Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akurat u Sony o 6 lat to samo. Sprzęt jest,gier nie ma.

13 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ależ tam muszą mieć korpo Juleczki na wysokich stanowiskach oderwane od rzeczywistości w tym Xbox i MS.

Robić porządne exlusivy? Parę serii gier konkurujących z tymi od Sony? Nieee. Lepiej wymyślać rewolucję co parę lat bez żadnych ciekawych gier.

.

• Upvote 1
  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Myszka bezprzewodowa i nogi na kanapie. Tak to u mnie wygląda ale na plus, ze takie opcje jednak dodają. 

Myszkę bezprzewodową to ja też mam ale dużo lepiej gra mi się np. w Gothic Remake na padzie z poziomu kanapy. Podoba mi się cała ta koncepcja zmiany PC w konsole ale póki co Steam Big Picture i tak u mnie wygrywa. W zasadzie gdyby nie różnego rodzaju problemy to mógłbym przejść na SteamOS jak na Steam Machine ale tutaj póki co lepiej wypada W11.

2 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Ależ tam muszą mieć korpo Juleczki na wysokich stanowiskach oderwane od rzeczywistości w tym Xbox i MS.

Robić porządne exlusivy? Parę serii gier konkurujących z tymi od Sony? Nieee. Lepiej wymyślać rewolucję co parę lat bez żadnych ciekawych gier.

Te ich EX'y to są ograniczone tylko do konsoli i to też nie wszystkie 😉

b48b71aa012e196451b0.jpg

Edytowane przez azgan
Opublikowano
17 godzin temu, azgan napisał(a):

Ja też tak gram praktycznie cały czas (TV + padzik) z tym że korzystam z Steam Big Picture

Disable-Home-Button-Activating-Steam-Big

co ten big picture daje tak właściwie bo nie kumam :D

15 godzin temu, Zas napisał(a):

Tfu, tfu, na psa urok, dirty gamepad coach peasants! 😝

gdzieś indziej pisałem, że ja będe wybywał z sypialni z TV, do tego 2x monitory na dół do salonu i będę miał TV do leżenia i ewentualnie grania w coś na paqdzie, i gdzieś muszę wcisnąć biurko na dwa monitory żeby raz na rok pograć w cities skylines przy monitorze, 

zakupiłem ten OLED monitor w lutym i od tamtej pory nie mogłem patrzeć na nor,malny TV qd miniled od TCL, więc wjechał LG C5 65', co to wyrabia :o 

i sam teraz mam dylemat czy pchać te monitory do salonu czy jednak TV mi wystarczy, tyle, że ja to faktycznie malo gram. a w miejsce gdzie biurko na monitory mógłbym coś innego pożytecznego wepchnąć. DYLEMATY KURŁA!

14 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Myszka bezprzewodowa i nogi na kanapie. Tak to u mnie wygląda ale na plus, ze takie opcje jednak dodają. 

długo tak dasz radę grać? nadgarstek w dupala przecież dostaje, 

Opublikowano
22 godziny temu, galakty napisał(a):

Taaa bo Xbox w Windowsie będzie super wydajny dzięki sterownikom :E 

Pożyjemy zobaczymy, ale ja MS nie ufam za grosz. 

Przecież ta nakładka nic nie wnosi do wydajności jaki problem sprawdzić ;)

Nie mieszaj sterowników z tą nakładką ;)

Opublikowano
2 minuty temu, sideband napisał(a):

Przecież ta nakładka nic nie wnosi do wydajności jaki problem sprawdzić ;)

Nie mieszaj sterowników z tą nakładką ;)

Nie zrozumieliśmy się albo źle napisałem.

Dla mnie ten tryb Xbox jest bezużyteczny bo używam PC jako PC, a wydajności to nie doda bo to wciąż Windows :E 

Opublikowano
18 godzin temu, Lypton napisał(a):

A ja od dwóch miesięcy jadę na Xbox Mode. Przy kompie podłączonym do tivika w salonie i graniu tylko na gamepadzie, to idealne dla mnie rozwiązanie. 

Z ciekawości, fizycznie masz kompa w salonie czy czy jakieś rozwiązania zdalne/kable HDMI z innego pomieszczenia?

Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie zrozumieliśmy się albo źle napisałem.

Dla mnie ten tryb Xbox jest bezużyteczny bo używam PC jako PC, a wydajności to nie doda bo to wciąż Windows :E 

Dokładnie tak jest to działa na poziomie windy to nic nie wnosi.

A faktem jest, że NV od lat olewa Linuxa i stery nie są za dobre od nich dlatego zatrudnili nowych ludzi do sterów. 

Ale Linux zaczyna się przebijać w gamingu to się obudzili.

Opublikowano
16 minut temu, Vulc napisał(a):

Z ciekawości, fizycznie masz kompa w salonie czy czy jakieś rozwiązania zdalne/kable HDMI z innego pomieszczenia?

Fizycznie w salonie. Obudowa Veteni Woody Black, więc nawet ładnie się komponuje.

Opublikowano

Kurdę, nie mogę się jednak przekonać do kompa w salonie, nawet w takiej gustownej budzie. Może i bym znalazł miejsce, ale na razie odpuszczam. Używanie Xbox Mode na monitorze, mając wygodny dostęp do myszki i klawiatury, wydaje się mało sensowne. Tak czy inaczej sporo osób na pewno skorzysta z takiego rozwiązania. 

Opublikowano
1 minutę temu, Vulc napisał(a):

Kurdę, nie mogę się jednak przekonać do kompa w salonie, nawet w takiej gustownej budzie. Może i bym znalazł miejsce, ale na razie odpuszczam. Używanie Xbox Mode na monitorze, mając wygodny dostęp do myszki i klawiatury, wydaje się mało sensowne. Tak czy inaczej sporo osób na pewno skorzysta z takiego rozwiązania. 

Mam podobnie, konsola spoko, ale PC jakoś mi nie pasuje. Musi być biurko :D 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

długo tak dasz radę grać? nadgarstek w dupala przecież dostaje, 

Nie zauważyłem żadnego dyskomfortu.  Zawsze mam „podwyższenie” z poduszki. 

IMG_3634.jpeg

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, samsung70 napisał(a):

co ten big picture daje tak właściwie bo nie kumam :D

Sprawia wrażenie grania na konsoli, cały STEAM wygląda i działa jak OS na konsolach dzięki czmu jest możliwe sterowanie za pomocą pada

17 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Nie zauważyłem żadnego dyskomfortu.  Zawsze mam „podwyższenie” z poduszki. 

IMG_3634.jpeg

Padzik lepszy, klikać to sobie można po pulpicie 😉

20260617-190633.jpg

albo grając w CS'a

19 godzin temu, galakty napisał(a):

Gdyby Steam Machine śmigało na GPU od NV to by inna śpiewka była :D 

Od tego są inne rozwiązania 😊

20 godzin temu, samsung70 napisał(a):

gdzieś indziej pisałem, że ja będe wybywał z sypialni z TV, do tego 2x monitory na dół do salonu i będę miał TV do leżenia i ewentualnie grania w coś na paqdzie, i gdzieś muszę wcisnąć biurko na dwa monitory żeby raz na rok pograć w cities skylines przy monitorze, 

zakupiłem ten OLED monitor w lutym i od tamtej pory nie mogłem patrzeć na nor,malny TV qd miniled od TCL, więc wjechał LG C5 65', co to wyrabia :o 

i sam teraz mam dylemat czy pchać te monitory do salonu czy jednak TV mi wystarczy, tyle, że ja to faktycznie malo gram. a w miejsce gdzie biurko na monitory mógłbym coś innego pożytecznego wepchnąć. DYLEMATY KURŁA!

Komputer za TV podpięty do OLED'a i jazda 

20260609-175104.jpg

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Vulc napisał(a):

Fajny stół, ale nie zmieściłbym na nim połowy rzeczy, które mam na swoim, w tym 6 pilotów. :W Nie dla mnie taki minimalizm. 

Na piloty przydałby się piórnik. :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano

U mnie też PC stoi w salonie, podpięty do 65-calowego TV. Nic fancy - czarny Fractal Design stoi obok szafki RTV, podobnie jak u @Lyptona.

Myszką jeżdżę po sofie :E i używam tylko do przeglądania internetu i uruchamiania gier, więc tryb Xboxa nie jest mi do niczego potrzebny. Do grania używam wyłącznie pada.

Muszę jeszcze kupić bezprzewodową klawiaturę 75%, żeby całość wyglądała bardziej estetycznie.