludzi nie ma pojęcia o tym jak jest głupia. Nie ma pojęcia nawet czym jest głupota. Najwięcej idiotów myśli, że są mądrzejsi od innych. Faktycznie mądrego rozpoznasz po tym, że ma świadomość swoich słabych stron, rozumie zawiłości głupoty i potrafi rozpoznać durne założenia jako durne.    Albo np. wygląd.   To można zrozumieć do pewnego stopnia jak spojrzeć na ewolucję, choć to bardziej płeć piękna. Gdy facet uważa, że najważniejsze jest to jak się ubiera, czy modnie, czy elegancko, czy jest w związku - to coś jest mocno nie tak z głową moim zdaniem. Może się wychował z siostrami i myśli tak jak ewolucja podpowiada siostrom na zasadzie naśladowania norm społecznych.    Każdy ma swój system wartości. Np. ja znam człowieka, który jest socjopatą, a który opiera swoją wartość na tym, że nie musi pożyczać, bo to najgorsza plama na honorze. Nie to, że kogoś oszukał czy okradł. To nie. To ZARADNOŚĆ, rozumisz pan. Ale prośba o pożyczkę to uuuu....od razu releguje pożyczającego na dno społeczeństwa.   Podałbym kilka przykładów krytyki na przykładzie błędów w myśleniu swoim i na podstawie swoich wad, ale niestety to forum jest pełne troli, którzy potem by mi nie dali spokoju.    No dobra. Jedno. Kiedyś myślałem, że każdy słuchacz disco-polo to idiota i tępak, bo jak tak można. Nie rozumiałem, że sam jestem tępy nie rozumiejąc, że czyjś mózg po prostu może nie miał szans się muzycznie rozwinąć. To trochę jak się czuć lepszym od kogoś wychowanego w dżungli i nie umiejącego mówić, a może ten ktoś lepiej sobie poradzi w przypadku apokalipsy bo będzie miał mądrość pozwalającą upolować mniej radioaktywnego zająca.  
    • W Poznaniu, po zmianie warty na wiejskiej od razu zaczęło tak działać i działa do dzisiaj. Najlepsze jest to że poczta teraz działa odwrotnie, teraz jak masz już dawno ogarnięte z zusem to po 2 tyg odbierasz pierwsze upomnienie z ZUSu o zaległości którą dawno już spłaciłeś żeby ci na konto nie wjechali. Taka odwrócona logika Nie ma znaczenia, mamy jakieś przepisy wg których funkcjonują instytucje, tylko tyle i aż tyle. Zaświadczenie do lekarza nie może zmuszać do łamania prawa. Można się zastanawiać czy to prawo zmieniać a nie wymagać jego łamania. Przy ewentualnych zmianach trzeba wziąć pod uwagę konsekwencje o których pisał @Suchy211. W taki sposób można zburzyć każdy porządek prawny, np. jechałem najarany bo mam świstek od lekarza że to dla zdrowotności bo mam depreskę i nara!
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...